Teller

zaterdag 30 april 2016

30042016

Diana Kort van de supermarkt aan de Hereweg in Meeden, maakt zich ernstig zorgen over de tijdelijke verkeerssituatie las ik in het DvhN.
De door brandstof vervuilde grond onder de vroegere Garage Hartog aan de Hereweg wordt momenteel gesaneerd. Daarom is de hoofdverkeersader van Meeden sinds vorige week zes weken lang deels gesloten voor doorgaand verkeer.
,,In de eerste week waren er nauwelijks problemen’’, zegt supermarkt eigenaresse Kort. Vorige week maakte de gemeente echter bekend dat de omleiding werd aangepast, omdat de druk op de Driemolenslaan door de afsluiting te groot werd. De Kerkstraat en de ingang naar de parkeerplaats van het dorpshuis zijn nu met zandzakken gebarricadeerd.
Kort: ,,Er schijnen in die eerste week wat aanrijdingen geweest te zijn en er werd te hard gereden. Bovendien reed er ook vracht- en landbouwverkeer door de straat. Ik heb de gemeente gebeld en voorgesteld een totaal verbod op het zware verkeer en tijdelijk eenrichtingsverkeer op twee parallelle wegen in te voeren.’’
In plaats daarvan is de Kerkstraat provisorisch met zandzakken gebarricadeerd. Volgens Kort is dit niet gecommuniceerd met de hulpdiensten. De omlegging staat ook niet duidelijk op borden aangegeven. Twee ambulances – waarvan een met loeiende sirenes – hebben al rechtsomkeert moeten maken omdat ze op de zandzakken stuitten.
,,Het kan toch niet zo zijn dat door werkzaamheden op slechts een paar meter Hereweg een mensenleven op het spel staat?’’ zegt de onderneemster.

3 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ik wil daarop wel graag even reageren. Een zelfde situatie hadden we hier ook aan het Winschoterdiep, de werkers lieten na hun werk een doorgang vrij voor de hulpverleners. Helaas ontpopte zich dat als een sluiproute voor het overige verkeer.Besloten werd toen dat de weg helemaal werd afgesloten. Als je ook overdag en s'avonds zag hoeveel weggebruikers met gevaar voor eigen leven probeerden door deze hindernissen te komen, dan denk je wat drijft de mens! Want er was wel een andere alternatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goedenmiddag...
  idd herkenbaar...was hiernaast de deur ook een tijd toen de hele boel openlag....de weg was weg en de opgang naar de weg heel hoog, maar toch proberen erop te komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De zandzakken staan zo, dat een personenwagen of bestelauto er door kan. Hinderlijk is nog wel dat vrachtauto's en bussen ondanks de borden toch doorrijden tot ze klem zitten en dan moeizaam moeten zien te keren.

  BeantwoordenVerwijderen