Teller

donderdag 12 juli 2012

12072012

Nog geen krant op de mat, kan daar ook niet op wachten, maar als er iets in staat dat interessant is om hier te vermelden dan kan een ieder dat doen natuurlijk. Ik plaats nog wel het "verslag" dat Jan gisteravond deed van de bijeenkomst over de problemen met de Spoorstraat in Zuidbroek.

Ben even naar de bijeenkomst geweest. Weinig mee opgeschoten. Ook eigenlijk niets gehoord wat vermeldenswaard is. De opmerkingen van de aanwezigen zijn genotuleerd, morgen (?) gaan de opdrachtgever en de uitvoerders in overleg wat er nu moet gaan gebeuren. Het is onzeker of zondag de nieuwe klinkers, bij wijze van test, gaan worden gelegd.

Het is één groot grijs gebied. Iedereen denkt iets, iedereen hoopt iets, maar niemand weet iets. En dan heb ik niet alleen over de aanwezige burgers.

Wel was opvallend dat niemand precies lijkt te weten wat shared space inhoudt (behalve Arcadis). Velen zoeken mogelijkheden om juist de eigenschappen van dit concept teniet te doen; zebra's, hunebedstenen, meer borden, hekjes om te zorgen dat men nergens tussendoor kan, enzovoort.

14 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,Het is onzeker of zondag de nieuwe klinkers, bij wijze van test, gaan worden gelegd.
    Weten deze mensen wel hoelang een zondag steek houdbaar is? Probleem in onze gemeente is dat ze maar wat aanrommelen. Mijn visie is: techneuten zoeken geen problemen, maar lossen ze op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedmorgen.

    Wim, het probleem hoeft men niet te zoeken. Dat is wel duidelijk. De oorzaak, die zoekt men. Het plaatsen van nieuwe klinkers over een lengte van 40 meter zou alleen bij wijze van test zijn, dus onderdeel van het zoeken naar een oorzaak. Tegelijkertijd zijn er nog (volgens mij drie) onderzoeken bezig/afgerond door instanties met dure namen (Kiwa, TNO, derde vergeten).

    Sommige aanwonenden hebben redenen om het vervangen van de klinkers nog even uit te stellen. De wethouder (M.S.) en Arcadis gaan daarover -en over andere opmerkingen die er zijn gedaan- in overleg. Misschien doen ze er iets mee (dan gaat zondag dus eerst niet door) maar misschien gaat men ook gewoon door op de ingeslagen weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zondagswarrek is nie starrek. (Bible Beltse uitspraak)
    Maar ja, da's dezelfde cultuur als TV-antennes op de zolder en jenever uit een thee kopje..

    Los daarvan, praktisch gezien is de zondag de minst beroerde dag. Ik zou Ali Baba's aannemers inhuren, die hebben op vrijdag hun rustdag ;)

    Weer los daarvan: het onderzoeken van de oorzaken van problemen is noodzakelijk, maar kennelijk kan niemand het "gewenste" probleem oplossen binnen een paar onzichtbare randvoorwaarden waarbij niet alleen de kolen en geiten gespaard bleven maar misschien ook een aantal gezichten. Zeg ik dat netjes of niet ;O

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad JP, prachtig geformuleerd. Hoewel de Ali Baba's hebben de vrije zondag er graag bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vandaag werd er bij ons voor de deur, en later bijna bij Frans voor de deur, een bodem inspectie gehouden. tot zo'n 40 centimeter diep.

    Klein gaatje, dus weinig kans op artefcten uit de tijd dat het nog een heirweg was.

    Maak er vandaag iets moois van!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Peerders.
    Ben eindelijk begonnen aan het buiten-schilderwerk wat al een aantal jaartjes op me wacht. Schuren en afnemen vind ik het minst leuke om te doen, het verven op zich is een makkie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn klus is onder een afdak, maar deze buien zijn me toch te heftig om door te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. goedenavond...

    kom je daarna bij ons roskam:-)
    moeten ook nodig verven, maar met die stuiverij naast de deur niet echt practisch en dat voor het 2e jaar vorig jaar bouw supermarkt en nu woningbouw, en als het niet stuift dan regent het ;-(
    en misschien trilt het verf ook nog wel vd kozijnen;-}

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zou aanbevelen om naast dat stukje met testklinkers ook een gedeelte met testasfalt neer te leggen...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Bloem, weet je dat ik vanochtend aan jullie pand dacht tijdens het verven?
    Stof of geen stof, als je wilt zou je aan het voorwerk kunnen beginnen. Schuren, plamuren en grondverven.
    Jullie hebben tenminste een steiger waar het veilig op werken is.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo, dat gaat snel. Mijn ME PC is nu weer up to date en lijkt heel snel te gaan. Komende week maar software installeren; ben benieuwd naar photoshop!

    Trustuh!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. JP, een goeie fotograaf heeft geen photoshop nodig. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. goedemorgen, de deur is nog dicht.

    BeantwoordenVerwijderen