Teller

dinsdag 13 november 2012

13112012

Ik zag dat bij de "groene aanslag discussie" van Zaterdag, een dag later nog de navolgende reactie is geplaatst: "Groene aanslag... gooi er aardappelwater over heen... werkt en het is een stuk minder giftig (ook voor jezelf) dan formaline. Ik neem aan, mocht het niet zo zijn laat ik mij graag corrigeren, dat het water is waar aardappels in gekookt zijn. Wie heeft er nog meer tips? Want ook het terras van het Golden Peerd is op dit moment groen en glad van de aanslag.

22 opmerkingen:

  1. Dat aardappelwater werkt beslist het best als het nog heet is. Ook tegen sneeuw en ijs op de stoep.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen. Aardappel kookwater helpt, maar daar kan je steeds maar een klein stukje mee behandelen, mits je een hotel hebt of heel veel piepers eet ben je op het eind een jaar verder.

      Verwijderen
    2. als je formaline kunt kopen...
      kun je je ook best het (stuk)koken van wat extra piepers veroorloven...,
      heb je water zat (en koud werkt het ook nog).

      Tips voor (on)gevorderden,
      1) kook de aardappelschillen mee als je de piepers toch niet wilt eten, juist in de schil zit 't meest effectieve deel om de stoep schoon te krijgen.

      2) even schrobben nadat je aardappelwaetre uitgiet maakt dat je meer doet met minder water

      3) maak je stoep schoon als je veel eters hebt en dus veel piepers moet koken

      4) gekookte piepers en aardappelpuree laten zich uitsteken invriezen/wecken...,
      dus ook voor kleune eters met weinig bezoek is er hoop

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, bij zo'n vraag Appie denk ik altijd aan een dubbele bodem. t'Zal wel aan mijn achterdochtige aard liggen. Om toch weer op de groene aanslag terug te komen: een kennis van mij pakt dan de gasbrander en verwijderd zo de aanslag. Ik heb het zelf ook geprobeerd, en het werkt.Je bent maanden van deze aanslag verlost.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In een extra "Thorbeckeweb", de nieuwsbrief voor VVD leden, brengt de VVD haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen t.a.v. het regeerakkoord.

    Inkomensafhankelijke premie is van tafel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, doe mij de onafhankelijke zorg premie maar..., maar dan niet tot € 70.000,00..........

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ROEMER: ‘PREMIER DOOR HET STOF, PVDA DOOR DE KNIEËN’
    12-11-2012 • Volgens SP-leider Emile Roemer heeft het nieuwe akkoord tussen PvdA en VVD de verhoudingen in het kabinet duidelijk gemaakt. ‘Om een onmogelijke combinatie overeind te houden geeft de PvdA haar belangrijkste doelstelling – het verkleinen van de inkomensverschillen – op. Wat overblijft is een megapakket van 46 miljard aan totale bezuinigingen dat een vernietigende uitwerking op de zorg en de sociale zekerheid zal hebben.’
    Volgens Roemer heeft Samsom een knieval gemaakt om de mokkende achterban van de VVD gerust te stellen. ‘Mij lijkt het niet uit te leggen dat de zorg nu volledig is overgeleverd aan de VVD. De marktwerking gaat door, de thuiszorg gaat eraan en de inkomensafhankelijke zorgpremie is van de baan. Je vraagt je af wat er voor de PvdA overblijft, zeker als je bekijkt dat ook op het gebied van de WW, de ontslagvergoedingen en de sociale werkplaatsen ook al fors is toegegeven. Als je dan ook nog bedenkt dat de huren fors zullen stijgen en de studenten enorm in de schulden worden gestoken, dan denk ik dat Samsom te ver is gegaan in het bedienen van de VVD. Je kunt toch niet zeggen dat de linkse kiezer dit bedoeld heeft met sterk en sociaal.’

    Roemer vond de oorspronkelijke kabinetsplannen voor de inkomensafhankelijke zorgpremie erg slecht uitgevoerd: ‘Ze hebben een goed plan vakkundig om zeep geholpen. De miljonairs bleven buiten schot waardoor de rekening te hard bij de middeninkomens terecht kwam. In plaats van die miljonairs mee te laten betalen, hebben ze nu het hele plan geschrapt en alles omgegooid. En daar is het zeker niet beter van geworden.’

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mogguh lui!

    Die tip van de gasbrander lijkt me op onze houten vlonders niet echt optimaal. Aardappelwater zou kunnen maar voor zo'n 30 vierkante meter heb ik waarschijnlijk meer piepers nodig dan we in een jaar eten. Als ik weer wat mobieler ben zal ik naar eekhof gaan. Alternatief is ook een hoge druk reiniger met terras module, maar dat gaat met iets van een vierkante meter per uur...

    Enfin, maak er een zonnige dag van, misschien komt de zon je dan helpen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. valt mee Jip,
      gewoon een wekje pieperschillen sparen (ophalen bij de buren) en je maakt een krachtig brouwsel voor 2x 30m2

      Kärcheren gaat trouwens ook heel best (en op hout werkt hete soda ook)

      Verwijderen
    2. Met een hogedrukreiniger verspreid de algen alleen maar .
      Afdekken met plastic gaat veel beter , dan ontneem je de algen hun belangrijkste voorwaarde om te leven namelijk licht.
      Strooizout werkt ook prima maar is niet zo milieuvriendelijk net als soda .

      Gerard

      Verwijderen
    3. Gerard,
      je kunt met een HDR wel degelijk dingen schoonmaken door het vuil naar een kant te bewegen (putje)...,
      gebruikk je 'm met heet water (kokend) al dan niet i.c.m. met b.v. wat soda/aardappelwater dan is het effect prima.

      Met het afdekken met plastic bereik je ook niet veel, de boel komt net zo hard weer trug (als het al weg was, chlorofiel verbleekt maar is zoweer present, denk even aan andijvie; In het donker wit, met zon erbij is het zo weer groen)

      Verwijderen
  7. De eerste brieven van Sinterklaas over de Pakjesbezorgdag op 1 dec. zitten in de bussen, een topje van de ijsberg.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. goedenmiddag....

    dit gaat helaas alleen over algen, wat doe aan heel veel paardebloemen?
    als ze bloeien vind ik het nog niet zo erg, leuk dat gele, maar daarna, schoffelen (in steenslag) heeft mn rug al gekost en ze komen direct weer omhoog, met wortel en al uitgraven 3 weken effectief , maar heeel veeel werk:-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. heb je een middeltje voor. Groeistof achtig product van luxan of bayer, wel te krijgen bij de welkoop.

      Verwijderen
  9. Bloem, probeer een oude injectiespuit, zo tussen klein en klisma in, vul die met all-round en injecteer de planten. Zorg ervoor dat het alleen op de paardenbloemen komt. Zou moeten lukken én mag zonder BIG registratie. (Soms groen, soms gif groen)

    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Net als zevenblad, schoffelen en door schoffelen tot dat de wortelstok het op geeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goedenavond menterwolmers, wat een dag weer. Las vandaag ergens een verhaal over het spelletje Balletje Balletje. Voor mensen die niet weten wat het spel balletje balletje is leg ik het even uit. Je hebt drie bekertjes waarvan er onder 1 van de bekertjes een balletje ligt. De bekertjes worden snel verschoven en jij moet raden waar het balletje onder ligt. Jullie snappen het al, je raad altijd mis. Op 1 of andere manier deed het me denken aan de VVD en de PVDA. Welk bekertje je ook kiest, je hebt altijd pech. Je bent altijd je geld kwijt, gewoon omdat er onder geen enkel bekertjes een balletje ligt. Je word bij voorbaat al belazert en toch zijn elke keer weer mensen die er in geloven en er aan meedoen. In dit geval heel veel VVDer en PVDAers. En nu massaal aan het janken dat het balletje er niet ligt. Hoe vaak moet ik nu nog zeggen doe niet aan dat spelletje mee. Maar nee hoor de hebzucht is elke keer weer groter dan het gezonde verstand. Van mijn kant alle balspelers sterkte toegewenst en even volhouden ooit ligt er een balletje onder 1 van de bekertjes. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zoals ik de mijne ervan denk TOM ooit zullen wij onze gelijk krijgen.....ook al zullen wij lang moet wachten.... ohja hier kreeg ik nog een bericht van:
    Beste SP-leden,

    In een rijk land als Nederland groeien helaas nog steeds ruim 367.000 kinderen op in armoede. Dit betekent dat ze niet iedere dag een gezonde maaltijd krijgen, niet kunnen sporten of niet naar verjaardagsfeestjes kunnen. Heel concreet betekent dit ook dat voor veel van deze kinderen de schoen tijdens Sinterklaas leeg zal blijven.

    Volgens de SP is dit onacceptabel en moet het veranderen. Daarom is de SP een actie gestart genaamd Kinderen van de Rekening. De komende weken worden in het hele land kinderschoenen verzameld. Deze zullen 4 december worden aangeboden aan de nieuwe minister van sociale zaken. Er moeten veel schoenen verzameld worden, deze staan namelijk symbool voor al die kinderen die in armoede opgroeien.

    Natuurlijk steunt ook de SP afdeling Groningen deze actie. Hoewel wij in Groningen, mede dankzij college-deelname van de SP, een goed armoedebeleid hebben, maakt Den Haag het met nieuwe bezuinigingen niet makkelijk.

    Daarvoor hebben we uw hulp nodig! Om deze actie te laten slagen hebben we zoveel mogelijk kinderschoenen nodig. Wij roepen u dan ook op om oude kinderschoenen bij ons in te leveren. Heeft u vrienden, kennissen of buren die deze actie ook zullen ondersteunen? Schroom dan niet hen te vragen hun kinderschoenen in te leveren. Natuurlijk wordt er een goede bestemming voor de schoenen gezocht nadat ze gebruikt zijn voor de actie.

    Heeft u kinderschoenen die u wilt inleveren, of heeft u er zelfs meerdere ingezameld? Dan kunt u deze tijdens kantooruren afleveren bij ons partijkantoor aan de Nieuwe Boteringestraat 74. Heeft u verdere vragen of ideeën voor de actie? Neem dan contact op met Daan Brandenbarg (06-284 753 05) of mail naar groningen@sp.nl.

    Met vriendelijke groet,

    Daan Brandenbarg
    Afdelingsvoorzitter SP Groningen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik dacht dat er kadootjes werden verzameld om in die arme kinderschoentjes te doen met sinterklaas. Worden die kinderen veel blijer van...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Achja Peter zo kan iedereen er wel voorwerpen bij halen toch? Ik heb er maar ééntje erbij gehaald :
    Rookmelders van Groninger Huis in gebruik genomen

    Zuidbroek - Groninger Huis is zuinig op haar huurders……… Brand is een van de ergste dingen die mensen kan overkomen. Bij het ontstaan van brand is rook vaak datgene dat zich als eerste ontwikkelt.
    De elektrische installatie en de gasleidingen van alle huurwoningen worden periodiek door Groninger Huis gecontroleerd. Tijdens deze controlewerkzaamheden zullen de woningen tevens worden voorzien van rookmelders. Per verdieping wordt één rookmelder gemonteerd.

    De rookmelders zijn uitgevoerd met een lithium batterij en hebben een gegarandeerde levensduur van 10 jaar. Groninger Huis neemt de kosten voor het plaatsen van de rookmelders voor haar rekening. Deze actie is voor de bewoner dus gratis. Dinsdagmiddag 13 november werd door Hilde van Ree, directeur van Groninger Huis en Jan Batelaan, Wethouder van de gemeente Menterwolde een start worden gemaakt in Zuidbroek. Aan de Sluisstraat 44 werd door beiden een brandmelder worden gemonteerd. De elektrische installatie en de gasleidingen van alle huurwoningen worden periodiek door Groninger Huis gecontroleerd. Tijdens deze controlewerkzaamheden zullen de woningen tevens worden voorzien van rookmelders.

    Per verdieping wordt één rookmelder gemonteerd. De rookmelders zijn uitgevoerd met een lithium batterij en hebben een gegarandeerde levensduur van 10 jaar. Groninger Huis neemt de kosten voor het plaatsen van de rookmelders voor haar rekening. Deze actie is voor de bewoner dus gratis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alarm met een potentieel gevaar
      Marieke Aarden − Volkskrant 06/05/00, 00:00

      Rookmelders zijn een rage geworden; bij brand telt immers elke seconde. Maar de meeste bevatten het radioactieve americium-241 en dat kan gevaarlijk zijn, zeggen critici....

      Verwijderen