Teller

vrijdag 14 november 2014

14112014

Gisteravond hadden wij weer de begrotingsvergadering in Menterwolde. Vooralsnog blijven de drie zwembaden in Menterwolde open. De hondenbelasting zal met ingang van het jaar 2016 worden afgeschaft en een motie van de PvdA haalde het niet om terug te gaan van vier naar drie wethouders. Dat zijn zo de opvallenste feiten die mij opvielen van een raadsvergadering waar men weer de kool en de geit probeerde te sparen.

9 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, leuk dat de zwembaden eerst weer open blijven 2e jammer dat de pvda niet in geslaagd is naar 3 wethouder te gaan.

  Gistermiddag toen ik thuis kwam had m'n vrouwtje ook een leuk bericht de gemeente's westerkwartier werden terug gefloten door de regering, want zij mochten niet doorgaan met ontslagen van de werknemers voor de huishoudelijke hulp mensen die we; ontslagen zijn per 01-01-2015 die mochten hopen dat er misschien een kans is dat zij weer worden opgeroepen, misschien......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, het is Sint-Nicolaas tijd,, de cadeautjes vliegen je om de oren. Zwembaden blijven open, de hondenbelasting verdwijnt, en wat krijgen we nog meer voor cadeautjes.
  Voor mij is het belangrijk dat de weg langs het Winschoterdiep nu eens gerepareerd wordt. Want de verzakkingen gaan maar door!
  Appie ik had verwacht dat je in je opening nog even de 2 kandidaten voor de Provinciale Staten uit Zuidbroek nog even in het zonnetje zou zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wim, er zijn veel onderwerpen om het Golden Peerd te openen, maar het gesprek moet toch van de andere kant van de bar komen. En dat laatste valt wat tegen momenteel, kan natuurlijk ook aan de kroegbaas liggen. Ben geen politicus, dus wil best de hand in eigen boezem steken. Misschien open ik morgen wel met het onderwerp dat jij voorstelde. Misschien krijgen wij Marc dan ook weer eens aan de bar. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen Alle opmerkingen over de zwembaden hebben wel behoefte aan uitleg als ik het zo lees. Wat is het geval? Ik heb geprobeerd om samen met andere partijen de opvattingen over zwemwater en alles wat er bij komt kijken samen te vatten in een motie. Deze motie is breed gedragen door de raad en heeft als strekking:
  -Muntendam blijft open (tenzij vervangen door een nieuw bad)
  -Meeden blijft open (niet voor een jaar maar structureel)
  -Zuidbroek ( in elke geval 2015 anders hebben we straks een nieuw bad zonder zwemmers)

  De SP heeft zijn nek uitgestoken in deze zaak omdat we ondanks dat we moeite hebben met vd Valk toch vinden dat zwemmen in je dorp bijdraagt aan de leefbaarheid en omdat de toekomst van zwemsport op het spel staat. Had het aan ons gelegen dan was er geen geld naar vd valk gegaan, maar was alleen meeden en muntendam open gebleven. Echter zijn er ook andere partijen in de raad die een andere mening hebben. Politiek is ook compromis sluiten en dat komt in de motie tot uiting. Ik vind het juist heel mooi dat dankzij het vele werk wat eraan gedaan is we toch iets hebben bereikt door (bijna) alle partijen op een lijn te krijgen. Er zijn mogelijkheden , dan moet je die ook benutten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Overigens moet ik er wel bij vertellen dat wanneer een nieuw bad niet te realiseren is dat het dan aan vd Valk is of het bad ook in 2016 open blijft. Voor Muntendam en voor Meeden is het zo dat deze ook in 2016 en 2017 open blijven met gemeentelijke gelden. Het burger initiatief in Meeden is iets wat een overheid graag ziet, en dan kun je onmogelijk zeggen, "mooi wat jullie van de grond hebben gekregen, maar we trekken nu de stekker eruit" Het zou een voorbeeld moeten zijn voor vele andere zaken in de gemeente, en om dat ook zo tot uiting te laten komen is er voor gekozen om Meeden structureel op te nemen in de begroting.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onze algemene beschouwing is hier te lezen:

  http://menterwolde.sp.nl/nieuws/2014/11/algemene-beschouwing

  BeantwoordenVerwijderen
 7. VB, ik blijf met de vraag zitten waarom er eerst een storm moest komen, en nu in de luwte na de storm er wel in eens oplossingen zijn. Kortom: wat was het breekpunt dat de raad nu in eens wel overstag is gegaan, of zijn er meevaller in het verschiet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wim, De oplossingen waren er wel, maar er was geen meerderheid in de raad. Als je goed gelezen hebt dan heb je kunnen lezen dat de raad het college heeft overruled. Na een lange periode onderhandelen met andere fracties is dit het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook wij vonden het jammer dat onze motie het niet gehaald heeft. Maar we zijn wel blij dat het presidium gaat praten met de OR. Dat is toch wel belangrijk voor de medewerkers van ons gemeentehuis.
  Voor de rest zijn we blij dat we gezamenlijk hebben kunnen bereiken dat we voor 2015 eerst de baden open kunne houden. Alleen, met dien verstande dat er nog met vd Valk moet worden overlegd over de bijdrage. We wachten het voorstel van hen natuurlijk af!

  BeantwoordenVerwijderen