Teller

donderdag 5 juli 2012

05062012

De Ommelander Ziekenhuis Groep verwacht vandaag een plan te presenteren voor een nieuw ziekenhuis langs de snelweg A7 las ik op de voorpagina van het DvhN. Een delegatie van OZG heeft vanochtend op het stadhuis in Winschoten een overleg met het gemeentebestuur van Oldambt. Adviesbureau KPMG Plexus onderleiding van Wouter Bos heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan naar de situatie van de ziekenhuizen in Noord- en Oost-Groningen. Al eerder strandden plannen voor een nieuw fusieziekenhuis bij Van der Valk in Zuidbroek of in Scheemda-West. De provincie blokkeerde Zuidbroek, de gemeente Oldambt op haar beurt zag Scheemda-West niet zitten. Met het advies van KPMG in de hand hoopt de Ommelander Ziekenhuis Groep toch verder te kunnen met toekomstplannen, die naar verwachting vandaag worden ontvouwd.

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, weet je, daar wordt ik nu zo moe van.Plannen maken, onderzoek doen, de tijd verstrijkt, wachten ze er op dat het niet meer hoeft?
    2de factor is dat het handen met geld kost waar de gemeenschap niets aan heeft. Daar valt de afkoop regeling van de ex directeur bij in het niet.
    Wij Groningers zijn te onzeker, anderen doen dat ook niet zeuren maar bouwen. Ik gaf laatst het voor beeld van de Tukkers,niet lullen maar gaten vullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wim De overheid heeft de gezondheidszorg over gelaten aan de markt, dus klagen bij de overheid heeft straks geen zin meer, dan krijg je steenvast te horen "daar gaan wij niet over. Dit is een terugkerende uitspraak die je steeds vaker te horen krijgt als je bij de overheid aanklopt met problemen. Denk bijvoorbeeld aan de scholen , het openbaar vervoer. Dat is nou wat de vrije markt ons heeft gebracht. Meer betalen voor minder zeggenschap. En als de eurofielen hun zin krijgen dan mag je straks bellen met Brussel om je probelemen op te lossen, minder democratie en meer markt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. VB, wat let je dan? Als er een goed door timmert plan ligt, en de financiën op orde zijn, kun je toch beginnen? Er gaat teveel geld op aan onderzoeken en vergaderen. We zijn nog altijd stadskind van de stad Groningen. Zolang de stad Groningen heerst, heeft de Ommelanden een bijrol.
    Over het geld verslindende projecten denk ik nog vaak aan de bananenterminal in de Eemshaven.Het stond bij voorbaat vast dat er in de Eemshaven geen banaan verkocht werd. en toch ging het door. de gevolgen is bekend. Een grote transportbedrijf met vele eigenrijders, werden er de dupe van.
    Vandaar, als de plussen en de minnen goed beken zijn. Dan bouwen! Wat er over 50 jaar gebeurt is vermoedelijk niet ons pakkie aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wim Van mij mag het ziekenhuis bouwen als daarmee een goede en betaalbare gezondheidszorg voor Oost Groningen word gegarandeerd. Maar achter de schermen zijn er volgens mij heel andere belangen. Niet , de juiste zorg verlenen aan de patient, maar zoveel zo snel mogelijk winst maken, dat is waar ziekenhuizen hede ten dage op aansturen. En als overheid heb je daar straks geen zeggenschap meer over.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wim even terugkomend op de bananen terminal in de Eemshaven. Het was ook niet de bedoeling dat daar bananen zouden worden verkocht. Ze moesten alleen aan land worden gebracht om vervolgens verder gedistribueerd te worden. Die terminals zijn wel gebouwd maar de bananen zijn nooit gekomen. In de loodsen ligt nu tropisch hardhout uit Indonesië. Voor de meubelindustrie.

    TOM

    BeantwoordenVerwijderen