Teller

donderdag 23 mei 2013

23052013

Hoe zit het met dit plan? Nooit meer iets van gehoord, of heb ik het gemist? Was een item in het RTV Noord Journaal van 6 April 2009, reeds vier jaar geleden. Nieuws maken/laten maken is leuk, maar waarmaken is van een heel andere orde! Of is Appie weer eens te sceptisch?

8 opmerkingen:

  1. geDAGte

    zo zout als deze crises
    mag geen meer kosten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ach je weet wel hoe het gaat toch? Verschrikkelijke leuke ideeën, maar wat wordt ermee gedaan? Iedereen weet wat er met een x-aantal onderwerpen is gebeurt en wie zal er beter van worden?
    De burger in ieder geval niet.......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,een mooie gedachte zo'n zoutmeer. Niet te vergelijken met de Dode Zee, die ook een heel andere achtergrond heeft. Helaas is de Dode zee aan het verdrogen om dat het te weinig water aangevoerd krijgt. Maar om dan in de Compagnie een imitatie Dode zee te creëren, nee daar steekt niemand geld in.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De naam, Bad Trips, maakte het hele plan kapot.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goop Trips are not that bad
      do good and go bad in Bath-Trips

      Verwijderen
    2. In de haalbaarheidsstudie Heemtuin die vanavond in de raadscommissie gepresenteerd wordt, komt ook het magnesiumzout ter sprake:

      "5.1 Ontwikkeling SPA
      Naast de korte termijn aanpak kan parallel gewerkt worden aan de uitwerking van het thema welbevinden en welbehagen. Wij denken hierbij
      aan de ontwikkeling van een SPA, met onder andere:
      - zoutwellness
      - hottubs (evt. in comb. met zoutwellness)
      - heemtuinaarde modderbaden
      - etc.
      Dit SPA concept kan worden versterkt door het aanbieden van bijzondere overnachtingsaccommodatie (gericht op een bijzonder ervaring).

      Samenwerking
      De SPA kan gekoppeld worden aan de zoutbron nabij Veendam. Zechsal wint hier magnesium die zij gebruikt als basis voor wellnessproducten. De magnesiumbron bij Veendam is de zuiverste ter wereld. Zechsal heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in samenwerking op het
      gebied van lichamelijke en geestelijke fitheid. Een samenwerking die er op gericht is om elkaar wederzijds te versterken, waarbij de kracht van iedere afzonderlijke organisatie en locatie samenkomt in een totaalbeleving.
      Zechsal is voornemens om nabij de bron van de magnesiumwinning een ZIE (zechsal information experience) centrum te ontwikkelen. Een centrum waar het verhaal over de zuiverste magnesiumbron van de wereld wordt verteld,
      waar in een bijzondere ambiance vergaderd kan worden en meer. Een samenwerking met de Heemtuin 2.0 biedt mogelijkheden om specifieke
      doelgroepen te bedienen met een totaalbeleving. Zechsal heeft aangegeven bereid te zijn om in een verder stadium mee te willen denken over de ontwikkeling van een totaalbeleving."

      Het gaat dus duidelijk over de beleving, al dan niet in het Engels. Bad Trips lijken daar uitstekend bij te passen.

      Verwijderen
    3. meedenkers, maar waar blijven de doeners?
      Ik krijg de indruk dat steeds minder mensen hun nek willen uitsteken. Enerzijds om dat de banken onwillig zijn, en anderzijds willen de ondernemers zich er geen buil aanvallen.

      Verwijderen
    4. Wim,

      zout in de wonde wrijven is zoveel gemakkelijker dan het oppompen.
      Aan de andere kant als dat spul niet eerst wordt opgepompt valt er weinig van in welke wond dan ook te wrijven.

      Verwijderen