Teller

zondag 27 januari 2013

27012013

Tom had het goed. Het is de Drostenlaan in Zuidbroek richting de Nieuweweg.

21 opmerkingen:

  1. Goedemorgen allemaal, eitje..... Drostenlaan richting Nieuweweg TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ik heb heel veel gelopen en gefietst in Zuidbroek tot m'n 16e jaar en later op m'n brommer bijna de gehele provincie bezocht, maar ik zou het niet weten waar ik deze foto kan plaatsten....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar goed even heel iets anders. Gisteren is bekend geworden dat we er rekening mee moeten houden dat de bevingen in ons O zo mooie Groningen wel eens wat heftiger kunnen worden. Komt door de gaswinning heb ik begrepen. Had ik niet gedacht. Ik heb altijd begrepen dat je ongelimiteerd gas uit de bodem kunt oppompen zonder dat het consequenties heeft. Heeft mijnheer NAM ook altijd beweert en die heeft er voor doorgeleerd toch. Wanneer je die mensen al niet meer kunt vertrouwen kunnen we hier het licht wel uitdoen. En dan gisteren mijnheer Kamp op de tv om te vertellen dat het kan gaan trillen in onze provincie. Komt door het gas zei de beste man maar we blijven wel pompen want we hebben de centen nodig. Mocht er iets gebeuren dan is er een potje van 100 miljoen voor de schade. Dat je huis in elkaar kan donderen en je een balk op je hersenpan kan krijgen en dan misschien niets meer aan de centen hebt daar komt zo man niet op. Is niet erg ik heb er nu aan gedacht. 2 weken geleden werd bekend dat het oppompen van zout in Borgercompagnie verder geen noemenswaardige consequenties voor de bodem gesteldheid voor dit gebied heeft. Dat de woningen verzakken heeft te maken met de kwaliteit van de huizen en de veenstruktuur van de bodem. (het zogenaamde inklinken heb ik mij laten vertellen). Ook hier geen relatie tussen het wegpompen van zout uit de bodem en het verzakken van de huizen. De directeur van NEDMAG zei het al. We zijn blij dat het onderzoek (Buro WCeend) heeft uitgewezen dat er geen enkele relatie is tussen zout op pompen en het verzakken van de huizen in Borgercompagnie. Nou daar moeten we dan maar op vertrouwen toch. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. goh, ik dacht precies hetzelfde tom, leuk om te horen als bewoners van trips dat je huis verzakt door veen en dat je fundering van slechte kwaliteit is, maar zoutwinning, welnee die is van geen enkele invloed....

      Verwijderen
  4. Goedemorgen, denk dat Tom weleens gelijk kan hebben.
    Achter het gele vlak het huis van de fam. G Enting Drostenlaan 7

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen, ik wil even inhaken op het geen TOM schrijft. En dan denk ik aan de zoutwinning in Het Bilt bij Harlingen, en wat voor gevolgen dat heeft voor de omwonende. Over het gas sprak de NAM altijd over een gesteente die poreus is, en uit deze porién komt de gas. Je hebt geen of weinig risico dat het instort. Een soort gatenkaas. Helaas is de werkelijk anders, dat had ook een ongeschoolde deze mensen al verteld. Maar om met TOM te spreken; zij hebben er voorgeleerd. Zodat we straks een binnenzee hebben, dank zij de gas en zout winning. Dus toch een win win situatie? De foto? de weg van Nieuwe weg naar Botjesweg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk (ook) Drostenlaan met rechts zicht op de boompjes bij Botjes Zandgat

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemorgen,

    Ik ga zelf wel weer ballen draaien, vandaag doe ik ze in de "espagnola saus". Oud recept van Luit van der Veen. Hij had ze in de kroeg staan in een hotpot. Zondagsavonds was het een wedstrijd wie de laatste bal te pakken kreeg.

    Roskam, ik denk dat ik je kan feliciteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik ga voor >> spitsbergerweg <<< vanaf botjesweg gezien richting nieuweweg

    john

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goedemorgen.

    Ik doe het net andersom als John; Nieuwe Spitsbergerweg van oost naar west. Fotograaf staat met de rug naar Nieuweweg.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tom gefeliciteerd, het is inderdaad de Drostenlaan richting de Nieuweweg.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tom, van harte gefeliciteerd. Je vond het een eitje, zal het dan vandaag bij hoge uitzondering een eierbal van Siene worden?:)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Roskam, het is deu, veur scheuvellopers sneu, moar kaggel ken twij standen leger en Appie huft nait meer tegelpad op mit de veger! :)

    Doarom tied genog om ook wat aaierbalen te draaien, Siene dut de gehaktbalen. Dou ik der aine bie veur Tom, aigen gemokt, bennen ja toch sikkom vergeefs! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Tom, gefeliciteerd!

    Een andere Tom, Tom Jelte Slagter uit Slochteren -alias TJ the butcher- wint op zijn drieëntwintigste zomaar even de Tour Down Under!

    http://www.youtube.com/watch?v=UQCFbxYen48

    Het klinkt wat vreemd in dit verband, maar er gaat weer eens niets boven Groningen.

    En voordat er iemand over doping begint, hij rijdt (voor) Blanco ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nou Appie dank je wel hoor, zag het ook gelijk aan de eerste boom aan de linkerkant. Die boom had ik eerder gezien. Kon dus niet missen. En dan de bal. Doe maar niet meer naar de voedselbank want bij de vorige bal kregen ze er ruzie om. Kom zelf wel langs om hem op te eten. TOM.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Eh.....het is mijn ouderlijk huis dat op de foto staat.....DROSTENLAAN 7. Mijn moeder woont er nog steeds..sinds 1959. gr Jan Enting

    BeantwoordenVerwijderen
  16. goedenmiddag...

    deze foto vond ik ook niet moeilijk, zag het ook direct, alleen paar uur te laat :-)

    tom, van harte met je lekkere eierbal!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. En uitgerekend vandaag was ik er niet...TOM gefeliciteerd de bal is zeker al op? Groet Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Nee Marlies moet een beetje op mijn goddelijke figuur letten. En het schijnt vandaag een eierbal geweest te zijn. Lus ik niet. Zat net even naar RTV noord te kijken. Schijnt toch wel heel erg te zijn. Een minister die op zondag de moeite neemt af te reizen naar het koude hoge Noorden. Wel heel netjes en bijzonder attent natuurlijk dat die man zijn vrije dag op deze manier besteed. Kan het wel waarderen. We hebben hier nog een probleempje met het werkvoorzieningsschap liggen wat erg nijpend is. Ik zou zeggen Jetta neem een voorbeeld aan collega Kamp, spring in de auto de koffie staat klaar. TOM.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het is glad, spekglad, vooral op de klinkers in Zuidbroek en Muntendam. Allemaal voorzichtig morgenvroeg

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik blijf lekker thuis ;)

    Voor nu welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen