Teller

woensdag 13 april 2016

13042016

Zwembad De Kolck in Meeden blijft in elk geval open tot de herindeling. B en W van Menterwolde stellen tot 2018 35.000 euro beschikbaar las ik vanmorgen in het DvhN. Dit heeft wethouder Lian Veenstra (SP) gistermiddag gemeld aan Luppo Kruizinga en Hiske Drok van de Dorpscoöperatie Meeden, die het bad de afgelopen drie seizoenen met tientallen vrijwilligers runde. Veenstra zegt dat een deel van het budget uit de begroting komt. Het resterende deel moet ze via fondsen zien binnen te halen. De wethouder erkent dat het de hoogste tijd werd om knopen door te hakken. ,,Het zwemseizoen begint al over een paar weken.’’ De Kolck gaat maandag 2 mei weer open.
Ook las ik nieuws over het MFC. Deze maand wordt het erop of eronder voor het multifunctioneel centrum in Meeden. Volgende week praten alle betrokkenen net zo lang met elkaar totdat er een haalbaar plan is. Of niet.
De reden dat er druk op de ketel wordt gezet is dat het college voor de financiering mede gebruik wil maken van het regionaal woon- en leefbaarheidsfonds. Daarin zit ruim 11 miljoen euro, maar plannen moeten voor 1 juli bij de provincie zijn. Vrijdag 22 april vindt met alle betrokkenen een zogenoemde ‘snelkookpansessie’ plaats.
De stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers van de gemeente, de Vereniging voor Christelijk Onderwijs (VCO) Midden- en Oost-Groningen, scholengroep Opron, stichting Dorpshuis Meeden, woonstichting Groninger Huis en de Dorpscoöperatie Meeden, gaat dan bij elkaar zitten en blijft dat doen totdat er een plan is. ,,We willen een plan waarbij onderwijs- en dorpshuisfunctie voor Meeden gewaarborgd worden’’, zegt wethouder Lian Veenstra (SP). ,,Om te beginnen willen we alle informatie bij elkaar brengen en daarmee een gedegen uitvoeringsplan opstellen. Dat is nodig voor de subsidieaanvraag.’
De uitkomst van deze alles-ofniets-sessie wordt dinsdag 26 april besproken in het college van B en W. ,,Voor Koningsdag moet duidelijk zijnwat demogelijkhedenzijn’’, zegt wethouder Thea van der Veen (PvdA). Zij belooft dat het college na 26 april zo snel mogelijk tekst en uitleg geeft aan de Meedenaren.

8 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, kwait nait, het begint op een inhaalslag te lijken voordat de 3 gemeenten 1 worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Menterwolde staat toch onder toezicht van de provincie? Ik denk dat Menterwolde weinig bewegingsruimte heeft voordat er is/wordt heringedeeld. De 35.000 zal vast gevonden zijn door creatief te boekhouden. (toekomstige potjes alvast opmaken) Er wordt veel gegokt op beschikbaarheid speciale fondsen... Als het lukt is het mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. was het niet een coalitiepartij die creatief boekhouden een slechte zaak vond, zodat de gemeente nu onder curatele staat?/

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
  2. Ben ik benieuwd waar die 35.000 plots vandaan komt

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mmmhhh,
   autocorrectie heeft weer eens toegeslagen...,
   waag wel een tweede poging

   Verwijderen
 4. Ik zag vanmiddag de 'vorderingen' met de aanleg van de 'schoolzone' in Noordbroek.

  Ik vraag me bij dat soort ontwikkelingen steeds weer af welke 'idioten' gemeenten juridisch adviseren bij dergelijke projecten.
  Volgens de wet (RVV) bestaan er geen 'schoolzones'/„schoolzoneborden'.
  Wil je toch aan alle verkeersdeelnemers duidelijk maken dat het echt geen kwaad kan extra op te passen in de buurt van scholen en andere plaatsen waar je veel spelende/overstekende kinderen kunt verwachten dan is speciaal daartoe het verkeersbord nº:J21 (kinderen) bedacht.
  (de voorganger RVV1966 nº:87 vind ik persoonlijk sprekender/dynamischer).

  Bij al die fantasie-schoolzones (met of zonder J21 of voorgangers) loopt de gemeente goed kans aansprakelijk te worden gesteld als er een ongeval plaatsvindt…;
  En dan wel niet zozeer door een verongelukt kind als wel door (de slimme advocaat van de verzekeringmaatschappij van) de door deze onoverzichtelijke situatie (waarschuwingswoud verkeersinrichtingsmiddelen) in verwarring geraakte automobilist.
  Juridisch gezien heeft zo’n advocaat dan waarschijnlijk een keur aan prima argumenten als ijzers in het vuur; En daarmee zou zo’n fantasie-schoolzone wel eens een zeer kostbare zaak worden voor zo’n aansprakelijk gestelde gemeente.

  mosterd-na-de-maaltijd-advies:
  Houdt het duidelijk...
  houdt het simpel...
  hou je bij de inrichting van de weg aan het RVV.

  BeantwoordenVerwijderen