Teller

zaterdag 16 april 2016

16042016

Ik heb niet meer te melden, dan dat de deur van het slot is.

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, het is in ieder geval vermeldings- waardig Appie. De aanbesteding van de zuidelijke rondweg rond Groningen is bijna aanbesteed. Vraag me af of dit wel de oplossing is voor dit knelpunt. Het verkeer richting A 28 moet nog steeds over de zuidelijke rondweg. Beter was om een aftak van de A7 via Haren/Glimmen naar de A28, heb je alleen nog doorgaande verkeer richting Friesland.Probleem opgelost! Vanaf Friesland kant een weg door de onlanden naar de A 28. Probleem voor jaren opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, persoonlijk hoop ik dat de voorlopige gunning door gevoerd wordt van de Rijkswaterstaat.

  Voorlopige gunning Aanpak Ring Zuid aan combinatie Herepoort i.o.

  15 APRIL 2016

  Rijkswaterstaat is voornemens het project Aanpak Ring Zuid te gunnen aan de combinatie Herepoort i.o., bestaande uit Max Bögl Nederland BV, Züblin Nederland BV, Oosterhof Holman Infra BV, Koninklijke Sjouke Dijkstra BV, Roelofs Wegenbouw BV en Jansma Drachten BV. Dit is besloten na een positief advies van de stuurgroep Aanpak Ring Zuid, waarin Rijkswaterstaat, de gemeente Groningen en de provincie Groningen samen deelnemen. Met de gunning wordt de combinatie Herepoort verantwoordelijk voor de realisatie van het Tracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, de Helperzoomtunnel en de inrichtingsplannen Zuiderplantsoen, Maaslaan en Vondellaan.


  Het gaat om een voornemen. De Raad van State moet nog definitief oordelen over beroepen tegen het Tracébesluit voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Daarnaast kan nog tot 5 mei 2016 beroep aangetekend worden tegen het voornemen tot gunning.

  Gunnen onder voorwaarde
  Na een zorgvuldige afweging is besloten om, volgens planning, te gunnen, onder voorwaarde van een onherroepelijk Tracébesluit. Dit betekent dat de winnende aannemer alvast aan de slag kan gaan met voorbereidende werkzaamheden, zoals de uitwerking van het ontwerp, maar nog geen onomkeerbare werkzaamheden mag uitvoeren.

  Bij de aanbesteding is niet alleen beoordeeld op prijs, maar ook op kwaliteit. De gegadigden moesten een vormgevingsplan indienen en konden daarnaast extra scoren op het voorkomen van verkeershinder, meer duurzaamheid en maatregelen om de risico's van het project te beperken.

  aanpakringzuid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goedenmiddag...

  vanavond voorstelling van jong toveroos in mfc noordbroek!!!!!!! 20:00 uur.....

  zou leuk zijn als ook hier veel publiek komt, bij volwassen is het altijd afgeladen, maar deze jonge mensen vinden het ook leuk als er toch net even meer komt als familie en vrienden....waar zie je dat nu...een toneelvereniging die ook een jongerenclub heeft!!!!

  (en niet alleen omdat beide veulens meespelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen