Teller

maandag 11 juli 2016

11072016

De kroeg is geopend, het woord is aan de klant.

7 opmerkingen:

 1. Uh...,
  moii...;
  iemand een bakkie troost, pleur, leut, slemp, slobber of verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker!! Het weer is wisselvallig..jammer...verheug me op de zomer, maar het mag helaas niet zo zijn nog! Het is een drukke week voor veel mensen. Laatste week voor de vakantie. Hier het zelfde verhaal. Eerst vanavond fractie, morgenavond raadsvergadering, en dan deze week ook nog de laatste schooldag voor de vakantie van mijn jongste kinderen. het is kortom weer een lekkere drukke week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad. iedere dag een vergadering en der tussen door de laatste eer aan 2 oud collega's brengen. Krijg de indruk dat alles opgepropt wordt in de laatste weken voor de vakantie. Hopelijk volgt er na de vakantie perioden wat rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar haal je even 4 millioen euro weg??????

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waar haal je even 4 millioen euro weg??????

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Avond, eerst afwachten Nelson, want ook jij weet niet hoe dat en wat het gaat aflopen toch?

  Het gaat hier om een bepaalde boete.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Menterwolde vecht 4,5 miljoen euro boete aan...

   Menterwolde moet 4,5 miljoen euro terug betalen aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een strop voor de gemeente die toch al in financiële problemen zit.

   Het ministerie verstrekte in 2014 ruim 4,5 miljoen euro aan Menterwolde in het kader van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en het participatiebudget (Wpb). De gemeente moet het bedrag voor straf terugbetalen, omdat het de jaarrekening over 2014 te laat heeft ingeleverd. Menterwolde kan deze financiële tegenvaller niet gebruiken. Vorig jaar bleek er zo’n groot tekort te zijn op de begroting dat onder-curatele-stelling dreigde.

   ,,Toen we de begroting vorig jaar niet sluitend konden maken, heeft de accountant bijna elk bonnetje omgekeerd om alles te berekenen’’, zegt burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde. ,,Het vaststellen van de jaarrekening was daardoor een moeilijk traject. We erkennen dat we te laat waren, maar gelet op de situatie kon dat niet anders. We wisten dat we een boete riskeerden, maar ik ben er nooit voor gewaarschuwd dat die zo hoog zou zijn. Dit gaat om 370 euro per inwoner, dat is een enorm bedrag. En dat hebben we niet. Als we dat hadden, hadden we de afgelopen tijd minder pijnlijke beslissingen hoeven te nemen over dorpshuizen en zwembaden.’’

   De provincie steunt het bezwaar van Menterwolde tegen de hoge boete. ,,We gaan samen met de provincie met het ministerie in gesprek over de terugvordering. Maar in de Randstad zijn de vakanties begonnen, het overleg gaat in september verder.’’


   D.v.h.N.

   Verwijderen