Teller

woensdag 14 augustus 2013

14082013

Bloembakken op straat om de snelheid uit het verkeer te halen, wat vinden de klanten daarvan? Ik heb daar een uitgesproken mening over, zo ook over Shared Space. Vind het helemaal niks, en veiliger wordt het er ook niet van. Verkeer moet de ruimte hebben, dat is veilig en op de snelheid moet stevig worden gecontroleerd met sancties op het overtreden daarvan. Geen boetes, maar tijdelijk inhouden van je rijbewijs bij grove overtredingen. Gisteren nog een voorbeeld gezien in Meeden van een bloembak die in de weg stond. Klik hier voor de foto's.

17 opmerkingen:

  1. Het had daar ook een geparkeerde auto of een stel fietsers kunnen zijn. Zeker met laagstaande zon moet je daar gewoon stapvoets rijden. Er niet op rekenen dat je ruim baan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen,ook ik zie het nut van de bloembakken en Shared Space niet in. Daar komt bij dat de Shared Space voor onnodige verwarring zorgt. Heeft het verkeer van de parkeerplaatsen wel of geen voorrang.
    Komt nog bij als je op de fiets gewoon over de rijweg rijdt het auto verkeer bijna tegen je achterspatbord rijdt, zodat je maar over het voormalige trottoir gaat rijden. Geef mij maar een strak gelijnde weg, waar je weet wat je plaats is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, geen bloembakken bij de weg, gewone belijningen toepassen en bij een snelheid hoger als 20 km/u. gewoon tijdelijke rijbewijs inleveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Frans, dat klopt, het is altijd opletten, ook ik dacht aan wat jij zegt toen ik mijn mening gaf. Had ook een auto of een fietser kunnen zijn, hoewel die wel iets hoger zijn. Ben nooit voor verkeersremmende maatregelen geweest, geeft alleen maar herrie en extra druk op het milieu.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goimörgen lu,bloumbakken op stroade binnen n duvelsverdrait. Onwieze bedenksels in mien ogen omreden bloumen in toene heuren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bloumen in toene of vensterbaanke, aal goud, moar op stroade allint mit corso in Eelde, den is t wel een weelde!

      Verwijderen
  6. Mogguh lui!

    Dat het nog zo lang is goedgegaan. Beter zo'n bak dan een bakfiets! Heel simpel, sommige mensen passen hun snelheid niet aan de omstandigheden aan, en laagstaande zon is verraderlijk. Moet je misschien anders gaan zitten of wat dan ook maar niet doorrijden. Want zo laag zijn die bakken ook weer niet :)
    (Kan ook iets heel anders geweest zijn: Bellen of beppen met een ander gebeurt ook heel veel. En toch beide handen aan het stuur!)
    Enfin, wie meer weet mag het zeggen, ik ga weer aan het werk.

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel dubbel. Zeker, ook ik houd niet van drempels, chicanen en bloembakken.

    Helaas zijn maatregelen nodig omdat wij allemaal (zonder te genraliseren...) anders de regels teveel aan onze laars lappen. Je kunt nou eenmaal niet elke 200 meter een flitspaal zetten.

    Als ik in onze keuken (eerste verdieping) sta kan ik precies zien wat automiblisten allemaal zitten te doen wanneer ze door een 30-km. zone rijden. Niet normaal gewoon. Dat het niet vaker misgaat op de kruising met de K.W.weg is een klein wondertje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jan, als je hoog staat, kun je laag kijken. Je maakt me nieuwsgierig wat je automobilisten dan ziet doen.:):)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Temeer Jan als je de K.W. weg uitdraait naar de brug over het Winschoterdiep. Een onmogelijke bocht waarop je op de baan van de tegenliggers komt. Nee, daar is over nagedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die bloembakken hadden ze nooit moeten plaatsen. Het zou maar een motorrijder geweest zijn die over die achterlijke dingen was gevlogen....
    Om het verkeer te remmen zijn er andere veiligere oplossingen. Shared space had in Meeden ook niet gewerkt, daar is de Hereweg te lang voor. Vind dat het in Muntendam best wel goed werkt, er wordt niet meer zo hard gereden als vroeger. In Zuidbroek is het ander verhaal, maar dat komt doordat daar alles behoorlijk krap is opgezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hendrik, zlefs een licht aangeschoten motorrijder kan bij een snelheid van 30 km op tijd tot stilstand komen voor een object als zo'n bloembak. Zo niet dan verdient hij gelanceerd te worden. Liever een gelanceerde motorrijder die het zelf in de hand heeft dan een overschuifelende bejaarde die daar in de buurt woont.
    En dat verklaart natuurlijk ook dat ik geen motor rijdt maar ben gegaan voor een motor-kap :O
    (Overigens zit daar al een tijdje een bloedspoor op van een niet oplettende verkeersverzieker. Krijg je er niet zonder zware middelen af! Verzekering vergoed de schade niet eens wat voor de kenner niet onbegrijpelijk is.... Doif is dood menier...)

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. JP, al bloedverdunners geprobeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. JP, ben je verhuist omdat je aan de Hereweg geen overschuifelende bejaarde wilde worden :):):)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, 's-avonds moest je wel goed uitkijken! Door die spleten tussen de stenen in het wegdek moest je wel kijken waar je liep. Ik schuifel snel :)

      Verwijderen