Teller

maandag 2 juli 2012

02072012

Weer aandacht voor de overlast in Meeden en Zuidbroek in het DvhN. De krant kopt: "Klachtenregen over wegen". De reconstructie van de Spoorstraat in Zuidbroek en de Hereweg in Meeden is niet naar volle tevredenheid voltooid. Wethouder Matty Siersema van Menterwolde kent de klachten. Het wegdek bestond eerder uit asfalt, maar is vervangen door klinkers. Dat zorgt voor trillingen. Aanwonenden van de Spoorstraat mopperen over scheuren in hun woningen. Siersema vraagt zich af of er iets mis is met de onderlaag, de funderingen. "De overlast is niet alleen teleurstellend voor de bewoners, maar ook voor de gemeente. We zijn tien jaar bezig geweest met de invulling van het centrum in Zuidbroek." De hoofdaannemer Arcadis is op de hoogte van de klachtenregen. De stenen in de Spoorstraat, vanaf het spoor tot de Vlaslaan, zijn inmiddels op een andere manier gelegd. "We zijn aan het experimenten en kijken nu of het beter wordt", zegt de wethouder. PvdA-fractievoorzitter Patricia Boerma uitte afgelopen week haar ongenoegen over de aanpak van het dorpscentrum in Zuidbroek. "Een mooie supermarkt, een geweldig uitzicht op de haven en een prachtig plein, maar een waardeloze weg." Boerma: "Je kunt er lang en breed naar kijken, die stenen zijn verzakt en dat blijft zo, ondanks verwoede pogingen de schade te beperken door zand te strooien. Is opnieuw bestraten een optie?" Boerma denkt aan asfalteren, als opnieuw bestraten geen optie is. Siersema gaat onderzoeken wie aansprakelijk is voor de problemen. Begin vorige maand uitte de Dorpsraadcoöperatie Meeden haar ongenoegen over de aanpak van de Hereweg. "De stenen liggen niet goed in de weg", klaagden inwoners. De gemeente Menterwolde houdt dinsdag 10 Juli een bijeenkomst in Meeden. De bevolking kan op die avond haar mening geven over de voordelen en nadelen van de reconstructie.

Een positiever bericht in het DvhN is er van de voetballers van Muntendam. Zij zijn Zaterdag de grote winnaar geworden van de derde editie van het Open Gronings Beach Soccer Kampioenschap in recreatiegebied De Wedderbergen in Wedde. Zij mogen nu naar de Nederlandse Kampioenschappen.

10 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,ja over wegen en kruispunten is veel te zeggen. Rotondes die te klein zijn, kruispunten en verkeersdrempels die niet verkeersvriendelijk zijn en ga zo maar door. Alle verandering is geen verbetering. Vroeger ging je over zandpaden, dan zijn de wegen van nu al een hele verbetering.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Helaas is het verkeer meer "verbeterd" dan de wegen, Wim. Want gingen mensen nu nog met handkarren en paard + wagen door de straten, dan zou er niets aan de hand zijn.
    Het zijn het de grootte, intensiteit en snelheid van van de voertuigen die, in combinatie met het wegtype en het wegdek, voor problemen zorgt.

    Staat er niets in DvhN over het geweldige wielerweekend dat ons door wielervereniging Omega en Dorpsraad Zuidbroek is voorgeschoteld? Ik heb alleen positieve berichten gehoord en gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Jan, nog een nieuwe Mollema tussen de renners ontdekt?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alleen oude Mollema's, John. Het zijn masters 30+, 40+, 50+ en 60+ ...

    Wel zijn er verbazende tijden neergezet tijdens de Fit-Experience, zaterdagavond Aan t wotter en zondag bij de rotondes. Vooral wethouder Batelaan fietste verbazend snel (en ogenschijnlijk zonder inspanning). Ikzelf heb me kapot moeten fietsen en kwam toch tekort.
    Wat zit hier achter (conspiracy theory)? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Patricia Boerma denkt aan asfalteren, als herstraten geen optie is stond er in de krant. Hoe pijnlijk, dat wilden de bewoners van de Spoorstraat ook, maar zonder eerst klinkers te leggen. Wanneer leren politici het om eens te luisteren naar inwoners en mensen met ervaringen uit de praktijk. Als je alle kosten van de blunders van de laatste tien jaar bij elkaar optelt, wat zou je daar een hoop leuke dingen van kunnen doen. Het Golden Peerd zou al lang failliet geweest zijn als hier zo met geld werd gesmeten, want de gemeente kan makkelijk de lasten voor de burgers verhogen, maar als Appie de prijzen omhoog gooit blijven de klanten weg. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Appie, dank voor het plaatsen van de link!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Misschien Appie zit het toch wel in de genen. Ik rij nog weleens de weg van Enschede naar Almelo en denk dan bij me zelf, waarom hebben wij nog steeds een karrenspoor die de N33 is. In het land van de Tukkers lopen wegen waar wij jaloers op worden. Wat doen wij verkeert? Nu ook weer de Zuidelijke rondweg in Groningen. Er wordt veel gepraat, maar een oplossing?
    Ja, die komt als het geld op is of ergens anders aanbesteed wordt. Altijd te laat en nooit op tijd, is de slogan. Geen wonder dat hier zoveel mosstermakers zaten, die komen altijd na de maaltijd.(he dat lucht op)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een goeie vraag Wim. Hoe komt het toch dat wij hier nog een karrespoor hebben zoals de N33.Ja Wim hoe zou dat nu toch komen. Maak je er maar niet druk over Wim want straks wanneer de storm in de Eemshaven een beetje geluwd is heeft de weg meer dan voldoende capaciteit. Dan is er geen enkele noodzaak om nog een vierbaansweg aan te leggen. Hoeft ook helemaal niet want het is daar straks alleen nog windmolens en een paar centrales. En natuurlijk de boot naar Borkum. Heb ik het ook eigenlijk al weer gehad Wim want meer is er niet. Is niet negatief bedoelt is een gegeven. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Creatieve oplossing

    maak er een automaitishe wasstraat van...,
    met van die borstels en swing-lappen...,
    dan rijdt iedereen gelik een stuk rustiger over die steentjes en de wagen wordt gelijk mooi schoon...
    en een unicum als dit trekt vast extra bezoekers...
    en niet te vergeten de aandacht van SBS6 RTV-Noord

    BeantwoordenVerwijderen