Teller

vrijdag 1 juli 2016

01072016

Ik kreeg een mail van Ceer met een link naar een filmpje voor de opening. De klant is koning, dus vandaag op de beamer van het Golden Peerd een filmpje over Zuudbrouk, het stee woar ook het Golden Peerd aal tien joar de deur open het veur elk en ain!

3 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, in die jaren werden er vaak film opname's gemaakt van de dorpen. En ik blijf met de vraag zitten: waar zijn ze gebleven? Zo als ook dit filmpje die laat zien wat er in al die jaren veranderd is. Ik weet nog wel dat ze de film opnames maakten bij ons in het dorp. Er waren 3 smederijen, 2 bakkers en 4 kruideniers en 4 cafe's. En nu? Geen winkels meer, geen bakker of kruidenier, geen smid te bekennen en 2 cafe's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Avond, toevallig kwam ik dit foto serie tegen toen ik een filmpje van YouTube had gekeken en toen zag ik Willem in beeld ja heel leuk !, wat dit aangaat kun je zien dat alles verandert ene kant jammer maar van de andere kant zeg je toch dat het goed is dat de vervelende kruising met stoplichten verwijdert zijn en met een tunnel waar zoals ik mij herinneren kan met Henk Tepper die de touw voortrok.

  En Wim noem een paar cafe's op en kruideniers die er toen stonden, en zoals ik mij kort herinneren kan staan er toch de aldi en coop toch?, volgens mij zijn dit winkels :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ceer, ik heb het over mijn geboorte plaats en waar ik ben op gegroeid. Er is in dit dorp geen winkel meer te bekennen. Terwijl er vroeger vanaf Froombosch tot in Siddeburen er allemaal winkeltjes waren en smederijen. Als je nu in Froombosch of Slochteren woont ben je aan gewezen op Hoogezand/Sappemeer, of de supermarkt in Schildwolde waar vroeger hotel Wijchgelsheim zat.

   Verwijderen