Teller

zaterdag 5 januari 2013

05012013

Vooralsnog zet de krimp in Oost-Groningen door, las ik in het DvhN. De bevolking is teruggelopen met 957 inwoners vergeleken met vorig jaar. De gemeente Oldambt verloor de meeste inwoners, namelijk 323. Menterwolde scoorde slechts 8 inwoners minder. Veendam heeft 7 inwoners meer dan een jaar geleden, en is daarmee de enige gemeente in Oost-Groningen die nog in de plus zit. "Dat komt overeen met de prognose", zegt burgemeester Ab Meijerman. "Die zegt dat tot 2020 krimp hier nauwelijks speelt. Dat kan mede liggen aan het feit dat wij dichterbij Groningen liggen. De tendens is dat grote steden groeien. Hoe verder weg van de stad, hoe groter de krimp."

8 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ik ben zo eigenwijs op het niet geheel met Ab eens te zijn. Het zijn de industriegebieden waar de krimp niet toeslaat. Waar werk is, is nagenoeg geen krimp. Dat heeft niets met de stad Groningen te maken. Ook Roden, Leek en Marum doen het redelijk tot goed. Er is veel bedrijvigheid, en dat is de kern waar het omdraait.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh lui!

    Wim, het meeste werk is in en rond de grotere steden...
    En Menterwolde ligt tussen/bij H~S en Veendam.
    Misschien daarom?

    Veel mensen zien alleen de problemen en nauwelijks de kansen die ze wel hebben. OK, heeft me ook even gekost, niet zozeer om dat te snappen maar om het te kunnen gebruiken middels een gestructureerde aanpak. En die zit ik nu uit te werken achter de PC...

    Maak er een mooi weekend van!
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik dacht dat de N33 deels afgesloten was...
    (RTVnoord.nl)

    In verband met een ernstige aanrijding op de N33 ter hoogte van Muntendam is de weg voor alle verkeer afgesloten.

    Een vrachtwagen en een personenauto zijn tegen elkaar gebotst. De vrachtwagen ligt in de sloot. De automobilist is ernstig gewond. De vrachtwagenchauffeur lijkt er goed vanaf te zijn gekomen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, tja wat is krimp als ik naar Delfzijl kijk daar zit voldoende bedrijvigheid toch?.....en de andere hoeken van de provincie dan kan het leeg gaan lopen tenzij je er 1 of 2 auto's hebt om je te gaan verplaatsten persoonlijk zit ik in een klein dorpje waar echt alles verdwijnt geen super geen school straks meer einde schooljaar 2013 met andere woorden dan loopt zo'n dorpje leeg....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenmiddag......

    Menterwolde, hartje groningen....

    dat zal wel deels zijn waarom de krimp hier niet hard toeslaat, hebben nog een paar voorzieningen over in de dorpen.
    wij zijn hier 22 jaar geleden gekomen omdat er goede openbare voorzieningen waren naar de stad(ging met de bus naar groningen), er waren een aantal winkels, scholen en toch dichtbij pa en moe in sappemeer...en de huizen waren relatief goedkoop tov HS.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. In de Herman Gorterstraat Muntendam is vrijdag de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij uitgereikt. De elf deelnemers met postcode 9649 DA ontvingen in totaal 387.500 euro. Een week eerder 30 miljoen in de staatsloterij. Gaat goed in Groningen. Nog even en we zijn de rijkste provincie van Nederland. Mooi man.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier aan de bar is de krimp anders al goed merkbaar...
    nog evne en het is hier bekrompen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. SiKo, maar er komen andere tijden. Dat beloof ik, zo waar mijn naam Appie is!

    BeantwoordenVerwijderen