Teller

woensdag 30 januari 2013

30012013

Vandaag open ik met twee filmpjes van RTV Noord. Gisteren werd een deel van het Groningse nieuws beheerst door het zoveelste initiatief om iets in Menterwolde, met name in Zuidbroek, te realiseren. Dus weer een optimistische Menterwolmer politicus op het scherm van RTV Noord, om de rest van de provincie daarvan deelgenoot te maken. Dit keer geen FOC, geen trainingscomplex van de FC Groningen, geen Burger King en geen ziekenhuis. Wel iets wat op een hospitaal lijkt. Namelijk een medisch specialistisch centrum wat ook al een naam heeft: "Saksen Medisch Centrum (SMC) waar zorg wordt verleend op het gebied van psychosociale diagnostiek, chronische ziekten en op paramedische gebied. Het SMC wil zich profileren als topcentrum, zoals het Maartenskliniek in Nijmegen, Ooglijdersziekenhuis in Rotterdam en Antonie van Leeuwenhoek in Amsterdam." Mooi toch? Je zou het denken, maar toen kwam er een lid van gedeputeerde staten in beeld. Dat is te zien op het tweede filmpje. Maar eerst is de gemeenteraad van Menterwolde aan zet. Donderdag wordt de raad gevraagd om planologische medewerking te verlenen voor het initiatief. Ik denk dat alle partijen er wel voor zullen zijn, misschien de SP uitgezonderd. PvdA, VVD, KM en CDA zowiezo, Christen Unie zal wel volgen en GroenLinks kan moeilijk de eigen burgemeester in het college afvallen. En waarom de SP dan tegen Appie hoor ik jullie denken? Ik zei misschien, wel opletten! ;)

15 opmerkingen:

  1. Waarom ik eigenlijk het geluid aan had staan bij het filmpje van Moorlag weet ik ook niet.....Ik wist toch al vantevoren wat hij ging zeggen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Peter, hij kan meer zeggen. We zijn hier zijn goedkeuring niet voor nodig. Het Saksen Medisch Centrum blijft binnen de grenzen waarbinnen we geen goedkeuring van provincie nodig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, ik wilde precies dezelfde reactie geven, Peter. De grimas van die man zegt al genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, deze man dhr Moorlag, denkt niet in oplossingen.Maar in zijn eigen gelijk,Mensen met een andere mening begrijpen het niet. Dus dan gaat hij met een veelheid van woorden zijn eigen gelijk weer eens uitleggen.et schiet niet op.Het is de angst om constructief bezig te zijn.Willem M. doe je naam eer aan, en laat het achterste van je tong zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogguh lui!

    Wat heeft Moorlag, hebben PS tegen Menterwolde?
    Het is geen incident maar lijkt structureel. Welk geld bepaalt wat hier wel of niet mag gebeuren?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mogguh lui!

    Nog een prachtig voorbeeld van "waar bemoei je je mee, stuk chagrijn" en de reactie van iemand die er echt bij betrokken is.... (via NOS.NL)
    ---
    Het Duitse Volkswagenconcern is in de VS onder vuur komen te liggen vanwege een commercial. In het spotje gaat een blanke man met een Jamaicaans accent praten doordat hij in zijn VW rijdt.

    Volgens een aantal maatschappelijke organisaties is het spotje racistisch, omdat het inspeelt op het stereotype van de zorgeloze Jamaicaan. Ook vindt men het beledigend voor Jamaicanen dat de man te laat op zijn werk verschijnt. "Een hele cultuur wordt zo een grap", zegt een van de critici.
    Superbowl

    Volkswagen wil het spotje uitzenden in de rust van de Superbowl op 3 februari. Er staat veel op het spel: de finale van het American football-seizoen is met 110 miljoen kijkers een van de best bekeken programma's van het jaar. Naar verluidt zou VW 10 miljoen dollar in het spotje hebben gestoken.

    De Jamaicaanse minister van Toerisme maakt zich niet zo druk om de reclame en noemt het juist een compliment. "Mensen moeten hun innerlijke Jamaica vinden en vrolijk worden."

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goedemorgen,

    Wat hebben we toch een groot aantal gelijkgestemden hier. Inderdaad als ik die man zijn tronie zie, krijg ik spontane krampen in mijn buik. Wellicht dat ik over niet al te lange tijd hiervoor een specialist kan raadplegen in ons eigen SMC, wat hier aan te doen is. Dat het SMC er gaat komen, staat denk ik wel vast. We hebben Mr. Ollie Bollie en aanverwanten immers niet nodig, eindelijk mogen we zelf eens een keer beslissen wat er wel of niet mag komen in Menterwolde.

    Ik denk een overbodige oproep, maar toch. Dames en heren politici van Menterwolde, donderdagavond gewoon uw medewerking verlenen aan dit geweldig initiatief!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemorgen, leuk te horen Saksen Medisch Centrum in Zuidbroek, maar goed we zullen het eerst maar weer gaan afwachten het zal niet de eerste keer zijn zoals Appie boven aangeschreven heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Donderdagavond kunnen we horen of onze politiek zakelijk is ingesteld en of we voor Oost Groningen gaan , met meer werkgelegenheid. Verder wil ik even zwijgen.................................Ook op mijn weblog....................Fijne dag allen en laat de zon maar komen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De voormalig verzorgingshuisverpleger heeft waarschijnlijk menigeen ervan overtuigd dat de luier helemaal niet nat was.
    De bezem heeft inmiddels het politbureau van de gemeente Groningen bereikt, het is maar een kleine stap om ook eens flink de bezem door het College van de Provincie te halen.
    De PvdA heeft de arbeider opgeroepen om zich te ontdoen van de hereboer, de dominee en de pastoor maar heeft een andere religie inplaats van gegeven: ik voor u allen.
    Of het SMC er komt? Ongeveer 2 jaar geleden hebben ambtenaren van Menterwolde gesteund door de wethouder van hierboven tegen de zin van de Dorspraad
    in koste wat kost willen vasthouden aan de mogelijkheid binnen het bestemmingsplan van een Zorg/beauty/service center oost van van der Valk.
    De provincie gaat over de Gezondheidszorg en dus over de wenselijkheid van zo'n centrum in Zuidbroek. Nee, dus. Maar dat was uit de mond van de despoot al wel duidelijk. Alleen dat moet nog doordringen binnen Menterwolde.
    Achter de schermen zal er vast heel veel gebeuren. OZG laat dat niet laten gebeuren en zal Moorlag c.s. tot de orde roepen en Zuidbroek aanwijzen als de vestigingsplaats voor het OZG. Mijn inschatting is dat dit senario gevolgd gaat worden. De dokter wint altijd van de verpleger, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. JK, oproep gehoord! Nemen we mee in de overwegingen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Van de raad verwacht ik weinig tegengas, hooguit dat iemand roept om een maximalisatie van de kosten (indirect, dus arbeid van ambtenaren, en direct, zoals kosten voor het zoveelste adviesbureau dat al 4 uur reistijd per dag nodig heeft maar dat compenseert door een ver-randstedelijkste blik...)

    Wat de provincie gaat doen? Vermoedelijk de knopen tellen, tegensputteren en vervolgens de initiatiefnemers betrekken bij Scheemda. Kosten hier, opbrengst daar. Een beetje zoals het gaat met de aardgasbaten en -lasten..

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Menterwolde het n schier vestigingsklimoat, dat wait gemainteroad. Moorlag wait dat ook, toch loat hij alle plannen opgoan in rook!

    Het is natuurlijk heel makkelijk Moorlag een beetje te beschimpen, zoals hierboven, mag zelf ook wel eens een speldeprikje uitdelen, maar of het verstandig is? Je laat je er makkelijk toe verleiden, omdat wij het gevoel krijgen dat GS, en met name Moorlag, iets tegen Menterwolde heeft. Zou best eens kunnen, maar het heeft natuurlijk ook te maken met zijn portefeuille. Ik wil best geloven dat Moorlag het beste voorheeft met Stad en Ommeland. Alleen hij ziet het anders dan de meesten hier aan de toog. Dat mag, maar dat is in de meeste gevallen ook jammer voor dat zelfde Stad en Ommeland. Pleasen van William M is misschien beter, dus lijkt mij een goed gesprek van de grootste raadsfractie hier ter plaatse met de gedeputeerde geen slecht idee als eerste stap. Het is niet alleen Moorlag, maar ook de buurgemeenten, Pekela uitgezonderd, die in het geweer komen als zich hier weer eens een "grote vis" wil vestigen. Een wethouder van het Oldambt wilde als reactie op de plannen in Menterwolde direct herindelen uit pure frustratie. Doen zou ik zeggen, had tien jaar eerder gekund. Dan was er nu rond Zuidbroek geen grond meer beschikbaar, was alles vol gebouwd. Krimp in Oost-Groningen? De politiek zorgt ervoor. Zeker weten! :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Appie, jouw opmerkingen vragen natuurlijk wel om een reactie. Mijn parodie op Moorlag is niet bedoeld als beschimpen, maar probeert vergelijkenderwijs met zijn vorig beroep te duiden hoe hij ongevoelig is voor argumenten.
      Het beste voorhebben met Stad en Ommeland moet blijken uit de daden. Nou, zeg het maar. Ik denk van niet.
      Moorlag is een gewone rode rakker behordend tot dezelfde leerschool als de heengezonden Groninger wethouders.
      Van mij mag die club verder worden opgeschud.
      Als mens een aardige vent en met hem praten kan geen kwaad, maar levert niets op. Anders had het al opgeleverd.
      Uiteindelijk gaat het wel om Stad en Ommeland.

      Verwijderen
  14. Mooi gezegd Appie, helaas zijn deze vogels al over het net gevlogen. En hebben zich elders gevestigd.
    Wat mij het meest stoort aan W.M. is de toonsoort.
    Iets van je kronkelt wel wat, maar ik heb het laatste woord. In het verleden hadden we hier in Menterwolde ook een wethouder die deze gave ook had. Griezelig,deze mensen hebben de tijd van vrijheid blijheid niet meegemaakt of zijn er door gefrustreerd.

    BeantwoordenVerwijderen