Teller

zaterdag 26 januari 2013

26012013

Gisteravond zat ik te zappen en daarbij bleef ik steken bij POW Nieuws, het rapport over het echec van GroenLinks bij de laatste verkiezingen was het onderwerp. Plots zag ik ook onze burgemeester Eduard van Zuijlen in "gesprek" met Rutger Castricum. Waar ik benieuwd naar ben, is wat onze BM heeft gezegd, maar wat er is uitgeknipt. Misschien komt BM langs en wil ons dat vertellen. Enige dagen geleden lukte het niet om hier te reageren door onze BM, wellicht nu wel. Zo niet, dan is een mailtje naar Appie voldoende om het alsnog onder de aandacht te krijgen van de vaste klanten en diegene die voor het virtuele raam staan te gluren om niets te missen. ;)

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, het is in ieder geval een diepgaand gesprek, dat is te zien aan de rode konen van ons aller Eduard. En dan komt de vraag: Eduard wil je de moeiten met ons delen? Of zoek je, je eigen weg?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt helemaal Appie, ik zag de BM gisteren ook op de landelijke tv. Appetrots natuurlijk dat onze burgemeester dat toch maar even doet. Als crisismanager krijgt hij de zaak wel weer op de rails. De schuldigen aan het debacle zijn benoemd en dan kun je als partij weer verder. Even geen Dibi’s meer binnenhalen en het gaat helemaal goed komen. Nee wij kunnen Trots Op Menterwolde zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, weer geen tv aan gehad zoals gewoonlijk samen met vrouwtje en dochtertje even naar m'n ouders geweest en weer heel veel bij gepraat over de afgelopen dag(en).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo is het Tom! Trots Op Menterwolde!

    En op Eduard natuurlijk. Velen komen er slechter af voor de microfoon van Rutger. Je zag hem wel even denken: "Heb ik je nu bij de kop of bij de peerdesteert?" maar hij gaf een antwoord waar zelfs Rutger geen flauwe grap van kon maken. Geweldig optreden en dat mag gezegd. Toch! Altijd maar zeuren begint ook te vervelen nietwaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Chris ik verbaas mij er iedere dag over hoe hij zich staande houd als voorzitter van de raad. Petje af voor deze man. Het ging zijn voorgangers slechter af.
    Want als ik de raadsvergaderingen beluister dan denk ik; hoe hou je het vol!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, dat is soms ook wel eens lastig. Niet iedereen is altijd even kort en bondig, maar aan de andere kant, ieder vogeltje zingt enz.

    Toch denk ik dat de goede samenwerking in de raad die er op dit moment gewoon is, heel erg bijdraagt aan het moraal, ook en zeker bij Eduard.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Krijg je een roze microfoon onder je neus. Twee zelfs, want GeenStijl was er ook. Tien minuten "vragen" van Rutger beantwoorden. In iedere "vraag" zit tenminste 1 dwarse, misplaatste en/of ongepaste opmerking verstopt. Die moet je eerst weerspreken, want anders heb je ermee ingestemd. Daarna komt de beantwoording van de vraag zelf pas aan bod... Van de 10 minuten is minder dan een minuut op TV gekomen. Tot mijn volle tevredenheid. Mijn behoefte om naar aanleiding van een pijnlijk rapport veel bij te dragen aan de amusementswaarde van POW-nieuws was, zoals jullie zullen begrijpen, op dat moment nul.
    Wie wil weten wat ik gisteren echt heb gedaan bij de presentatie van het rapport Van Dijk verwijs ik naar groenlinks.nl. Daar is de videoregistratie te vinden. Ik spreek na de presentatie van Nel van Dijk. Op ca 20 minuten vanaf de start van het fimpje.
    Op 3 maart is het congres van GroenLinks. Dan wordt een nieuw bestuur gekozen en gaat deze interimmer weer helemaal in Groningen aan de slag. Tot die datum combineer ik Menterwolde en GroenLinks.
    Dank voor de vriendelijke recensies hierboven!
    BM

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemorgen,

    Vanmorgen in alle vroegte wakker, hier is het nog aardig stil, kom straks nog wel even weer terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goedemorgen, stil? De regen tikt als een Roodborstje aan het raam.

    BeantwoordenVerwijderen