Teller

woensdag 24 februari 2016

24022016

Buiten is het frisjes, binnen is het warm, dus alle reden om binnen te komen.

8 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Appie en kroegtijgertjes, de dag begon vroeg voor mij vandaag. de huisdieren en de vogels hielden me gezelschap! Fijne dag gewenst allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, inderdaad Appie, maar soms ontkom je er niet aan om de stoute schoenen aan te trekken en de kou te trotseren. De ene noemt het werk de andere bezigheidstherapie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Frans 24 februari 2016 12:56
  Niet lullen maar brounsen.

  Ja misschien...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry bij het lezen van de berichten van DvhN of RTVnoord het komt allemaal op het zelfde neer....

  De ouderen worden van verwacht dat hij of zij zolang als het mogelijk is zelfstandig in hun huidige huis te blijven wonen.....ehhh oké dit begrijp ik tenminste als een echte rooie,

  Alleen dit mss kan en wil ik dit niet gaan begrijpen tjonge alweer 4 verzorgende bejaarden tehuizen per 2018 á 2019 gesloten.....Noordbroek, Grijpskerk, Appingedam en Middelstum.....

  Enige waanzin van de P.v.d.A & v.v.d. ?.........

  Sorry ik heb hier maar antwoord voor.......ja ik hoor jullie alweer lachen. Er uit schoppen zonder enige kans op uitkering........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met het sluiten van drie verzorgingshuizen en een verpleeghuis ontstaat er grote onzekerheid voor 300 medewerkers en 200 bewoners.

  De voorgenomen sluiting van de verzorgingshuizen Gockingaheem in Noordbroek, De Wierde in Grijpskerk, Hippolytushoes in Middelstum en verpleeghuis Solwerd in Appingedam moet ertoe leiden dat Zonnehuisgroep Noord weer gezond wordt. Dat gaat echter gepaard met grote klappen voor personeel en bewoners. Door de sluitingen moeten de 200 huidige bewoners van de tehuizen namelijk verhuizen.

  Driehonderd banen
  Verder staan door de sluiting van de vier locaties de banen van driehonderd medewerkers op de tocht. Bovendien zijn ook medewerkers die in andere huizen werken hun baan niet zeker, omdat per gemeente gekeken wordt wie er weg moeten.

  Klap na klap
  Eerder maakte Zonnehuisgroep Noord al de sluiting van vier andere verzorgingshuizen en een huis voor dementerenden bekend. De zorginstelling kampt met leegstand in de tehuizen. Dit komt doordat ouderen van de overheid langer thuis moeten blijven wonen en door de krimp. Het open houden van de huizen kan daardoor niet meer uit.

  De Wierde
  Dat ook De Wierde in Grijpskerk dichtgaat, heeft volgens Zonnehuisgroep Noord een andere reden. Daar is geen leegstand, maar in totaal heeft de organisatie teveel bedden in de gemeente Zuidhorn. Zes jaar geleden opende Zonnehuisgroep Noord in Zuidhorn een nieuw verzorgingshuis. Met de komst van dat Zonnehuis Oostergast is De Wierde in Grijpskerk nu overbodig.

  Niets aan te doen
  Volgens regiomanager Anke Schaafsma kon Zonnehuisgroep Noord niet voorzien dat de daling van het aantal bewoners zo hard zou gaan. 'Ik denk dat we misschien een iets te optimistisch beleid hebben gevoerd in de verzorgingshuiszorg, omdat we niet hebben kunnen voorzien hoe de overheidsmaatregelen ingrepen op deze vorm van zorg.'

  Inmiddels heeft de clientenraad van De Wierde al laten weten er alles aan te willen doen om het huis open te houden. Ook als dit zonder Zonnehuisgroep Noord moet.

  Verhuizen
  De huizen gaan ergens in 2018 of 2019 dicht. Op dit moment wonen er zo'n tweehonderd bewoners in de vier huizen. Zij moeten tegen die tijd een nieuw onderkomen vinden. Dit kan bij een ander verzorgingshuis van Zonnehuisgroep Noord zijn of bij een andere instelling. 'We hebben het nu afgekondigd omdat we daarmee tijd inruimen om het uit te voeren. We kunnen langzaam maar zeker afbouwen.'

  In de eerste fase werd bekend dat Menterne in Wagenborgen, Luingaborg in Bierum, Olde Heem in Kloosterburen, Olderloug in Slochteren en de Woonhaven in Zuidhorn dicht gaan. Dit kostte 142 medewerkers hun baan.
  Anke Schaafsma denkt dat Zonnehuisgroep Noord er na 2019 weer bovenop is. 'De acht locaties die we openhouden zijn mooie goede locaties waar we uitstekende zorg kunnen verlenen. We gaan er vanuit dat het hiermee klaar is.'
  Lees ook:
  - Zonnehuisgroep Noord sluit vier huizen waaronder Solwerd
  - Zonnehuisgroep Noord sluit De Wierde in Grijpskerk
  - 142 mensen verliezen hun baan bij de Zonnehuisgroep, eind nog niet in zicht
  - Zonnehuisgroep Noord snijdt in aantal leidinggevenden
  - Kloosterburen verbaasd over sluiting Olde Heem
  - Zonnehuisgroep Noord sluit vier tehuizen
  - Financiële problemen bij Zonnehuisgroep Noord stapelen zich op
  Door: RTV Noord

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de omstreden nieuwbouw van het zonnehuis in Zuidhorn debet is aan de slechte financiële situatie bij de Zonnehuisgroep.

   Verwijderen
 6. @ Ceer,

  Stel je zou niet sluiten. Wie betaalt de zorg dan wel?

  Nu zijn de kosten hoger dan wat er binnenkomt.

  Degene die verzorgd wordt moet meer gaan bijdragen?

  Of moet belastingtarief omhoog voor werkenden?

  Zeg het maar.

  BeantwoordenVerwijderen