Teller

dinsdag 7 mei 2013

07052013

Het wordt steeds gekker. Dit berichtje stond op de voorpagina van het DvhN: "Computergebruikers worden de dupe van een nieuwe manier van afpersing door buitenlandse criminelen. Ze bellen op namens softwaremaker Microsoft en beloven de pc te ontdoen van foutmeldingen. Wie meewerkt, ziet zijn pc geblokkeerd worden. Bij wie weigert, dreigen de criminelen de pc onklaar te maken. Er hebben zich al 1250 mensen bij het fraudemeldpunt gemeld nadat ze telefonisch waren benaderd door pc-afpersers. De daders opereren vermoedelijk vanuit India en Bangladesh."

4 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, en wij maar denken dat de mensen in deze landen minder ontwikkeld zijn dan het vrije westen. Nee dus , ze zijn ons steeds weer een stapje voor. Ook deze ochtend begint met veel zonneschijn, en dat is gelukkig niet afhankelijk van deze criminelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op het Indische subcontinent is met name onderwijs in wiskunde (algebraïsche wiskunde) relatief diep geworteld in de cultuur; Geen wonder dus dat er tussen die gigantische mensenmassa's relatief veel wiskunde-wizkids zitten...
      en die hebben een vaak meer dan gemiddelde interesse in computers en vooral het programmeren van van van alles en nog wat (80%-90% van onze banksoftware bevoobeeld).

      Geen wonder dus dat er al vanaf de jaren '70 heel tussen al die systeem-programmeurs voor vrijwel alle bekende computersystemen relatief veel Indiërs zitten; Sommige van hen zijn i staat gebleken in hun eentje hele operating-sysstemen opnieuw op te zetten waar teams van 100den (1000den) daar al jaren vruchteloos aan rondklungelden;
      Gelukkig kunnen dat soort team vervolgens natuurlijk weer vol aan de slag om een dergelijk mooi slank en snel systeem opnieuw te verprutsen door het te overladen met extra functie en handigeheidjes die dan weer allerhande bugs en gaatjes opleveren...;
      Zo hou je werk...;
      En werkzoekenden met minder goede bedoelingen...,
      ook in India.

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, wie een beetje de radio volgt hoort dat er sommige criminelen bestaan die op een slinkse wijze proberen in te breken op de pc, direct de hoorn op de telefoon leggen het bestaat gewoonweg niet dat eentje u opbelt met een buitenlandse stem of een goed Nederlandse taal die probeert u wijs te maken dat er iets mankeert aan uw pc, allemaal bull shit.
    Gisteren een gesprek gehad met de wethouders en interim directeur de spanning was hoog, alleen is ons verteld over sociaal akkoord en dat het een jaar was uitgesteld met betrekking voor de Wsw'ers, omdat er nog veel onduidelijkheden zijn met de participatie en over het sociaal akkoord.
    M.a.w. uitstel tot eind 2014 wat gepland stond eind 2013.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dan komt er onverwachts een buitje regen. Jammer want de was wordt nu gespoeld door echte regen water.
    Sommigen beweren dat de was dan juist schoner wordt, maar of dat ook zo is? Dat weten we pas als het droog is.

    BeantwoordenVerwijderen