Teller

donderdag 8 september 2016

08092016

Ik las in het DvhN dat directeur Victor de Reuver van hotel Van der Valk in Zuidbroek helemaal klaar is met de gemeente Menterwolde. De Reuver schreef een openbare brief op poten naar burgemeester en wethouders.
Volgens De Reuver maakt de gemeente de groei van het horecaconcern onmogelijk. Dat komt volgens hem door een ‘administratieve blunder’.
Het gebied rond het hotel had als bestemming ‘sport spel en recreatie’. Dat past bij het hotel en de naastgelegen Eurohal. In de afgelopen jaren zijn verschillende prestigieuze bouwplannen in de buurt van het hotel afgeketst. Een outletcenter, een nieuw ziekenhuis en een particulier gezondheidscentrum werden – meestal door de provincie – voortijdig afgeblazen. Een teleurstelling voor De Reuver, die steeds plannen klaar had om bij een nieuw project aan te haken.
Menterwolde veranderde eind 2013 de bestemming van het gebied in ‘agrarisch onbebouwd’. De Reuver zegt dat hij daar pas achter kwam toen hij de gemeente zijn nieuwste ‘ontwikkelingsplannen’ voorlegde. Wat die plannen zijn, wil hij niet zeggen.
Woordvoerder Jan Leegstra van Menterwolde wil niet op de aantijgingen reageren. ,,Van der Valk heeft de gemeente uitgenodigd voor een gesprek over deze kwestie. De gemeente maakt van deze uitnodiging gebruik. Binnenkort wordt een afspraak geregeld. Tot die tijd wil de burgemeester niet inhoudelijk reageren’’, mailt hij.2 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, dan blijft de vraag over Appie: wat is er van al die beloftes terecht gekomen die'ome Gerrit'toegezegd heeft aan de gemeente Menterwolde.Ik denk dat meneer De Reuver eerst zelf een orde op zaken moet stellen. B.v. waar zijn de huisjes gebleven rondom het Botjeszandgat? En dan nog de sportaccommodaties het zwembad, voetbal en tennisveld en zo kunnen we nog een hele rijtje opnoemen. Of wil van der Valk van hotel af met een gigantische oprot premie. De vele directie wissels wijzen er op dat het van der Valk concern niet zo gelukkig is met deze locatie, vraag ik me af hoe het in Westerbroek gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wim, tennisvelden zijn er nog. Zwembad had er nog kunnen zijn, maar gemeente maakte in mijn ogen de verkeerde keuzes. Het klopt dat in eerste instantie er veel meer zou komen, althans zo als het werd voorgespiegeld, maar daar geloofde destijds alleen het college in.

    BeantwoordenVerwijderen