Teller

donderdag 29 augustus 2013

29082013

Ik heb de deur geopend, maar verder weinig te melden. Uit de krant vernam ik dat de politici ook weer terug zijn van vakantie. Patricia Boerma wil weten van het college hoe het met de steunpunten in de dorpen is gesteld. Volgens haar slecht, in Meeden zou er niet eens eentje meer open zijn. Mijn vraag voor vandaag: "Maken/maakten de klanten van het Golden Peerd gebruik van de steunpunten?

9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen. Appie je brengt mij in verlegenheid! Wat zou ik moet zeggen bij het steunpunt, dat we al jaren door de overheid geknipt en geschoren worden? Dat ze zelfs de kleine reserves die we in al die jaren opgebouwd hebben ons willen afnemen?
    Ja zeg je misschien maar de steunpunten zijn er voor het algemeen welzijn in de dorpen. Je hebt gelijk! Helaas kan het een niet zonder het ander.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, zo zie je dat alles wordt afgebroken.......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen.

    Ja, wat doet een Steunpunt medewerker precies? Een luisterend oor? Kleine klusjes? Formulieren helpen invullen? Ik denk dat het bestaan van het fenomeen wel wat beter gepromoot kan worden.

    Toen er nog spreekuren werden gehouden door leden van B en W ben ik wel eens geweest. Men schrok volgens mij dat er iemand binnenkwam.

    Probleem is dat de opzet niet efficient is; aan de ene kant leg je door de beperkte openingstijden voor bezoekers een dempel. En de bezetting zit -naar mijn inschatting, maar mogelijk vergis ik me- vaak maar wat doelloos te wachten. In een kosten/baten anayse komt zo een voorziening er dan niet best af.

    Mocht men een soort Steunpunten willen behouden is misschien een combinatie iets bestaands efficienter; een caféhouder, een brugwachter, een ZZP-er met werk aan huis zou het er misschien bij kunnen doen met de juiste instructies. Zo moet je met vergelijkbare kosten betere aanwezigheid kunnen creëeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jan, die suggesties zijn zeker het overwegen waard, maar of de gemeente er iets inziet? In Zuidbroek zou ik opteren voor de fietsenwinkel aan de Spoorstraat. Betrokken winkeliersechtpaar met de leefomgeving. Meeden het tankstation, Noordbroek de Supermarkt misschien en Muntendam heeft het gemeentehuis, daar is een steunpunt voorlopig overbodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogguh lui.

    Volgens mij loopt ze knap achter! Het steunpunt in Meeden is al zo'n anderhalf jaar dicht. Het voormalige bankgebouwtje is verkocht aan een bedrijf, al ruim voordat wij de moef maakten :)
    Samengaan in een meervoudig bruikbaar gebouw is een optie: School, bibliotheek, steunpunt voor de gemeente en bij hulp met belastingvragen.

    En om alles kort en krachtig af te sluiten: Hersenloos bezuinigen maakt meer kapot dan je lief is MAAR... zie het zwembad in Meeden. Soms heb je stront nodig om iets te laten groeien!
    Fijne dag verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. JP in ieder geval een voedselrijke grond.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ach ja we huilen met de wolven in het bos mee... De steunpunten. Ik geloof de die rooie van gr(t)oen links de oplossing wel weet.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. V, waarom denk dat we hier wilde wolven krijgen? Die komen op dat geluid af denk ik zo :)!
    Zeker na de herindeling zullen dingen gaan veranderen. Ambtenaren met het veronica gevoel: "De gemeente komt naar je toe deze zomer!", het raadhuis in Hoogezand, goed-niet bereikbaar via het OV en ambtenaren die heen en weer rijden maar misschien gaan ze aan kantoor-op-afstand werken vanuit een paar lokaties in de dorpen. Als je daar nu meteen een steunpunt aan hangt....

    Overigens waren we in 1996 al bezig om de vrijvallende stations van breedband te voorzien zodat de gebouwen zouden kunnen worden gebruikt voor dit soort oplossingen. NS heeft geen beste reputatie maar dat plan was toen al te realiseren. Met breedband, glasvezel en cameratoezicht!

    Mazzelendemoj!

    BeantwoordenVerwijderen