Teller

vrijdag 5 februari 2016

05022016

Voor Appie een lang weekeinde, laat op bed, dus een vroege opening, want anders zit uitslapen er niet in met klanten die vroeg op de deur bonzen. Dat gebons horen wij amper boven, maar het geblaf van Boris is drie straten verderop nog te horen. Inmiddels blaft hij niet meer als de krant op de mat valt, ook honden worden doof op latere leeftijd, of hij weet inmiddels dat de bezorger zonder blaffen ook wel weer de benen neemt.

3 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, over honden gesproken, hoe kan het dat vele honden een hekel aan golden retrievers hebben en poedeltjes. Ze zien ze niet, maar grommen wel tegen onder meer deze rassen. Ruiken ze het hen of onderscheiden ze zich in de tred (loop) van deze honden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe kom je bij die bewering...,
   waarop is die gebaseerd?

   Honden zijn volgens mij in principe rassen-blind.
   Dat wil niet zeggen dat ze op grond van (levens)ervaring niet bepaalde voorkeuren, aversiteiten of zelfs generieke animositeiten kunnen ontwikkelen.

   Verwijderen
  2. Het is de praktijk SiKo. Het heeft mij geleerd als onze honden grommen en blaffen zowel binnen als buitenhuis dan passeren er meestal van die honden die ik genoemd heb. Ook als ik met deze honden wandel, worden ze agressief als we deze honden tegen komen. Onze honden hebben allen een gesocialiseerde training gehad,daar zo het niet aan mogen liggen.
   Vervolg vraag zo kunnen zijn waarom vinden we de ene mens sympathiek, en de andere mijden we liever. Terwijl dit ook niets met kleur of geloof te maken heeft.

   Verwijderen