Teller

vrijdag 24 mei 2013

24052013

Koud hè? :(

15 opmerkingen:

  1. ... en helder.
    Fel maneschijn...,
    maar de Zilveren Ploert kan wat verzengen niet tippen aan z'n Koperen vrind ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ... en helder.
      Fel maneschijn...,
      maar de Zilveren Ploert kan wat betreft het verzengen niet tippen aan z'n Koperen vrind ;-)

      Verwijderen
  2. Goedemorgen,Harma zei al dat we de plantjes buiten liefelijk moesten toe dekken. Hopelijk is de bloesem van de fruitbomen gespaard gebleven van deze koude temperaturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mogguh lui!

    Voor het eerst sinds meer dan 30 jaar waren mevrouw Pé en ik tegelijkertijd ziek, Als de vierde gast aan het diner maandag in Amsterdam ook ziek zou zijn dan zou je aan voedselvergiftiging denken want ook onze oudste had dezelfde symptomen.. Enfin, na een dag zonder mac (nog wel de nokia ;O) kan ik weer aan de slag, minstens twee kilo lichter maar dat zal wel weer tijdelijk blijken....

    Overigens is samen ziek zijn niet gezellig....

    Wens ieder een fijn weekend toe: Ook als het kouder is dan normaal voor de tijd van het jaar zijn er leuke dingen te bedenken...

    {Iets anders: Als ik Safari op de mac gebruik verdwijnen mijn posts in het oneindige. Nu dus maar via chrome maar heeft iemand een idee waarom dit is? thx!}

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. JP,
      ook ik post (louter) vanuit Safari...
      en dat lukt eigenlijk altijd.

      Wel moet je een profiel kiezen...
      en pas daarna 'publiceren'

      Verwijderen
  4. Goedemorgen, het zou de gisteren de koudste dag kunnen zijn sinds 1901, maar ik heb er weinig van ondervonden als je bezig bent in de tuin gewoon met een shirt aan gras gemaaid en lekker van de zonnetje genoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. JP, zou je niet kunnen vertellen waar het aan ligt. Ik heb al meerdere klachten ontvangen dat men niet kan posten, maar met chrome en windows heb ik geen enkel probleem. Ook niet met mijn Android phone, maar dat is dan ook geen Iphone en kost bij lange na nog niet de helft. De laatste en de Ipad schijnt ook problematisch te zijn. Vraag mij wel eens af waarom mensen veel geld uitgeven aan dingen waar je niet alles mee kunt. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen.

    Vanmorgen begonnen met het vestje dat ik gisteren noodgedwongen weer had aangetrokken. Maar die heb ik al direct na 8.00 uur weer uitgegooid, want de zon stond vol op onze ramen en dan stijgt de temperatuur razendsnel.
    Veel twitteraars uit andere delen van het land klagen over regen en ander onheil, maar het noorden en oosten doet het heel goed!

    Benieuwd of Jan Mulder dat nog even meldt vanavond bij DWDD, want als het hier kouder is brengt hij dat ook fijntjes naar voren :(

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zoals afgesproken is moet nú een keer gebeuren toch?


    Menterheem moet aan de bak
    DVHN | Gepubliceerd op 24 mei 2013, 09:15

    MUNTENDAM - 2014 wordt een super belangrijk jaar voor Stichting Menterheem. Vanaf dat jaar krijgt de stichting, die zich sinds zes jaar bezighoudt met beheer en behoud van natuur- en educatiecentrum De Heemtuin en natuurpark Tussen de Venen in Muntendam, geen subsidie meer van 108.000 euro van de gemeente Menterwolde. Dat bedrag was het voorbije jaar liefst 42,6 procent van de totale inkomsten (253.500 euro). De stichting sloot 2012 af met een tekort van 1247 euro.

    Ter compensatie heeft Broekhuis Rijs Advisering uit Zuidhorn een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Menterheem kan onder meer geld genereren via een adoptieplan waarbij particulieren (15.000 euro) en bedrijven (37.500 euro) de knip moeten trekken. Voor kinderen wordt een kinderbeleefticket ingesteld. Dat moet 6000 euro opleveren.

    26 vergader- en teamarrangementen, met gemiddeld 20 deelnemers, zijn per jaar goed voor 12.000 euro. Ook kan entree (2,50 euro) worden gevraagd voor bestaande evenementen; Lentefair, Dag van de Regio en de Tuin- en Kunsttiendaagse. Een winterfair kan het vierde niet-gratis evenement worden. Goed voor 7000 bezoekers en 17.500 euro.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. probleem is al jaren dat er te weinig mensen komen. Nu wil men in commennatie met een zoutbad, de zaak op krikken. Vraag is wie financiërd deze plannen? Het begint op de vele plannen van de gemeente Menterwolde te lijken, gebakken lucht. Probleem is ook nu weer dat de infrastructuur naar en om de Heemtuin te wensen overlaat. Misschien dat dhr. Henri van de Most zijn oordeel daar eens over moet geven.
      Kan nooit geen kwaad!

      Verwijderen
  8. De bovenste kwam van dvhn en de volgende is van de telegraaf.
    Kijk ze kunnen alles wel gaan verhogen maar helpt helemaal niets.......vvd & pvda??????

    vr 24 mei 2013, 14:58

    Kabinet haalt 8,3 miljard minder belasting op

    DEN HAAG -
    Het kabinet heeft dit jaar te maken met een aantal forse tegenvallers in de belastinginkomsten en premieontvangsten van in totaal 8,3 miljard euro. Het gaat onder meer om de winstbelasting (2 miljard lager), de inkomstenbelasting (2,4 miljard minder) en de btw (2,1 miljard minder).

    Door de economische crisis kopen mensen ook minder auto's en drinken en roken ze minder. Dat leidt tot 0,5 miljard euro minder aan opgehaalde wegenbelasting en 0,6 miljard minder aan accijnsinkomsten.
    Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën maakte dat vrijdag bekend na de ministerraad. Het begrotingstekort over dit jaar loopt op tot 3,3 procent, gelijk aan wat het Centraal Planbureau in maart raamde. Sinds maart is het „beeld verslechterd”, aldus Dijsselbloem.
    Bij de uitgaven zijn er ook tegenvallers. Het kabinet is dit jaar naar verwachting 500 miljoen euro meer kwijt aan werkloosheidsuitkeringen en maximaal 500 miljoen euro extra bijdrage aan de Europese Unie.
    De tekorten en tegenvallers worden gecompenseerd door een aantal meevallers, onder meer bij de kinderopvang (200 miljoen) en in de zorg (400 miljoen), vooral door lagere uitgaven aan geneesmiddelen. Ook betaalt het Havenbedrijf Rotterdam 300 miljoen terug. Om het gat te dichten krijgen de ministeries geen compensatie voor prijsstijgingen (opbrengst 700 miljoen euro).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kan ook niet anders Ceer, als je op de weg goed oplet, dan zie je in het wegtransport meestal vrachtautos met PL, RD of LT rijden. en dan hebben we het nog niet over de dochter van Wagenborg, die hoofdzakelijk met de H van Hongarije rijdt. Vervoer wat eerder door onze eigen mensen gedaan werd. Geen wonder die zijn afgevloeid en doen vrijwilligers werk of zitten thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Wim ik weet er alles van jij noemt het wegvervoer, maar ik ga een paar stappen verder.
      De Bouw!Ben ik getuige van...
      De werkzaamheden in de haven!Ben ik getuige van...
      Bij grote slagerijen!Ben ik getuige van....
      Kijk in begin jaren 90 zag ik af en toe een pool bij ons voor huis langs komen bij een handelaar in tractoren, ik ergerde mij kapot eraan, omdat hij enkele meters bij ons stil bleef staan om tegaan slapen en te gaan laden met z'n oude rokende diesel met soms met gladde banden.... Ook hier heb ik melding van gemaakt bij de politie en zij mochten niet eerder vertrekken voordat er nieuwe of tweedehandse banden om zaten.
      De Bouw kijk alleen maar in de Eemshaven hier heeft gelukkig de vakbond in gegrepen, omdat deze mensen voor abnormale loon aan het werkwaren, maar er waren al een x-aantal ondernemers talliet gegaan en er vallen nog meer Nederlandse ondernemers, omdat de gemiddelde werknemer +- € 1600,00 netto p/m. verdiend.
      De havens exact hetzelfde.
      Slagerijen exact hetzelfde, ik zou zeggen neem een kijkje bij Beurmeat de meeste zijn polen..
      Laatst reed er zo'n gestoordegek vlak achter mij volgens zou hij het liefst over mij heen gaan, maar iedereen kent mij dacht ik wel dus auto scheef op de weg stap uit Polizei zeg ik wie denkst doe wie hard das doe hier faren darft mijn kompel had dijne nummer auf geschreven en nog ain maal wieder und wers doe angehalten doe idiot, geen last meer gehad van deze pool, maar hoeveel rijden hiervan......

      Maar goed de ene lacht overal om en de andere is een geweldige draaikont en over wie zou ik het hebben?, iedereen weet het en men doet er helemaal niets aan....

      Straks Roemenen, Italianen, Spaanse en de rest en de Nederlander's zijn allemaal werkloos, zullen zij dit accepteren?, nee geen biet want zij zitten in een ver land de koning uit te hangen van onze centen.

      En zo zal't wel goan....., tenzij wij gaan ingrijpen.


      En zo ist en echt nait aans,

      Verwijderen
  10. Goedeavond allemaal, tjonge jonge jonge wat een mooie dag was het weer. Dat we dat nog mogen mee maken in mei. Vanmorgen nog krabben, en vanmiddag in de zon 22 graden. Mijn dag kan niet meer stuk, Zelfs niet door de boodschap dat er minder belastingen zijn binnen gekomen. Begrijp ik helemaal niets van. Hoe kan dat nou. Verhoog je de BTW met 2% komt er minder binnen. Kan toch helemaal niet. Wanneer je toch iets met 2% verhoogt moet het toch meer opleveren, of heb ik nu iets over het hoofd gezien. Positief is natuurlijk dat we weer iets nieuws voor de Heemtuin hebben. Kuuroord de Heemtuin zullen we maar zeggen. Of nog mooier natuurlijk straks Bad Muntendam. De Venen onder water met het zuiverste zout te wereld en gaan met die banaan. Mooi man. Genoeg reden om Trots Op Menterwolde te zijn, elke dag maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen