Teller

dinsdag 27 september 2016

27092016

Ik las in het DvhN vanmorgen dat actievoerders tegen windturbines uit Meeden en de Drentse Veenkoloniën hun krachten bundelen. Op 5 oktober gaan ze samen met bussen naar Den Haag.
Wij gaan daar op de trom slaan om de politiek wakker te schudden’’, zegt Jan Nieboer die namens de gezamenlijke actiegroepen in het gebied Oostermoer en de Drentse Monden de actie coördineert. Nieboer beschouwt 5 oktober als een uitgelezen moment omdat dan in de Tweede Kamer de evaluatie van het energieakkoord op de agenda staat. Nieboer wil nog eens duidelijk maken dat hij blijft vechten tegen de komst van 45 windturbines in de veenkoloniën, maar dan wel met geoorloofde middelen.
Praktijken als brandstichting, zoals waarschijnlijk is gebeurd met de kapschuur van windboer Ten Have, en betonnen blokken op maisakkers, waar machines zich op stuk kunnen bijten, zijn wat hem betreft uit den boze.

Ook in de krant vanmorgen: De werkgroep ‘Behoud van het D.G. van den Noortbad’ in Muntendam ziet kansen om het bad, dat de gemeente Menterwolde wil sluiten, open te houden.
De werkgroep laat onderzoeken of het bad kan worden ondergebracht in een stichting. Dat onderzoek gebeurt door een externe adviseur en met medewerking van de gemeente. Het inzetten van veel vrijwilligers voor bestuurs-, klus- en schoonmaakwerkzaamheden wordt onmisbaar geacht om kosten te besparen en zo het zwembad open te houden. De werkgroep roept inwoners van Muntendam op om zich ‘geheel vrijblijvend aan te melden als hulp om het bad open te houden’. ,,Dat is belangrijk om het dorp leefbaar te houden, jeugd zwemlessen en vertier te bieden en zorgbehoeftigen de ideale trainingsruimte.’’
De gemeente Menterwolde moet fors bezuinigen en is voornemens het overdekte Van den Noortbad met ingang van 2017 te sluiten. De vijf badmeesters en -juffen is ontslag aangezegd.

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, je zal met goed door timmerde argumenten moeten komen om de tweede kamer van gedachten te doen veranderen. Alleen hier mee kan je de barrière doorbreken. Met al dat lawaai en gerommel of voeten gestamp bereik je niets. En over het van Noortbad,vrijwilliger zijn betekend niet vrij blijven zijn. k'Ben zelf al meer dan 30 jaar vrijwilliger,en dan besef je dat jij ook een van die onmisbare schakeltje bent in het geheel, en dat heeft konsekwenties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Wim
   goed bedoeld, maar je slaat de plank volledig mis.

   Ook als je met goed doortimmerde argumenten, oplossingen en argumenten komt is dat leuk…,
   bereikt je er helemaal niets mee als je niet ook draagvlak hebt…
   en dat dat draagvlak zichtbaar, voelbaar, onontkoombaar is.

   En dat aantoonbare draagvlak laat zich het beste zien…
   door steeds opnieuw van zich te laten horen…,
   medestanders, tegenstanders, de politiek steeds weer te laten merken…,
   dat dat draagvlak er is…,
   dat dat draagvlak er nog steeds is.

   Als je je het belang van draagvlak realiseert, dan besef je dat het helemaal geen kwaad kan ook publiek, op straat, in de media en elders actie te voeren…,
   en daarmee te laten zien aan iedereen dat je er (nog steeds) bent en waar je (letterlijk) voor staat.

   Verwijderen