Teller

woensdag 21 augustus 2013

21082013

Het nieuwe logo is al iets over gezegd door de klanten, maar de tekst, dat is het belangrijkste. Dus kan ik het bij deze woorden laten. ;)

17 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,zeker s'ochtens kun je merken dat de zon de evenaar gepasseerd is. De R van rillen komt er weer aan.Gisteren ging de Alagonde uit Raamsdonkveer weer voorbij. Het is momenteel 1 van de grootste en breedste schepen die door het Winschoterdiep varen. En als vergelijkings- materiaal hoe het vroeger was, varen er ook nog tjalken van 60- 80 ton. Een blik in het heden en verleden, zegt mijn collega Thomas K. dan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de zon is nog onderweg naar de evenaar en zal haar eerst op 22 september rond kwart voor 11 gepasseerd zijn...
      nog een maandje geduld dus...
      en dan is het herfst/wordt het nazomer.

      Verwijderen
  2. Mogguh lui!

    De bedrijvigheid, nou ja, die in Slochteren & Hoogezand-Sappemeer dan, neemt weer toe. Nieuwe initiatieven, ik mag dat wel ;)

    Maak er een dijk van een dag van, dan heb je straks minder last als de bakken uit de hemel vallen. Mazzles&deMoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,

    ......als de bakken uit de hemel vallen......laat ze dit in Winschoten niet horen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook hier zijn de tijden verander J.P. Jarenlang was het standpunt van het college in Slochteren om een agrarische gemeente te blijven. Ook in het centrum rondom de borg moest alles in de oude stijl blijven. Kijken we naar de omgeving van Korenmolendreef, dan is alles kleinschaligheid wat de klok slaat. Alleen bij de A7 nabij de Rengers is de aanpak groter.
    De gemeente Slochteren heeft te lang vast gehouden aan hun agrarische functie, terwijl de landbouw gronden nu onder water gezet worden. Jammer dat burgemeester Scherphuis dit meer mocht mee maken.
    Want hij streed voor meer industrie, alleen het college wou niet mee.( het had zo mooi kunnen zijn)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voordeel van onderlopende gebieden is het (ramp-)toerisme..
    Ik ben niet zo tegen kleinschaligheid, in tegendeel: Heb altijd gezegd dat ik liever 10 klanten van 500 euro heb dan één van 7.000 euro (vroeger guldens ja..). omdat je niet afhankelijk bent van dat ene bedrijf. (En dat is me een paar jaar geleden weer pijnlijk duidelijk geworden met een brief van een curator waarin met zoveel woorden stond dat ik naar de opbrengst van zo'n 4 maanden heen-en-weer reizen naar Amsterdam kon fluiten. ) Je hebt niet altijd een vrije keuze maar ik probeer het nu te doen door in principe niet meer dan 8 dagen per maand voor dezelfde opdrachtgever te werken, met een voorschot dat betaald moet zijn. Vertrouwen is mooi, pinnen is beter :s

    BeantwoordenVerwijderen
  6. by rechtbankverslaggever
    Politici schreeuwen soms heel hard. Dat mogen ze ook. Zij maken de wetten. Ook al hebben ze soms geen idee wat ze doen.

    In een vrij recent verleden schreeuwden politici zo hard dat een nieuwe wet aan de horizon verscheen:

    Art. 22b sr.

    Heel kort door de bocht: geen taakstraffen meer voor bepaalde 'zware' misdrijven. Dat zal ze leren.

    De wet werd ironisch gezien mede bedacht als gevolg van zeer slechte journalistiek. Een niet nader te noemen TV-programma riep heel hard dat plegers van zeer ernstige delicten werden beloond met een uurtje schoffelen. Ik chargeer, maar u snapt wat ik wil zeggen.

    Dat was – en is – aperte onzin. Maar goed. Journalisten roepen wel vaker domme dingen en politici hebben de hinderlijke neiging daar soms maar al te graag in te willen geloven.

    We kennen allemaal de politici die opstaan met de wakkere krant van Nederland om nog in ochtendjas de onvermijdelijk verontwaardigde Kamervragen neerte pennen.

    Hoe dan ook. Art 22b. kwam er en nu zitten rechters er mee in de maag.

    Want wat doe je als het zonneklaar is dat zowel verdachte als maatschappij slechter af zijn bij opleggen van een celstraf? Wat doe je als een celstraf de maatschappij alleen maar onveiliger maakt? En de straf niet in verhouding staat tot het gepleegde feit?

    Dan handel je pragmatisch.

    De rechtbank in Groningen veroordeelde vandaag een man voor belediging en geweld tegen agenten tot een geheel voorwaardelijke celstraf. Van een week.

    Een werkstraf mocht niet meer. De man was al eerder veroordeeld. Ook tot een werkstraf. Daar was art 22b. Van de politiek mocht er geen werkstraf meer worden opgelegd.

    Dat is mooi. Op papier. Lekker stoer. Alles voor de veiligheid van de burger. Maar hoe ziet de werkelijkheid er uit?

    De 47-jarige boef was dakloos en alcoholist. Hij kroop in een geparkeerde auto om een dak boven zijn hoofd te hebben. De politie haalde hem er uit. De dronken man begon te schelden. En verzette zich tegen zijn aanhouding.

    Voila. Belediging en geweld agenten. Dat moeten we met zijn allen niet willen in dit land. Daar moeten we hard tegen optreden. Dat zijn zware misdrijven.

    Prima. Zei de rechter. Maar ik begrijp best dat een dronken man onder die omstandigheden gaat schelden. En niet meteen mee wil met de politie. Niet goed. Moeten we afstraffen.

    Maar moet iemand dan meteen maar de cel in?

    Nee. Zei de rechter. Ik volg in deze het Openbaar Ministerie. Die ook geen celstraf wenst. Ik mag van de politiek geen werkstraf meer opleggen. Maar wel een geheel voorwaardelijke celstraf.

    En dat doe ik dus ook. Want de politiek maakt de wet. Maar ik vel het oordeel.

    Persoonlijk ben ik erg blij met pragmatische rechters.

    Want politici kunnen in hun ijver om de ontevreden kiezers te plezieren wel van alles willen.

    Maar Den Haag is niet zelden duizenden mijlen van de gewone werkelijkheid van alledag vandaan.



    rechtbankverslaggever | augustus 21, 2013 om 10:03 | Categorieën:misdaad | URL:

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit fragment komt me bekend voor:De 47-jarige boef was dakloos en alcoholist. Hij kroop in een geparkeerde auto om een dak boven zijn hoofd te hebben. De politie haalde hem er uit. De dronken man begon te schelden. En verzette zich tegen zijn aanhouding. In de vorige eeuw waren er ook daklozen en dronkaards. Tegen de winter moesten ze onderdak hebben en eten. En daar hadden ze het volgende op gevonden: zij zorgden ervoor dat ze gesnapt werden tijden een diefstal, gingen zich onbehoorlijk gedragen, met als gevolg dat ze de wintermaanden een dak boven hun hoofd hadden en eten. Deze overwinter plaats bestaat nog steeds,Veenhuizen. Des tijds het toevluchtsoord van de daklozen. En het mooiste is dat er een standbeeld staat in Sappemeer voor onder anderen deze mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wim, waarom staat er een standbeeld in Sappemeer voor deze mensen. Kwamen ze allemaal uit Sappemeer. Ik ken maar 1 standbeeld in Sappemeer en dat is van Johan Raspe. Bedoel je dat beeld misschien. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tom, dat standbeeld is van de Askay Brothers, Rieks Folgerts en Johan Raspe!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nee TOM deze mensen hadden een andere naam, wat dacht je van Lo de Bok en Jan Neuze.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vanavond liepen twee -mij onbekende- mannen langs het Muntendammerdiep met elk een touw waaraan een gewicht was bevestigd. Zij gooiden het in het water en haalden het weer binnen. Ook hadden ze een schepnet bij zich.
    Toen ik langsfietste riep ik of dat een nieuwe vorm van sportvissen is, maar ik verstond het antwoord niet meer.

    Als jongetje deed ik het ook wel, met een grote magneet. Veel lever
    de het niet op.

    Wie heeft een idee wat de mannen deden of zochten? Ze verplaatsten zich van de oude klapbrug naar de spoorbrug. Een vrij lang stuk met een dam er in dus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Jan. Ik kwam er langs met een kipper koolzaad en zag die mannen ook de touwen in het water gooien bij de dam. Ik vroeg mij ook af wat ze deden.

      Verwijderen
  12. Op de Noorderstraat in Sappemeer staat het standbeeld "Veengravers" van Hans Mes. Met Veenhuizen heeft dat niets van doen. In Sappemeer werd in de 17e eeuw veen gegraven. De gestichten in Veenhuizen van de Maatschappij van Weldadigheid waren uit de 19e eeuw. Oorspronkelijk konden landlopers en bedelaars daar vrijwillig een vak leren (turfsteker, boer) maar al snel vond de overheid het makkelijker mensen te verplichten tot dat vrijwilligerswerk. Gelukkig is de overheid nu beschaafder. Overigens hebben de gevangenissen die er nu nog zijn met deze gestichten weinig te maken.

    BeantwoordenVerwijderen