Teller

woensdag 4 september 2013

04092013

Het natuur- en educatiecentrum De Heemtuin houdt zondag, vanaf 15.00 uur, een picknick op zijn terrein. "Die is bedoeld voor iedereen die nog even het vakantiegevoel wil vasthouden", zegt Marie-José Maarsingh van De Heemtuin. Bezoekers kunnen een picknickmand meenemen. "Spreid een kleedje uit en geniet van alles wat u ziet. Als het regent hebben we altijd een gigantisch grote paraplu in de vorm van onze kas. In dat geval picknicken we verder in de kas." Het kindertheater Moot Chaoot (Basz de Jonge) en Arie Bombarie (Richte Westerman) verzorgt een optreden. Dat doet ook het duo De Pappe’s. De toegang is vrij.

13 opmerkingen:

  1. Ook een goedemorgen toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iets waar ik een beetje van geschrokken ben is dat Henk T. z'n site's niet meer kan inzien, hij hoort namelijk bij 1 van m'n site's waar ik iedere dag naar kijk...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie je wel Appie dat er mensen zijn die niet reageren en alleen maar lezen, want ik kreeg zojuist een sms van de boven genoemde dat z'n site's weer online zijn.

      Verwijderen
  3. Goedemorgen, het belooft een mooie dag te worden. Genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogguh lui!

    Weer terug na een dagje nostalgie in een 2CV. Crossen door de achterhoek die rondom Winterswijk is. Echt doelloos waren we niet: We zochten een koffie- of lunchtent :) We hebben echt genoten alhoewel de zon onze kruinen niet kietelde wat toch wel een beetje bij een lelijke eend hoort. Eigenlijk hadden we vandaag willen gaan maar helaas, de plicht riep harder :()

    Mooie dag allemaal en mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenmiddag....

    2cv fantastische auto, lang in gereden, net als in de dyane....wim kan zich dat vast nog herinneren, dat was in de goede oude tijd aan het winschoterdiep...ze zijn beide meegegaan, maar niet meer de schuur uitgeweest, ja, toen ze verkocht werden :-(...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. JP,met een 2CV ga je niet crossen,daar waggel je mee door de straten. Alpine mutsje op ( denk om het staartje van deze muts) sjofel gekleed, en de wereld gaat voor je open. Ik had zelf een 2 CV met de ruitenwisseraandrijving op de kilometerteller, bij langzaam rijden ging je over op de handbediening helemaal links in de hoek.
    De richtingsaanwijzerschakelaar midden op het dashboard. Als je richting aan gaf deed hij 15 tikken en dat was genoeg.
    Hij had een centrifugaalkoppeling, je zette hem in de versnelling gaf gas en het spul kwam in beweging.Bij het overschakelen we weer de koppeling gebruiken. Nee, zo zie je ze niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wim, er is geen auto zo goed om over het land te rijden als de eend. Cross country dus :)

    Overigens, de prijs voor een goede 2CV ligt tussen de 4500 en 15.000 euro, met uitschieters naar meer dan 100.000 euro (in letters: bijna tweehonderddertigduizend gulden) voor een heel zeldzame safari. Dat is het model met twee motoren (bi-moteur: Sta je toch raar te kijken met zo'n suffe bi-turbo :))
    http://blog.hemmings.com/index.php/2012/10/16/citroen-sahara-sells-for-record-142500/
    .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. verDENKink

      en dan te bedenken dat alle eendjes
      dus ook de lelijke en de cross-country varianten,
      gedacht worden in het water te zwemmen.

      Verwijderen
    2. Maar geldt dat ook voor lelijke eendjes? Die kunnen door beste plassen heen...

      Verwijderen
  8. Verdorie,hele tekst verdwenen.moet nog wennen aan tablet.
    De enige keer in mijn leven dat ik in een 2cv heb gezeten was op weg naar een bruiloft,in die tijd nog in pandjesjas en hoge hoed.onderweg kregen we een lekke band,dus met 2 man in jacquet band wisselen.we hadden een hoop bekijks.
    Vandaag verhaal over diftar en plastic in TK ,geen woord over groene ton.wat gaat daarmee gebeuren ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Groene container zou gewoon blijven. De tarieven moeten nog vastgesteld worden. Ik weet niet of al gekozen is voor afrekening per ophaalbeurt of per kilo. In veel diftargemeenten is het gebruik van de groene container gratis.

      Verwijderen