Teller

maandag 26 november 2012

26112012

We zijn geopend, maar de teksten zullen vandaag niet van deze kant van de bar komen. Dus rust er een zware verplichting op de schouders van de klanten, maar zeg dit wel meteen knipoog.

13 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, snel de krant gelezen en nu naar Zuidhorn voor Dedierenambulance de stuurbekrachtiging zou lek zijn... kijken of ik een noodoplossing kan vinden.
    Achja een klusje voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, stuurhoeksensor Chris? Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen. Succes Chris!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zijn het deze woorden die de klanten afschrikken? Dus rust er een zware verplichting op de schouders van de klanten. Gelukkig worden deze woorden aangevuld met:Ik zeg dit wel met een knipoog. Dus mensen kom en zet een boompje op.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. -Wim- Ik zal een poging doen. Klik op mijn naam en dan zie je -als het goed gaat- een filmpje van twee oude A-Fords in Uiterburen. Waaronder een pickup met hooi. Heb jij wel eens aan zulke auto's gesleuteld?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee Willem dat was voor mijn tijd. Prachtig zoals Harm zich steeds weer aan de situatie aanpast.
    Ik ben in 1960 in het vak gestapt, en toen waren de auto's voor het grote publiek al uitgevonden.
    Hoewel er toendertijd ook mensen waren met een klein portemonnee die onderling een auto kochten waar ze bij toerbeurt mee mochten reisden. Er werd een rooster samengesteld, zodat men wist wanneer de auto beschikbaar voor je was. Het zorgde vaak voor grote problemen onderling. Zeker als er groot onderhoud aan kwam.
    Daarom een goede raad; koop nooit iets samen met een vrienden clubje. Het geeft veel sores.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tjee, die filmpjes worden steeds professioneler, Willem. Heel mooi gedaan. Dat is niet even terloops de camera uit de zak halen en draaien maar, hier is een heus draaiboek voor opgesteld vermoed ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedenavond,

    Mooi filmpje, grappig accent trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. -Jan- Nou dat professionele valt wel mee. Kwam geen script aan te pas maar ik had plots het idee om zo een filmpje te maken. Heel simpel met 1 camera de auto even terug rijden en op een andere plek weer gaan staan opnemen. Dan weer opnemen en later knippen en plakken in Adobe Première. Gaat nog wel wat tijd inzitten. En bij Harm komen de teksten er spontaan uit. Dat stond er ook in één keer op maar waarom of hij een ander ´dialect´ sprak is mij ook niet helemaal duidelijk omdat hij ook gronings kan. Vond het wel grappig. Windstil weer is wel handig zodat je geen windruis hebt. Ik heb inmiddels al wat gezien hoe men bij een echte film te werk gaat. Een neefje werkt al 1.5 jaar aan een film met anderen over de oostvaardersplassen. Alle geluiden worden apart opgenomen en later toegevoegd bijvoorbeeld. Dan gaat er een wereld voor je open. Die film komt volgend jaar in de bioscoop rond september. De nieuwe wildernis.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Filmers, dichters, filosofen, en wat al niet meer lopen hier in de kroeg. Mooi man, nu nog een cabaretier, want wat meer tekst kan geen kwaad. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. goedenavond....
    sorry, kan niks grappigs verzinnen ap...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik zie wel wat meer dan twee cameraposities Willem. En loop jij normaal ook in deze werkkleding, inclusief buutsdouk om de hals? En die tweede locatie lijkt veel op de achterzijde van Mausel, maar dat ligt minder voor de hand.

    Vanavond zag ik flitsen van een Nederlands TV programma met Huub Stapel. De situatie met dat tankstation deed me terugdenken aan de situatie in de Spoorstraat in de jaren 60 van de vorige eeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. -Jan- Vaak wel maar zonder zakdoek om de hals. Het shot met de wagen in de schuur is twee dagen later opgenomen als de rest. Hooi is van Harm maar staat bij mij en de andere boerderij is ook in Uiterburen van Smit senior. Die boerderij won al eens de Teenstra prijs. Het bordje dat gedeputeerde Moorlag destijds onthulde is te zien in het laatste shot. Helemaal rechts.

    BeantwoordenVerwijderen