Teller

zaterdag 14 december 2013

14122013

Ik las vanmorgen in het DvhN dat oud-PvdA-wethouder en raadslid Jan Velthuis een nieuwe politieke partij genaamd Menterwolde Gewoon begint. Deze week zegde hij na bijna twintig jaar zijn lidmaatschap op van de PvdA. Velthuis is te verstaan gegeven dat hij niet in aanmerking komt voor een plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. "Niet in een persoonlijk gesprek, maar per aangetekende brief. Dat doet pijn. Ik had nooit gedacht dat de PvdA me op deze wijze als oud vuil zou bedanken." Velthuis was twaalf jaar gemeenteraadslid en vier jaar wethouder. Velthuis is geen lid meer van de PvdA, maar blijft op persoonlijke titel tot de verkiezingen in de raad zitten. "Voor mijn nieuwe partij zoek ik mensen uit alle lagen van de bevolking. Jong en oud en geïnteresseerd in politiek. Ik ga voor een brede volkspartij die zich op lokaal gebied manifesteert." Velthuis wil zich vooral op sociaal beleid storten. "Ik ben ook iemand die politiek mensen wil verbinden. Dat heb ik de afgelopen jaren ook gedaan toen er hier binnen de PvdA grote problemen waren."

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen.

    Shocking...
    Succes gewenst Jan.

    Of het handig is om de naam Menterwolde -nog- te koppelen aan een partij....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wens hem alle succes toe! Als er één iemand het sociale gevoel kon combineren met gewoon boerenverstand (of burgerverstand, who cares!) dan was hij het wel.

    De manier waarop hij geinformeerd is? Misschien was hij niet bij de vergadering aanwezig? Dat soort dingen hoor je toch nooit, net zo min als de andere afwegingen...

    Fijn weekend allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, en dan wordt het de kerkelijke gelovigen altijd verweten dat ze versplinteren.Nu is het zo dat de kerken samenwerkingsverbanden zoeken, om zo tot 1 gelovig blok te komen. Helaas werkt het in de politiek anders, daar gaan ze de weg van versplintering in,om dan na jaren en veel teleurstellingen weer samenwerkingsverbanden aan te gaan.
    Prediker had een goed oog voor deze dingen, van al die wijsheden die in het Boek beschreven staan, kunnen we nog heel wat leren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, bij de PvdA doen ze niet aan 'huisbezoek' blijkbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is een heel goeie Roskam! Je mag door naar de volgende ronde.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed besluit van Jan. Wist niet dat het nog bestond, een aangetekende brief versturen. Doe je tegenwoordig toch met een meeltje. Jan suk6 er mee. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De wegen van de PvdA zijn soms ondoorgrondelijk. Met de voorlopige kandidatenlijst lijkt het of de tijden van het politburo herleven. Linkser dan links. Voor Jan een bittere pil. Zijn besluit een nieuwe partij op te richten vind ik ondanks mijn sympathie voor hem niet zo handig. Rancune is een slechte raadgever. Voor het gemak ga ik er maar even vanuit dat teleurstelling vooral de drijfveer was. Toch heeft het ook een positieve kant. Nooit zullen we meer geregeerd worden door 1 partij die de absolute meerderheid heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nanno, zeg nooit; nooit. Als ik denk aan Pim Fortuin, en hoeveel mensen zich in zijn denkbeelden konden vinden. Dan heb ik het idee dat de schapen bijna allemaal achter hun herder aanlopen, ziende blind. Om de zoveel tijd is er een sterke leider, waarin het volk zich kan vinden. Helaas loopt het altijd op een catastrofe uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zeg, het heeft vaak te maken met niet je zin kunnen krijgen en dan met een vinger wijzen!

    BeantwoordenVerwijderen