Teller

zaterdag 9 april 2016

09042016

Wethouder Lian Veenstra (SP) van Menterwolde heeft 40.000 euro nodig om het verwarmd openluchtzwembad De Kolck in Meeden open te houden las ik in het DvhN.
De Dorpscoöperatie Meeden en de tientallen vrijwilligers die het bad voor het vierde achtereenvolgende jaar gaan runnen, willen wel eens weten waar ze aan toe zijn. Het antwoord krijgen ze maandag als Luppo Kruizinga en Hiske Drok van de coöperatie met de wethouder Sport om tafel zitten.
,,We zijn bezig met een oplossing. Het bedrag voor De Kolck zit niet in de begroting van dit jaar. Het wordt een speurtocht naar geld’’, vertelde Veenstra de gemeenteraad deze week. ,,Het is duidelijk dat we tempo moeten maken. We kunnen niet wachten tot eind april.’’
Kruizinga zegt 35.000 euro nodig te hebben om het bad draaiende te houden en nog eens 5000 euro voor de onderhoudskosten.
De oppositiepartijen Kritisch Menterwolde en Menterwolde Gewoon probeerden deze week via een amendement de benodigde 40.000 euro veilig te stellen voor De Kolck. Tevergeefs, want de coalitiepartijen stemden tegen. De oppositie wilde de 40 mille weghalen uit het potje voor de realisatie van breedband in de gemeente. Daar zit een ton in. De resterende 60.000 euro bleef dan beschikbaar voor breedband, opperden de indieners van het amendement.
De gemeente zou door het beschikbaar stellen van 40.000 euro, aldus de oppositiepartijen, burgerparticipatie bevorderen én belonen. De dorpscoöperatie moet ook snel duidelijkheid krijgen, omdat ze nog met een aantal betaalde krachten om tafel moet, zegt Kruizinga. ,,We hebben al jaren dezelfde badmeester en -juf. Die kennen gelukkig de situatie waarin wij verkeren. De gemeente zegt altijd hoe geweldig wij wel niet zijn, maar dan moet het toch ook mogelijk zijn om in zo’n begroting 40.000 euro te vinden.’’

7 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, het is net als met een melkkoe.Het geeft maar zoveel liter melk. En daar moet je het mee doen. Je kan het melk met water verdunnen, maar dan is het geen melk meer, maar een substantie die niet meer te pruimen is. Ik wens het college veel sterkte toe, want om voor zo iets als de kop van Jut te zijn valt niet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wil je melk kunnen pruimen...,
   moet je er eerst draderige schimmelkaas van maken.

   Verwijderen
 2. Er was voor Meeden toch 1 mio gereserveerd? Pot groot zat. Kan best 40.000 uitgehaald worden. Koopt Lian weer tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. John....je begrijpt toch dat er een tekort is van -1,3 miljoen eurootje's?

  Gelukkig dat er mensen uit een andere Gemeente zijn gekomen en dat Lian behoorlijk goed overzicht heeft van inkomsten en uitgaven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vroeger konden mensen "toveren" met geld....., maar wij leven nu in 2016 en gelukkig is dit niet meer mogelijk :-).

   Er zijn mensen die dachten dat zij sluw waren, maar ook dit is einde van verhaal kijk naar Zwitserland en hoe heet het ook alweer de Panama's :-).

   Verwijderen
  2. Dan Moet Lian zeggen: sorry Meeden, ook geen 1 mio voor jullie.

   Zwembad dicht, geen MFC, wel windmolens...

   Dan sta je voor principes.... (sluitende begroting)

   Verwijderen
  3. zo goed is lian niet met geld, ceer...

   Verwijderen