Teller

donderdag 28 april 2016

28042016

Het plan voor een nieuw multifunctioneel centrum in Meeden is definitief van tafel. Burgemeester en wethouders willen in plaats daarvan wel investeren in het opknappen van het huidige dorpshuis en de basisscholen. las ik in het DvhN.
,,Eerst zien dan geloven.’’ Voorzitter Peter de Haan van het dorpshuis in Meeden houdt desgevraagd een slag om de arm over de plannen van burgemeester en wethouders met het dorpshuis en de scholen in Meeden. ,,We zijn nog steeds teleurgesteld dat er geen multifunctioneel centrum komt. Maar gezien de financiële situatie moeten we dat accepteren.’’
Het dorpshuisbestuur, de Sjaloomschool en basisschool De Mieden verheugden zich tot eind vorig jaar op een nieuw gebouw waarin ze – samen met een nieuw Integraal Kind Centrum (IKC) – onderdak zouden krijgen. Het college maakte in november echter bekend dat het met een enorm begrotingstekort kampte. Het multifunctioneel centrum in Meeden was een van de plannen die geschrapt of op zijn minst ingedikt moesten worden.
Het scenario dat het college nu verder wil uitwerken, is de renovatie en uitbreiding van de Sjaloomschool. In dat gebouw komen een nieuwe samenwerkingsschool en het kindcentrum. Het gebouw van het huidige dorpshuis blijft. De gymzaal die er in zit wordt opgeknapt en het dorpshuis zelf wordt kleiner, zodat het gemakkelijker geëxploiteerd kan worden.
Het college heeft voor die ingrepen 1 miljoen euro beschikbaar. Dat is niet genoeg en daarom is ze nog op zoek naar andere fondsen om een en ander te financieren. ,,Wij gaan als dorpshuisbestuur voorlopig niet op zoek naar extra geld’’, zegt De Haan. ,,De gemeente heeft het probleem veroorzaakt en moet het zelf oplossen. Bovendien heeft zij betere toegang tot fondsen als Leader en het Krimpfonds.’’ Eind mei wordt voor de inwoners van Meeden een informatiebijeenkomst gehouden over de plannen.

2 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,ja dit zat er aan te komen.Als het huishoudboekje overschreden wordt,dan zal je de tering naar de nering moeten verplaatsen. Noordbroek is de dans ontsprongen, en Meeden is de pineut.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken!

    BeantwoordenVerwijderen