Teller

woensdag 13 juli 2016

13072016

Ik las in het DvhN dat voorzitter Annelien de Winter van de Stichting MFC Noordsuythoeve in Noordbroek haar functie neerlegt. Haar stap komt na een jaar gesteggel over het huurcontract van de stichting.
Het multifunctioneel centrum De Noordsuythoeve in Noordbroek staat qua bestuur onder een slecht gesternte. Vlak voordat het centrum in oktober 2014 de deuren opende, stapte het toenmalige bestuur op. Het nieuwe bestuur kon het vervolgens niet eens worden met de gemeente over een aantal voorwaarden in de huurovereenkomst. Het conflict gaat met name over de regeling van de btw-afdracht en de hoofdelijke aansprakelijkheid van de stichting.
Het bestuur meldde gisteren bij de gemeente dat het nog steeds niet bereid is de huidige huurovereenkomst te tekenen. De gemeente heeft daarop besloten het beheer en de exploitatie van het gebouw voorlopig in eigen hand te houden. Het college zegt de komende periode op zoek te gaan naar alternatieven voor beheer en exploitatie.
Daarbij gaat de aandacht volgens het college vooral ook uit naar de beheerder van het multifunctioneel centrum, die wordt betaald door de gemeente en voor wie de situatie nu ook onzeker is.
Voorzitter Annelien de Winter van Stichting MFC Noordsuythoeve zegt na dit besluit niet langer achter haar bestuur te staan. ,,Ik was het met een aantal punten wel eens. Maar ik vind dat de rest van het bestuur de zaken nu te ver doorvoert. Ik heb mijn stinkende best gedaan om de vaart erin te houden. Maar het juridisch getouwtrek voert nu te veel de boventoon. Dit gebouw staat in dienst van het dorp en het bestuur moet ook handelen in het belang van het dorp. Dat is nu niet meer het geval en daar kan ik niet meer achter staan.’'
 In De Noordsuythoeve zijn onder meer de Inspecteur Amerikaschool, kinderopvang, fysiotherapie, peuterspeelzaal, sportverenigingen, bibliotheek en het dorpshuis ondergebracht. Daarnaast wordt het gebouw gebruikt door een groot aantal verenigingen.

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, laat ik nu altijd gedachte hebben dat het daar in de Noordsuythoeve pais en vree was. Zo op het oog een goed geoliede machine,helaas ook al lijkt het aan de buiten kant smetteloos aan de binnenkant kan er van alles aan de hand zijn. Sterkte toegewenst en hou de Noordsuythoeve in de benen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Avond, ik las zojuist een bericht rtv-noord:

  Noorden krijgt eigen belastingkantoor.

  Het Noorden krijgt een eigen belastingkantoor voor lokale heffingen. Dat betekent dat burgers voortaan slechts één aanslagbiljet krijgen voor alle waterschaps- en gemeentelijke belastingen.

  Hmmm mss kan het dan wel goedkoper worden toch?, want het bespaart heel veel Eurotjes, maar liefst € 1.700.000,00 of worden er andere plannen gemaakt....

  BeantwoordenVerwijderen