Teller

dinsdag 29 januari 2013

29012013

De gehele voorpagina van het DvhN wordt ingenomen door een foto van Koningin Beatrix, zwaaiend vanuit een auto. Daarna volgen nog 10 pagina's over het nieuws dat gisteravond bekend werd gemaakt. Verderop in de krant uiteraard het bezoek van Minister Kamp aan Loppersum, die gisteravond voor een volle sporthal in dat dorp een kritisch gehoor te woord stond. Zelf heb ik het rechtstreeks via RTV Noord gevolgd. Geen nieuws in de krant uit Menterwolde.

21 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,ik vond Minister Kamp altijd een simpatieke en oprechte man, dat heb ik nu na al zijn antwoorden danig bijgesteld. Ik dacht: man zeg toch dat je er niets aankan doen! De holle ruimtes kan ook de NAM en de regering niet vullen.
    Anders hadden ze dat allang gedaan in Zuid Limburg. Ook daar hebben ze instortingen van de mijnbouw. En Beatrix, heeft gelijk dat ze er uitstapt. De jongere generatie staat te trappelen van ongeduld zodat ze het stokje in uit geklede versie kunnen overnemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, zelf ook geluisterd naar de volledige uitzending van rtvnoord effe een paar keer overgeschakeld van pc na tv en toen weer naar radio een storing...., maar goed de nam gaf bepaalde zaken toe en kamp ja dit zijn onderwerpen daar moet eerst naar worden gezocht en voordat er een oplossing zal zijn ben ik bang dat we al een paar jaar verder zullen zijn met alle schade's van dien, het zijn ambtenaren toch?
    En de koningin? leuk dat ze ruimte maakt voor een opvolger, maar het doet me helemaal niets het enigste wat ik wel weet het kost weer klauwen met geld...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zodra je, of het nou een verzekeringsmaatschappij gaat, een bedrijf, een ziekenhuis, een winkel, de overheid, het maakt niet uit, zodra je schade wilt verhalen, geven ze allemaal niet thuis. Tegen instituties kan niemand individueel op. Veel holle woorden maar eerlijk tegemoetkomen aan je eerlijke claim. Ik weet wel, er zijn ook profiteurs die de boel proberen te flessen. Maar er zijn veel meer instituties die veel grotere profiteurs zijn door de schade te baggatalliseren en aansprakelijkheid te ontkennen. Het zal bij de NAM en Kamp niet anders zijn. Stel je eens voor dat je moest erkennen dat je aansprakelijk bent.
    Hare Majesteit lijkt die verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door de jaren heen steeds beter te hebben leren verstaan. Ouder en wijzer geworden en verantwoordelijkheid geleerd door wat het leven heeft meegebracht. Zoiets van "gehoorzaamheid" leren door wat ze geleden heeft.
    De Nederlandse tratie van de Oranjes zijn we natuurlijk allang vergeten. Nog slechts een paar Oranjeklanten die daar aandacht voor vragen, maar de dankbaarheid voor vrijheid van godsdienst van denken en doen als resultante van de inzet van de Oranjes lijkt eerder een last dan een lust te zijn.
    Ik heb dus wel wat met de Oranjes, zeker zolang ze in de traditie van Willem van Oranje willen staan. Want adeldom verplicht wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nanno, volgens mij erkenden de directeur van de NAM en minister Kamp gisteren dat er schade's ontstaan door de bevingen, en dat de NAM deze ook zal vergoeden. Nu afwachten of het gesprokene ook in daden om zal worden gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Natuurlijk heb je gelijk Appie, ze zullen om de gemoederen te bedaren overgaan tot vergoeden. De vraag is alleen, wat gaan ze vergoeden. En is er wel te vergoeden? De schade aan gebouwen/woningen is moeilijk te vergoeden. Er is zoveel onzichtbare schade en schade die niet te verhelpen valt. Zoals tegenwoordig wel gebeurt dat men een woning op een dikke betonplaat bouwt. Dan is er geen sprake van schade door scheuren e.d., dan verzakt de plaat in z'n geheel. Kun je er nog altijd een dijkje omheen aanleggen (wordt zeker vergoed)als de zeespiegel stijgt en de bodem daalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De gemeentelijk belastingen o.a. WOZ, afvalstoffen- en rioolheffing. Hoe spelen ze het klaar; WOZ 12.000 lager en ook de andere 2 iets en toch nog 36 euro hoger. Dat moest niet mogen. Er is maar eentje die de tering naar de nering moet zetten en dat is het individu. Snappen die volksvertgenwoordigers dat dan niet?! Nee, niet TOM, het wordt tijd voor een nieuwe volkspartij: AWM (Alles wordt minder),voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En wie had ook alweer beloofd dat gemeentelijke belastingen niet zouden stijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wie is het eens met de locatie? Wie stelt een andere locatie voor?

    Strukton Integrale Projecten heeft onze gemeente benaderd met het verzoek om in Zuidbroek een medisch specialistisch centrum, genaamd Saksen Medisch Centrum, te mogen realiseren en te exploiteren. Strukton wil dit complex realiseren samen met haar partners EGM Architecten, Philips, Oranjewoud en Centric. De locatie die men daarbij in gedachten heeft is gelegen direct ten oosten van het complex van Van der Valk.
    Saksen Medisch Centrum
    Het Saksen Medisch Centrum (SMC) is een z.g. Focused Factory Centrum, waarin op basis van een aantal centrale thema’s medisch specialistische poliklinische en klinische zorg verleend wordt. Ook wordt er zorg verleend op het gebied van psychosociale diagnostiek, chronische ziekten en op paramedische gebied (o.a. Ergotherapie, Psychotherapie, Fysio en Dieetethiek). Het centrum zal gaan beschikken over een Medium Care in combinatie met een Acute Diagnostiek en Opname Afdeling (ADOA). Het behandelspectrum van het SMC is preventie, diagnostiek, screening en operatieve interventie, inclusief nazorg.
    Binnen het centrum vindt geïntegreerde 1,5 lijnszorg plaats alsmede onderzoek/research. Het SMC richt haar dienstverlening op Noord en Oost Nederland, streeft naar hoge kwaliteit en doelmatigheid en werkt alleen met kwalitatief hoogwaardige medici.
    Het SMC wil zich qua zorginvulling, ambitie en visie profileren als een topcentrum, zoals het Maartenskliniek in Nijmegen, Ooglijdersziekenhuis in Rotterdam en Antonie van Leeuwenhoek in Amsterdam.
    Het SMC past goed in het toekomstbeeld van de gezondheidszorg. De toekomst is zodanig dat een behandelcentrum niet per definitie een gebouw met bedden meer is, waar alle denkbare operatieve ingrepen worden uitgevoerd. Het gaat veel meer om concentratie en spreiding van behandelfuncties. Dit is essentieel voor kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg en daarmee in het belang van de burger. Met de functies die het SMC wil uitvoeren, sluit het centrum hier goed op aan.
    Planologische medewerking
    Wij zijn verheugd met het initiatief om in Zuidbroek te komen tot de realisatie van een specialistisch medisch centrum. Het Saksen Medisch Centrum past echter niet het in het huidig bestemmingsplan Motelcomplex van der Valk. Om dit centrum te kunnen realiseren is de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit bestemmingsplan zal uw raad moeten vaststellen. Alvorens de procedure om te komen tot een nieuw bestemmingsplan op te starten, vragen wij u om in principe uit te spreken dat u bereid bent de gevraagde planologische medewerking te verlenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tja, lekker bezig.
    Knijn uit hoge hoed. Specialistische ziekenzorg met zorghotel.
    Waarbij ik het vermoeden heb dat het ziekenhuis scheemda er wel voor gaat liggen. En natuurlijk de provincie die ongetwijfeld klinkende munten (hebben) ontvangen om tegen te stemmen..


    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziekenhuis Scheemda, nee JP, je meent het. Denk je echt dat dat doorgaat? Tuurlijk niet. Wie schiet daar nou iets mee op. Geloof me, uiteindelijk komt ie in Zuidbroek. Als het in Scheema mag van POP dan mag het ook in Zuidbroek. Er moet alleen nog wat geduwd en getrokken worden. Deze specialisische zorg met is daarvoo vehiculum. We zullen het zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Knijn uit de hoge hoed , er word al weer opgeschoten arm beestje .

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Moi,

    Wat een mooie berichten allemaal. Een nieuwe Koning en Koningin, de aanvraag voor het vestigen van een medisch specialistisch centrum. Het eerste gaat door, het andere zal wel weer een getouwtrek worden.

    Maar ook hele vervelende berichten, aardbevingen bedreigen mens, dier en onze opstallen. Daarnaast zijn wij ook geconfronteerd met een lagere WOZ waarde, maar mag meer gaan betalen. Heeft dit te maken met "komt het niet uit de lengte, dan maar uit de breedte"?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mijn advies aan de gemeenteraad: "Alle medewerking verlenen, GS haalt er wel weer een streep door. Moorlag was helder op Radio Noord." Compromis zit er aan te komen, het ziekenhuis van de OZG komt toch naar Zuidbroek. Had alleen veel sneller gekund! :(

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nanno,
    Er tegenover,achter de boerderij van Ten Have,ligt ongeveer een evengroot perceel land. Dan kan VdV zijn grond houden voor toekomstige uitbreiding of vakantiehuisjes. OZG heeft in Scheemda optie op 16 ha.Dat is ongeveer 3x zoveel als tussen VdV en de kerk.GJ.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. GJ, prima plek, blijft het zicht op de kerk, voor zover dat nog niet is weggenomen, ook behouden. En optie genomen door OZG? Nog niet gekocht, dus alles is nog mogelijk? Wordt vervolgd!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Appie, Nanno en anderen: in de tekst van het raadsvoorstel staat: "Om dit centrum te kunnen realiseren is de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit bestemmingsplan zal uw raad moeten vaststellen. Alvorens de procedure om te komen tot een nieuw bestemmingsplan op te starten, vragen wij u om in principe uit te spreken dat u bereid bent de gevraagde planologische medewerking te verlenen."

    Hieruit kun je afleiden dat voor dit medisch centrum geen aanpassing van het POP nodig is.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Chris, dat lijkt me een snelle conclusie die nog wel onderbouwd moet worden.
    Overigens let op, OZG komt in Zuidbroek. Waar?
    Dat zullen we wel zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Kijk, da's weer wat goed nieuws! (RTVnoord)
    Nu nog een vliegend klavertjes blad van SiK, dan de samenwerkende outletziekenhuizen rond de dubbele N33/A7, man man man wat gaan dat mooie tijden worden!

    ---
    De provincie Groningen heeft de lijst bekend gemaakt van infrastructurele projecten die vanwege de crisis eerder worden uitgevoerd.

    Met het naar voren halen van het werk wil de provincie de regionale economie een impuls geven. Het gaat om kleinschalig werk verspreid over de hele provincie.

    In totaal is zeven miljoen euro beschikbaar. Met het geld wordt onder meer een deel van de boorden langs het Winschoterdiep aangepakt. Ook de sluis in het kanaal bij Zuidbroek wordt verwijderd. Verder wordt het onderhoud van een aantal provinciale wegen eerder aangepakt. Dat geldt ook voor de aanleg van een rotonde bij Veendam en groot onderhoud bij de aansluiting van de weg vanuit Delfzijl op de N33.

    Mazzelmoj dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Moorlag gaat in de voetsporen van Calon voort. Dus de hakken in het zand en verroer je niet. Over de krimp gesproken, ja daar werken deze mensen druk aan mee. En dan maar klagen dat hier in het noorden ook niets kan. Geen wonder als de Provinciale Staten zich niet verroerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hallo was jij Dhr. Bleker vergeten???Wim....

      Verwijderen
  20. Wim, as t aan Brouksters LAG, den ken gedeputeerde, wel zien noam ik nait nuim, in t MOOR zakken.

    BeantwoordenVerwijderen