Teller

zondag 19 mei 2013

19052013

Roskam had het goed. De foto is genomen aan de Wenakker in Muntendam, richting het Oosten, waar de Vlinderij staat.

35 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, de foto? Kan niet anders zijn dan de Vlaslaan, De fotograaf. stond van Oost naar west het plaatje te maken. Ik zou Appie nog mededelen op wat voor plaats Anouk is geëindigd, helaas het duurde mij te lang. Zodat de einduitslag mij niet bekend is. Wel vond ik dat ze de vorige keer meer emotie in het lied legde. Het begon dit keer meer op een koraallied te lijken. Maak er een goede Pinksterdag van, zeker als je de betekenis van Pinksteren begrijpt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Na gekomen bericht:Is ze toch nog negende geworden!Proficiat Anouk!

      Verwijderen
    2. Goedemorgen allemaal. Wanneer we de mensen die er verstand van hebben mogen geloven gaat het een mooie dag worden. Zonder geloof wordt het helemaal niets denk ik dan maar. Las vanmorgen een commentaar op de wakkere krant van Nederland. Het schijnt volgens die krant dat het liedje van Anouk te goed voor het ESF. Het niveau was te hoog geweest. Ook wist de krant te melden dat Anouk een staande ovatie had gekregen. De mensen stonden nog te klappen bij het einde van het volgende liedje volgens de krant. Dat laatste klopt natuurlijk want dat heb ik ook gezien. Goed maak er een mooie dag van. TOM

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, de foto? geen zin om google maps te gaan bestuderen.
    De betekenis van Pinksteren is als volgt:
    Met Pinksteren (Oudgrieks: Πεντηκοστή, Pentèkostè Nederlands: vijftig) of Sinksen[1] wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. Het is de negenenveertigste dag ná Pasen (de vijftigste dag ván Pasen). Met deze uitstorting wordt ook het begin van de christelijke Kerk gemarkeerd. Het kan als zodanig tevens als de eerste christelijke opwekking worden gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Betekenis in het jodendom:

    De oorsprong van Pinksteren ligt in de Mozaïsche wetten die aan het volk Israël werden gegeven na hun uittocht uit Egypte. In het Bijbelboek Leviticus, hoofdstuk 23:15-22 staat dat op de vijftigste dag, op de dag na de zevende sabbat vanaf Pesach nieuwe offers voor God moeten worden gebracht, als een soort afsluiting van Pesach. Het feest wordt ook wel het 'Feest van de Eerstelingen' of 'Wekenfeest' (hebreeuws: Sjavoeot) genoemd. Er moesten 'eerstelingen' van de graanoogst en het vee worden geofferd. Voorts moet er een samenkomst worden gehouden en niemand mocht zijn gewone werk doen.

    Betekenis in het christendom:

    In het christendom werd het Wekenfeest 'Pinksteren' genoemd, naar het Griekse woord 'pentekostos' (= vijftigste). Tijdens het pinksterfeest wordt herdacht dat de Heilige Geest, de derde Persoon van de Allerheiligste Drie-eenheid, neerdaalde uit de hemel op de apostelen en andere aanwezige gelovigen. Na Jezus' dood op Goede Vrijdag en zijn verrijzenis op Pasen hadden de leerlingen van Jezus nog veertig dagen lang (tot Hemelvaart) de steun van zijn aanwezigheid gehad waarbij hij hen nog eens uitlegde wat de betekenis was van alles wat hij gedaan had tijdens zijn openbare optreden. Op de veertigste dag van Pasen (let op: niet de veertigste dag na Pasen) werden de leerlingen door Jezus' Hemelvaart alleen achtergelaten. Wel had hij beloofd dat hij de Geest van God, de Heilige Geest zou sturen die hen geestelijk verder zou leiden en hun de kracht zou geven om getuigen van het evangelie te zijn. Op de vijftigste dag van Pasen, tien dagen na Hemelvaart, op Pinksteren, kwam de beloofde Heilige Geest dan ook over de discipelen.
    Volgens de traditionele christelijke theologie, analoog aan de oorspronkelijke joodse betekenis, waren de eerste nieuwe bekeerlingen na de hemelvaart van Jezus als resultaat van de evangelisatie onder de menigte op de eerste Pinksterdag de 'eerstelingen van de oogst' die toegevoegd werden aan de eerste christelijke 'samenkomst' oftewel gemeente. Deze 'oogst' gaat nog steeds door en als de 'volledige oogst' is binnengehaald dat wil zeggen alle door God voor het Koninkrijk van God voorbestemde mensen tot bekering zijn gekomen, dan begint de Eindtijd: de laatste fase van de geschiedenis.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen.

    Mijn eerste ingeving was Clinge, Noordbroek. Maar preciezer kan ik het niet aangeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Of de Nanno Mulderstraat; met die twee namen ben ik altijd in de war.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nog niet geraden, zelfs niet iemand die warm is. Voor ik een andere wending aan het gesprek wil geven, zal ik eerst een poging wagen om een hint te geven, maar of die op vruchtbare bodem valt? Hint: Het is niet in Noordbroek, niet in Zuidbroek en ook niet in Meeden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ah, dan is het dus in Muntendam, aan de rand van plan Tolweg. Even de straatnaam opzoeken...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jan, conclusie Muntendam is goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Is het een doorkijkje naar de Pinksterfeest-tent in Muntendam?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jan, waar staat die tent? Geen tent op de foto in ieder geval.

    Willem, ook niet goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tent staat volgens mij op het Sportpark van Muntendam, Appie.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jan, dan is je antwoord niet goed. De uitkijk is meer een open landschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Misschien is het een hint om de regels te lezen voor ik de hint gaf. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Deze woningen staan ook aan de helder Camaraweg, maar de juiste plek vind ik niet. Dank voor het helpen, Appie, maar voorzeggen hoeft ook niet ;)

    De Muntendammers slapen hun roes uit van het Pinksterfeest waarschijnlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jan, Cameraweg ook niet goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jammer Appie. Ik geef het op. Wij gaan fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Goedemorgen, is het de Schoolstraat in Muntendam?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Roskam, niet goed. Lees 11:04 goed, daar zit het antwoord in verscholen. Nog tien minuten.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Roskam, gefeliciteerd. Het is de wenakker in Muntendam. Voor ik de hint gaf, gaf ik de echte hint: Nog niet geraden, zelfs niet iemand die warm is. Voor ik een andere wending aan het gesprek wil geven, zal ik eerst een poging wagen om een hint te geven, maar of die op vruchtbare bodem valt?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nou het is geweldig, eindelijk weer eens een bal van Appie en Siene op zondag. De d was overtollig, maar toch blij dat je het goed rekende Appie.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heel graag gedaan zal Appie wel zeggen tenminste dit zijn mijn gedachte hierover, maar ook vanuit deze zijde van harte Roskam ik had er geen zin in om de straten te gaan bekijken vanuit googlemaps.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. CEER, ik kijk niet op googlemaps om een foto te raden, je ziet het of je ziet het niet, dat is het!

    Dank voor de felicitatie Willem en CEER.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Roskam, ik ga er vanuit dat Google Maps en Streetview gebruikt worden. Is niks mis mee, is juist leuk. Actief bezig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor echt niets mis mee, zoals ik vanmorgen al aan had geven heb ik te druk mee met een mini laptop een nieuwe harde schijf er te plaatsten en alle rompslomp er op te plaatsten incl. alle foto's van de afgelopen periode, en dit komt alleen omdat ik 2 extra hardeschijven voor mijn opslag heb geplaatst voor iedere week backup en dit heb ik opgeslagen in mijn geheugen dank zij TOM.
      Tom J. bedankt voor jou wijsheid!

      Verwijderen
    2. Voordat iemand reageert het gaat om een 'dochter' van mij die niet altijd Allert is met sommige dingen die mij lief zijn :), gelukkig ben ik in dit opzicht veranderd.

      Verwijderen
  24. Appie, degene die Google Maps en Streetview gebruiken is niets mis mee. Met mij is toch ook niets mis als ik het niet gebruik? :):):):)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Roskam, dat laatste weet ik zo net nog niet. Het niet gebruiken van Google Maps en Streetview kan ook duiden op een lichte vorm van luiheid. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het is gewoon verschrikkelijk als je dit zou horen:

    Twee lichamen bij Cothen zijn van vermiste broertjes
    De twee lichamen die zondagmiddag zijn gevonden in Cothen, zijn van de twee vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. De identificatie is echter nog niet geheel voltooid.

    Twee lichamen gevonden bij Cothen Fotoserie Video
    Dat hebben de betrokken autoriteiten zondagavond bevestigd tijdens een persconferentie in Utrecht.
    Bij de persconferentie waren hoofdofficier Johan Bac, Burgemeester Koos Janssen van Zeist en Miriam Barendse, de politiechef van Midden-Nederland aanwezig.
    "Ik ben begin deze avond bij Iris, de moeder van Ruben en Julian geweest. Het verdriet is bij haar en alle naasten onmetelijk groot. Daar zijn geen woorden voor", aldus Janssen.
    Sloot
    De lichamen werden op zondag rond 14.30 uur aangetroffen in een sloot bij de Hoeksedijk, ter hoogte van de Kanaaldijk-Noord in de plaats.
    Een voorbijganger tipte de politie dat er iets in het water lag. Eerst ging het om een lichaam, later werd duidelijk dat het er twee waren. Tijdens de persconferentie wilde Bac tegenover een verslaggever van NU.nl niet reageren over waarom er niet eerder op die plek naar de broertjes was gezocht.
    De lichamen lagen volgens de politie in een duiker van een sloot. Een duiker is een afwateringsbuis onder het wegdek door.
    Onderzoek
    De Forensische Opsporing deed onderzoek naar de lichamen. Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond, heeft de politie zondagavond besloten om toch de pers al te informeren.
    "Het vermoeden dat het om de vermiste broertjes ging bestond meteen", meldt Barendse. "Op basis van goederen die zijn aangetroffen hebben we dat vermoeden: spanbanden en het gezochte camouflageshirt."

    Groot onderzoek
    Vanaf 7 mei zijn er volgens Barendse meer dan 100 mensen met de zaak bezig geweest: "Met behulp van recherche, deskundigen en heel veel burgers is gezocht." Naast forensisch onderzoekers waren er eenforensisch onderzoeker, deskundigen defensie, Belgische experts en digitale rechercheurs bij het onderzoek betrokken.
    ''Deze zaak maakt allerlei emoties los. Ook bij politiemensen. Zeker als je zelf ook kinderen hebt'', aldus een politiewoordvoerder zondag. Ook in België en Duitsland is veelvuldig gespeurd naar de jongens, vooral omdat niet bekend is geworden welke route de vader in de vroege ochtend van 7 mei precies reed van Zuid-Limburg naar Doorn, waar hij zichzelf van het leven beroofde.
    "Twitter, Facebook en andere sociale media hebben een grote rol gespeeld in informeren van publiek en informatie halen." Er zouden duizenden tips binnen zijn gekomen.
    Complex
    Het onderzoek is uitermate complex, aldus Bac. Het rechercheteam gaat maandag nog op volle sterkte door om uit te vinden hoe de kinderen precies in de duiker in Cothen terecht zijn gekomen.
    ''We weten nog niet of de vader de lichaampjes daar heeft verborgen of dat ze er op een andere manier terecht zijn gekomen'', zei hij. Enkele dagen geleden liet de politie nog weten dat er onder andere rekening werd gehouden met een handlanger die de vader zou hebben geholpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. De toestand van de aangetroffen lichamen maakt het onderzoek en definitieve indentificatie er niet gemakkelijker op, aldus de politie. Mogelijk hebben de kinderlichamen twee weken in het water van de sloot gelegen.
    Hulp
    Burgemeester Janssen wilde niet reageren op de vraag of het gezin in het verleden de goede hulp heeft gehad. "Dat vind ik nu niet passend", zegt hij. Hij zei dat ze nu goede hulp krijgen.
    Cothen
    Cothen ligt aan de Rijn, ongeveer 4 kilometer onder Doorn, de plek waar de vader van de vermiste broertjes zichzelf van het leven beroofde.
    In de buurt van de vindplaats is ondertussen een waar mediacircus aan het ontstaan. Er is een enorme toeloop van belangstellenden. De politie vroeg de mensen om niet naar Cothen te komen.
    Afgesloten
    De politie had bij Cothen zondagavond alle wegen richting de plek waar zondagmiddag twee lichamen zijn gevonden, afgesloten. Ook een deel van het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de vindplaats werd afgesloten, evenals het luchtruim boven Cothen in een cirkel van achttien kilometer rond de vindplaats.
    De afzetting was volgens een woordvoerder nodig wegens het onderzoek ter plaatse, maar ook om toeschouwers op een afstand te houden. Kort nadat de vondst bekend werd, ontstond al een file in het landelijke gebied.
    De oproep om niet te komen heeft volgens de woordvoerder effect gesorteerd. Verder hield de politie een buurtonderzoek.
    Lees ook:
    Chronologie van de zoektocht naar de vermiste broertjes
    Bekijk de laatste bekende route op de kaart:

    Door: NU.nl/ANP/Novum | Bekijk op de kaart

    Deel:

    Gerelateerde artikelen
    19/05/2013 Nieuwe feiten in zaak vermiste broertjes
    18/05/2013 Kleding gevonden bij zoektocht vermiste broertjes
    18/05/2013 'Vermiste broertjes kwamen onder toezicht van Jeugdzorg'
    Lees meer over
    CothenVermissing broertjes
    Vorige artikel
    Zoektocht naar vermiste duiker maandag hervat
    Volgende artikel
    Chronologie vermiste broers Ruben en Julian


    BeantwoordenVerwijderen