Teller

zaterdag 21 september 2013

21092013

Ik open voor de tigste keer de kroeg vandaag, ben benieuwd wat het voor gespreksstof zal opleveren.

17 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,is er een manier om je huisdieren zo te programmeren, dat ze je uit laten slapen? Katten kun je leren om hun natuurlijke behoeften op een kattenbak te doen. Maar honden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. je kunt het ze leren...,
      maar je hebt vaak wel een iets grotere katte(n)bak nodig ;-)

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, ik weet wel van een hond dat ik hem s'avonds tegen 0.00.u. altijd nog even uitlaat.
    Vanmorgenvroeg liep hij te trippelen toen ik naar de wc moest ik zeg Simba lig! en hij ligt nog steeds.
    Ik ben de baas van Simba en dit weet hij als Agatha iets zegt luistert hij wel..., alleen trekt hij zich er niets van aan.
    Straks naar de tweemat en dan het dak op, want de weergoden zijn met me tot diep in de nacht denk ik.......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een hele klus Chris, ga je lijmen of branden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerst de schuinlopende dakranden eraf halen dan 8cm. isolatie vastschroeven tot 5cm. in de balken dan hoop ik dat ik vanavond de epdm er overheen kan leggen (dan kan het zich even vormen) en morgen plakken, als het maar droog blijft.

      Verwijderen
    2. Ceer een zondagssteek houd nog geen week! Zei mij schoonmoeder Elbertje altijd, of dat zo is horen we volgende week.(wordt vervolgd)(smile)

      Verwijderen
    3. Ja Wim dat zegt Agatha exact hetzelfde en ook van haar zoals zij het zegt van haar Opoe...Ik zeg altijd Oma omdat ik het vind een soort van minderwaardigheid tenminste dat is mijn eigen mening net zoiets bij de voornaam noemen persoonlijk vind ik dit walgelijk.

      Maar het vreemde van dit is dat ik het normaal vind dat m'n kleindochter gewoon Chris zegt mss dat zij heel veel Opa's heeft :).
      De epdm ligt erop onder spanning om zich te gaan vormen m.a.w de klus is voor vandaag geklaard en voor niets een dubbele bouwlamp gekocht.....

      Verwijderen
  4. SiKo21 september 2013 07:37
    reformeren = hervormen
    reformatie = hervoming
    gereformeerd = hervo...
    de ene herschikking is de andere nog niet

    God/goden is/zijn zo paranormaal als het maar kan

    het ene geloof (in iets paranormaals) is het andere geloof (in iets paranormaals) nog niet.

    Paranormaal


    Levitatie? Foto genomen vanuit een perspectief waarin het lijkt dat de persoon zweeft.
    Met paranormale verschijnselen worden bovennatuurlijke verschijnselen aangeduid, daarmee aangevend dat de verschijnselen niet wetenschappelijk verklaard kunnen worden, of ook bovenzintuiglijke verschijnselen, om aan te geven dat de verschijnselen niet met de normale zintuigen waargenomen worden (het voorvoegsel para betekent 'naast' of 'voorbij'). Veel wetenschappers staan sceptisch tegenover dergelijke verschijnselen. Voorbeelden van paranormale fenomenen zijn telepathie, telekinese en spoken.
    De parapsychologie is een controversiële wetenschappelijke discipline die onderzoekt of de menselijke geest in staat is tot het paranormale. Dergelijk onderzoek vindt bijvoorbeeld plaats op het Paranormaal Instituut (P.I.) te Utrecht. Een wetenschapper die onderzoek doet naar het paranormale is Rupert Sheldrake.
    Iemand die regelmatig gebruikmaakt van paranormale waarneming wordt in het westen een medium of paragnost genoemd. Omdat het bestaan van paranormale waarneming nooit bewezen is, is het niet mogelijk de betrouwbaarheid van een medium of paragnost objectief vast te stellen. Mensen die zich tot mediums of paragnosten wenden voor advies doen dit doorgaans in goed vertrouwen, vaak als aanvulling op- of als alternatief voor medisch advies. Er bestaat enige controverse aangaande paranormale dienstverlening, omdat hier - anders dan in medische disciplines - geen wettelijke richtlijnen van toepassing zijn, terwijl vanuit de paranormale waarneming soms wel een medische indicatie wordt geclaimd.
    Mogelijke indeling[bewerken]

    Hoewel het bestaan van paranormale vermogens niet bewezen is en betwist wordt, rapporteren veel mensen ervaringen die - als de echtheid hiervan kan worden aangetoond - onder het begrip paranormaal geclassificeerd moeten worden.
    Een mogelijke indeling van deze gerapporteerde vermogens en/of verschijnselen is:
    Extensie van de bekende zintuiglijke waarneming met een tijdscomponent (zoals zien in de toekomst of het zien van aura's) of naar overledenen (zoals stemmen horen van overledenen of het zien van geesten/spoken) of niet gerelateerd aan de bekende logica (zoals 'voorvoelen' dat iemand een ongeluk krijgt).
    Uitbreiding van waarneming buiten de bekende zintuigen, zoals het waarnemen van gedachten (gedachtelezen of telepathie).
    Uitbreiding van vermogens tot handelen voorbij de kennis van het wetenschappelijke, zoals genezen door handoplegging, telekinese, teleportatie, levitatie, mediëren tussen overledenen en levenden (mediums beweren dat de overledene door hun mond spreekt).
    Het hebben van (voor)kennis zoals voorspellende dromen, wordt door sommigen aangemerkt als paranormale gave. Reïncarnatie wordt soms ook geclaimd als oorzaak van voorkennis.
    De beïnvloeding van de uitkomst van Random Event Generators, door persoonlijke intentie of door een al dan niet vermeend collectief bewustzijn. (Margins of Reality, R. G.Kahn 1987, D. Bierman, European Journal of Parapsychology 1985)
    Sommigen beschouwen het voorspellen van de toekomst of het interpreteren van tekens (zoals bij tarot, astrologie, koffiedikkijken, ...) ruimer dan het louter bestaan van toevallige gebeurtenissen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Chris,
      voor wie niet gelovig is bestaan er geen paranormale (=bovennatuurlijke) verschijnselen.

      Elk verschijnsel in de Natuur heeft een natuurlijke oorsprong en kan dus in principe op natuurlijke wijze worden verklaard.
      De Natuurkunde/Fysica (en als afgeleide daarvan Scheikunde en Biologie) is de wetenschap die poogt al die kennis die voor deze natuurlijke verklaringen nodig is te vergaren.

      Veel van wat in het verleden op schimmige alleen via geloof (in het paranormale) te verklaren was is inmiddels gewoon natuurkundig te verklaren.
      Andere zogenaamde paranormale verschijnselen zijn inmiddels gebleken gewoon een vorm van doelbewuste oplichting en/of zelf volksverlakkerij te zijn geweest.

      Er is veel dat nog niet natuurkudig verklaard en bewezen is, maar er is niets paranormaals dat alszodanig bewezen bestaand is...,
      het is geloof (zonder bewijs) gebaseerd op het (nog) ongerijmde.

      En gedachtenlezen dan...
      als het al echt bestaat dan is ook daar waarschijnlijk weinig paranormaals aan. Experimenten (van ongelovigen) tonen meestal aan dat gedachtenlezers vaak pure oplichters zijn...,
      en als ze het niet zijn zijn het mensen die (onbewust) vaak zeer goed in staat zijn verbanden te leggen en lichaamstaal te lezen.
      Verder is aangetoond dat ons denkproces in onze hersenenen gepaard gaat met het vormen en veranderen van een rondom/in onze hersenen aanwezig magnetisch veld (het is een chemo-elektrisch proces) het zou dus wellicht mogelijk zijn met apparatuur en/of andere hersenen dergelijke veranderingen in het magnetisch veld waar te nemen en te herleiden tot het denkproces dat het veroorzaakte.
      Ah-ha, zie je wel zullen de gelovigen nu al gauw roepen, Aura...;
      Het zij zo maar dan is Aura toch weer net iets anders dan wat Aura-lezers ervan maken.

      Verwijderen
  5. In dit geval denk ik vaak aan koning Saul, eerst vervolg de hij de paranormale zieners, daarna maakte hij gebruik van deze ziener. Met een fatale afloop voor Saul. Ook in mijn vriendenkring waren er een aantal die zich verdiepten in de paranormale wereld. Helaas moesten een aantal tijdelijk opgenomen worden in een psychiatrise inrichting. Kortom hoe meer je in deze wereld verdiept hoe groter de geestelijke schade. Kies je daarvoor? Nee toch!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wim,
      je vergeet één ding...,
      het geloof in (een) God is ook het geloof in het paranormale.
      Probleem met verschillende vormen en uitingen van geloof in vaak dat het enen geloof het andere letterlijk verkettert.

      Probleem van veel niet gelovigen is dat zij steunend op de ratio elk geloof verketteren.
      In elk geloof zit waarde...,
      het is zaak die waarde op eigen waarde te schatten en er van te leren.
      En dat is soms best lastig.

      Verwijderen
  6. Siko, er is 1 verschil met al die goden. Het Christelijke geloof is een Vader/kind geloof.
    Dat geeft de verhoudingen weer, christenen hoeven niet allerlei kunstjes uit te halen.om gehoord te worden. Een Vader wil het goede voor zijn kind, en waar mogelijk beschermen. Het is geen vrijbrief,nee ook in een vader/kind relatie zul je naar elkaar luisteren, elkaar accepteren en lief te hebben.
    Hiermee sluit ik ook deze sessie over het geloof!
    Wil je meer weten? Dan nodig ik jullie uit om met mij mee te gaan op mijn zondagse ronde van de radiokerkdiensten bij u uit de buurt. Het zijn momenteel 12 kerken die meedoen, dus de keuze is groot genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welke kerken doen er mee met de radiokerkdiensten?

      Verwijderen
    2. Alle kerken in Veendam/Wildervank Appie, groot of klein het maakt geen verschil. Want ook Christus kijkt over de kerkgrenzen heen.
      Ik doe dat al 10 jaar, en wat het belangrijkste is: het geeft me voldoening.
      We (de werkgroep radiokerkdiensten)werken volgens een rooster, die we in december vaststellen. Dat betekend niet dat ik geen deel meer uitmaak van de GKv Zuidbroek.
      Ik ben nog altijd lid van deze geloofsgemeenschap.

      Verwijderen
    3. Wim,
      fijn dat jij jouw christelijk geloof zo ervaart...,
      maar die ervaring wordt niet door alle (ex)gelovigen gedeeld.

      Je kunt je zelfs afvragen of h'het' christelijk geloof wel bestaat...
      het dorp waar ik opgroeide telde meer dan 37 gezindtes/kerkgenootschappen/denominaties/e.d. allemaal afgesplitst van elkaar en om elkaar.
      Niet meegeteld moslims en Joden, laat staan hindoes etc..

      En laten we wel zijn, als Mohammed nu zijn leer zou brengen zouden zijn volgelingen (terecht weer) worden gezien als de zoveelste Christelijke sekte.

      Glad ijs hoor, en morgen wordt het pas herfst.

      Verwijderen
    4. Pas om 22:44 hoor. De hele dag is het nog zomer.

      Verwijderen
    5. Frans,
      dat bedoel ik nou... ;-)

      Verwijderen