Teller

donderdag 19 juli 2012

19072012

Momenteel doet een mail de ronde in Meeden om het bestuur van het dorpshuis weer op peil te krijgen, dat op dit moment is gereduceerd tot slechts één lid.

Beste dorpsgenoot,

Als voorzitter van de Doprsraad Meeden wend ik me via deze ongebruikelijke weg tot je. Ik heb gebruik gemaakt van mijn e-mailbestand en iedereen in het bestand die in het dorp woont, stuur ik deze mail.

Zoals je inmiddels via de media, dan wel anderszins hebt gelezen of gehoord, is er momenteel nog 1 bestuurslid actief in het dagelijks bestuur van het Dorpshuis, te weten Wolter Boer. Op verzoek van Wolter heb ik hem de afgelopen periode actief bijgestaan. Wij hebben meerdere gesprekken gevoerd met o.a. gebruikers om een oplossing te zoeken voor met name twee zaken:

- Hoe krijgen we nieuwe bestuursleden?

- Hoe geven we weer nieuw elan aan het dorpshuis, waarbij deze weer de spil zal zijn binnen o.a. het sociaal-cultureel leven.


Ik ga uiteraard niet in het openbaar in op hetgeen we geconstateerd hebben en wat mogelijke oplossingsrichtingen zijn. Wij hebben in ieder geval helder op het netvlies waar aan gewerkt moet worden.

Vooralsnog hebben we nieuwe bestuursleden nodig, desnoods een interim-bestuur, die een nieuwe koers uitzet.

Vrijdag a.s. komt het Algemeen Bestuur van het Dorpshuis weer bij elkaar om een nieuw bestuur te kiezen, echter er moeten dan wel kandidaten zijn. Vanuit de dorpsraad heeft ondergetekende en Bertha Bodewitz zich kandidaat gesteld.

Ik doe een dringend beroep op je om je eventueel ook kandidaat te stellen. Ik kan me voorstellen dat je eerst wil weten waaraan je mogelijk begint. Op donderdag 19 juli a.s. ‘S AVONDS OM 20.00 UUR zal ik dan voor degenen die belangstelling hebben een voorlichting/informatieavond organiseren op een nog nader te bepalen plaats.

Dus mail me even zodat ik je kan uitnodigen.

Verder, nog het volgende verzoek. Mocht je zelf niet geïnteresseerd zijn wil je deze mail dan doorsturen naar mensen in je mail bestand waarvan je denkt dat ze mogelijk wel een rol willen vervullen in het Dorpshuis bestuur. Beter meerdere mails dan geen mail.

HET KAN EN MAG NIET ZO ZIJN DAT HET DORPSHUIS VERLOREN GAAT VOOR ONS DORP......
Met vriendelijke groet,
Mede namens Wolter Boer,


Markus Ploeger,

Voorzitter DRC-Meeden

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen.

    Ik sta er -letterlijk- ver vanaf, heb dus niet de noodzakelijke kennis van zaken, maar ik heb het idee dat het bestuur van jeugdsoos Malgre Tout hun zaakjes goed op orde hadden/hebben en weten wat de inwoners willen.
    Kunnen zij het dorpshuis niet adopteren?
    Dan heb je mogelijk ook nog wat synergie voordeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ja het is moeilijk om mensen te krijgen voor wat voor pro-live organisatie. Zeker als het gaat om het bestuur. Is het de verantwoordelijkheid die je op je neemt, of zijn er andere factoren als tijd die in de weg staan? Bij de 2e naam onder de brief fronsen mijn wenkbrauwen. Niet dat ik moeite heb met deze persoon, wel met zijn omgangsvormen.
    Maak er nog een mooie dag van, zelfs de zon laat zich al wat zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor wie van echte ouderwetse roggebrood houdt.Zojuist vers uit de oven.
    Op naar de Oudelaan nr. 1

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm, vreemde gang van zaken deze mail. Niet de weg zoals het hoort. Communicatie dient toch echt via de Stichtingsbestuur Dorpshuis te gaan en niet via de DAR. Vreemd dat de voorzitter van de DAR zich ook kandidaat stelt. Belangenverstrengeling toch? Overigens heb ik mij ook kandidaat gesteld op de manier zoals het hoort, bij het stichtingsbestuur dus. En als je op 19 juli wat wilde beleggen op een nader te bapalen plaats, dan toch wel het dorpshuis! Maar gisteravond niemand gezien daar.
    Ben benieuwd vanavond.

    I. Split

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Split, welkom in het Peerd. Ondanks de kritische toon van je reactie, die ik kan begrijpen, hoop ik toch voor Meeden en het Dorpshuis dat alles op zijn pootjes terecht zal komen. Meeden verdient dat!

    BeantwoordenVerwijderen