Teller

zaterdag 10 augustus 2013

10082013

Voor de orgelliefhebbers: De uit Rio de Janeiro afkomstige Domitila Ballesteros bespeelt Zaterdag 24 Augustus het Arp Schnitgerorgel in de kerk van Noordbroek. Het concert van de Braziliaanse begint om 20.00 uur. Ballesteros is een van de meest vooraanstaande representanten van de Braziliaanse orgelcultuur, aldus de organisator van dit orgelconcert. Ze is bezig met een Europese toer. Op het programma staan werken van onder anderen Nicolaus Bruhns, Girolamo Frescobaldi en Georg Böhm. Meer informatie is hier te vinden.

20 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ik ben helemaal geen orgel liefhebber.Hoewel bij ons in de werkgroep organisten zitten die virtueel op diverse unieke orgelspelen. De klankkleur van de orgels maakt het zo bijzonder, en dat heeft te maken met het materiaal waar de pijpen van zijn gemaakt.
  In mijn jonge jaren waren er organisten die het orgel het geluid konden geven, of dat de wereld verging. Vanaf die tijd heeft het orgel deze plaats in mijn gedachten goed gekregen.
  (donderpreken inclusief het gedonder van het orgel, kan niets goeds voortbrengen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Later bleek bij een verbouwing dat de toren los geraakt was van het gebouw. Dan weet u en ik wel wat daar de oorzaak van was.(smile)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen. Ik ben ook geen liefhebber van het donderse orgelgeweld, heb wel bewondering voor degene die het voort kan brengen. Zwaar werk lijkt me dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de Petruskerk van Zuidbroek heb ik vroeger met een kameraad vaak voor de wind gezorgd. Vier houten stevige 'latten' staken uit het orgel waarvan ieder twee voor zijn rekening nam. Je ging op de ene staan die zakte dan en de andere kwam omhoog. Zo van de ene op de andere en de organist kon spelen. Soms lieten we de 'kerk' even alleen zingen door even te stoppen met orgel trappen maar daar was de organist niet zo blij mee. Nu wordt het orgel elektrisch van wind voorzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mogguh lui!

  Ik vind het wel mooi: Ik houd meer van het gedonder dan van die slome, gedragen en vermeend stichtelijke muziek. In Hilversum hadden we ook zo'n twee-beens balg, in Ede was-ie net gemoderniseerd. Het koor ook, want we hadden een biet-koor met moderne biet-muziek. En een paar schiere wichter trouwens, of hoe omschrijft men die ontvlamsters des jeugdigen hormonenbrandstapel :)

  Gaat een mooi weekend worden want als het begin chagrijnig maakt heb je een extra lange aanloop voor leuke dingen. In dit geval een aanloop van ruim 200 kilometer :)

  Mazzel ende moj!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk ik denk dat dit TOM bedoeld met geld klots tegen de plinten:
  Tynaarlo betaalde tonnen aan ingehuurde interim manager
  DVHN | Gepubliceerd op 10 augustus 2013, 07:00
  Laatst bijgewerkt op 10 augustus 2013, 10:00

  VRIES - De gemeente Tynaarlo betaalde een ingehuurde ambtenaar 600.000 euro in drie jaar tijd. Die werkte daar 3 tot 4 dagen per week voor. Hiermee declareerde de interim manager ruim twee keer zoveel als burgemeester Frank van Zuilen verdient.

  Dat blijkt uit documenten die Dagblad van het Noorden opvroeg via de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob) nadat verschillende raadspartijen vragen stelden over de inhuur van de externe man door Tynaarlo.

  De inmiddels bij Tynaarlo "eervol ontslagen" ambtenaar Henk Heijerman was kritisch over deze inhuur en zette als financieel ambtenaar vraagtekens bij de hoogte van de vergoeding.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goedenmiddag....

  volgens mij heeft M'wolde ook een extern manager in dienst voor ruim 2ton voor 2 a 3 jaar...is geen 6ton maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bloem, ruim twee ton? Twee a drie jaar? Beetje vaag, en in dit soort gevallen hou ik er wel van om het een beetje precies te houden, want zo komen de roddels in de wereld. Ik weet het ook niet, ben niet tegen inhuren, maar het moet wel een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn. Het probleem is dat je het soms pas achteraf weet of er aan de verwachting is voldaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou Appie hiermee bedoel ik te zeggen dat interim oftewel ingehuurd is meestal naar de kl.te geholpen wordt of beter gezegd de brui wordt neergelegd wordt bij de arbeider...die ontslagen of gedumpt wordt voor een contract van max. 3 jaar als er nog enigszins nog geld kan verdienden voor de werkgever krijgt na 3 mnd. misschien een contract van 1 jaar totdat er niet meer verdient wordt waarop volgt ontslag 3 jaar 70% en dan als je het niet erbij nodig hebt naar de Sociale Zaken.
  Zelf spreek ik over de waarheid wat er is gebeurt bij NOVATEC.....(ook een interim directeur geweest...)
  Het is over en uit voor alle Wsw'ers die gedetacheerd of onder begeleid werken komen te staan...helaas pindakaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Appie, in de raadsvergadering van 28-2-2013 is de bestemming reserve bedrijfsvoering besproken en het collegevoorstel goedgekeurd. Hier is sprake van € 276000,00 voor loonkosten. Details zijn eerder met de raadsleden in beslotenheid besproken op 7-2-2013. Daar is geen verslag van, maar uit de discussiebijdrage van Herman Blaauw mag je opmaken dat het hier ging om de loonkosten voor interim manager Ria Deiman voor 3 jaar. Met ruim twee ton was Bloem dus nog aan de veilige kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. tekenverzetaan
  Ik bedoel alleen maar te zeggen zorg dat dit kabinet nu gaat verdwijnen voordat er nog meer slachtoffers gaan vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In de beslotenheid zijn de loonkosten besproken. Tja …….Kom ik nog even terug op het geld voor het ophouden van het zwembad. Kwestie van kiezen zou ik zeggen. Of kiezen voor een dure interim manager of het zwembad openhouden. Tis allemaal niet zo moeilijk. TOM

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Appie, je gaat me toch niet vertellen dat we nog weer een keer geld in een hopeloos commercieel zwembad moeten gooien? VdV komt niet meer bij van het lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de explotatie van het (coemmerciele) vdV-bad van wedstrijdformaat jaarlijks €60.000,oo kost voor een opening het jaar rond...,
   dan is dat toch een koopje vergeleken met de explotatie van een klein bad in Muntendam danwel een (mooi) openluchtbad in Meeden dat slechts enekel maanden per jaar geopend is?

   Als het slechts om de centen gaat is het sommetje gauw gemaakt;
   Zeker als je ook nog eens bedenkt bedenkt hoe klein vor Muntendammers de afstand naar een alternatief bad in Veendam is.

   Dat je het vdV wel f niet gunt doet dan weinig ter zake..., 't kost relatief weinig en je krijgt er dus relatief veel voor terug...,
   niet dat het niet beter kan maar dat kan vrijwel alles vrijwel altijd.

   Verwijderen
  2. Een hele goede beschouwing SiKo. Zo is het.

   Verwijderen
 14. Hendrik, wij moeten niks, maar de gemeenteraad zal uit meerdere kwaden moeten kiezen. Ik vind inderdaad dat je met Van der Valk in zee kunt gaan als die deal gunstiger is als het alternatief en onder strikte voorwaarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Appie, niemand verplicht de gemeenteraad uit kwaden te kiezen. Behalve de subsidie aan vdValk lopen ook die aan zwembad de Kolck, de Heemtuin, en één of meer bibliotheken en sportvelden af. De raad kan kiezen uit instandhouding van die voorzieningen of "verdergaande professionalisering" van het eigen apparaat. Dat lijkt me niet kiezen uit twee kwaden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. verDENKink

   als het er geen twee zijn,
   uit hoeveel kwaden wordt er dan gekozen

   Verwijderen
  2. AnnoDertien/Frans, met uit meerdere kwaden bedoelde ik de onkosten kant, geld moeten uitgeven. Maar als je geld uitgeeft, dan moet je kijken wat je er voor terug krijgt. Zie ook de reactie van SiKo om 1:22. Daar ben ik het mee eens.

   Verwijderen