Teller

woensdag 14 september 2016

14092016

Het D.G. van den Noortbad in Muntendam gaat op 1 januari 2017 definitief dicht. Overleg over een overdracht heeft niet het gewenste resultaat gehad las ik in de krant vanmorgen.

11 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ik kan het me voorstellen, het Botje is altijd open, jammer dat het niet overdekt is. Vraag met af wat het HSSM doet met al die slooppandjes rondom het gemeentehuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Wim
  Tja, waarom zou je een zwembad openhouden als je gratis kunt zwemmen in zee of 't kanaal?
  Of gaat deze vergelijking toch ergens een beetje mank. Heeft 't iets weg van het willen vergelijken van appels met peren/amandelen/rozebottels

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee SiKo het is de onmacht om iets wat voor de gehele gemeenschap bedoelt is in stand te houden. Het van Noortbad had een functie, net als toentertijd het zwembad bij van der Valk.
  Vele oudjes ging s'morgens vroeg daar rondjes trekken in het zwembad, en begonnen fris en fruitig de nieuwe dag. Conclusie: wij doen deze mensen tekort!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies Wim, daarom vond ik je eerder opmerking 'ondoordacht'.

   Verwijderen
 4. even iets anders, volgend de uitslag van dit kabinet is straks iedereen donor. Nu hoorde ik vanmorgen een arts van de UMCG spreken, en ik kon me niet van de indruk onttrekken dat het een economische geheel is geworden. Meer transplantatie's is meer omzet vergroting. Want voordat er een onderdeel vrijkomt is er iemand over leden! En juist daar wordt geen aandacht aanbesteed. We moeten er voor uit kijken dat het geen optelsom wordt, en dat de keuze gemaakt wordt wat de economische waarde is als de patiënt. Is het uitzichtloos dan zijn de onderdelen die ze er af kunnen halen zoveel meer waard dat besloten wordt deze persoon maar in te laten slapen. Ben ik tegen donatie? Nee, maar wel als het om de centen gaat, en niet om de donor die voor economische gewin leeg gehaald wordt.
  En die indruk kreeg ik wel toen ik deze arts van het UMCG hoorde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemiddag,Wim het moet eerst nog door de eerste kamer pas dan is het definitief....

  En de zwembaden er blijft maar 1 over en zo werkt het met een nog grotere gemeente....

  Zoals mijn gedachten gaan iedereen moet meer verdienen betreft ambtenaren dus er zal wel bezuinigd moeten worden trouwens weet iemand wat een bm gaat verdienen van 10000 inwoners naar 50000 inwoners?.....dit betreft alleen de bm....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar je gaat wel van drie naar een BM.

   Verwijderen
  2. Wachtgeld is er op dit moment niet meer zoveel. Het eerste wat men roept bij besluiten is ambtenaren ( die zich uit de naad werken en waar we eigenlijk in Menterwolde geen overvloed van hebben) En wachtgeld. Dit zijn dingen die steeds geroepen worden. Zoveel wachtgelders zijn er gelukkig niet meer...

   Verwijderen
 6. Wat een praat opeens. Tijd voor een peerdenterras :)
  Mazzelmooooooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het verschil met het zwembad in Meeden is dat daar een grote groep vrijwilligers de schouders er onder heeft gezet. In Muntendam is iedereen verontwaardigd dat dit besluit valt, maar niemand die opstaat om de schouders eronder te zetten. Terwijl die oproep er wel is van de Werkgroep. Mensen reageren heftig bij het plaatsen over de sluiting( 5000 reacties) Na een oproep vlak daarna ,over vrijwilligers, kreeg zwemclub ZCM een reactie, en wel een die over een spelfout ging. Hopen dat de mensen het licht gaan zien en hopen dat het dan nog niet te laat is!

  BeantwoordenVerwijderen