Teller

maandag 2 mei 2016

02052016

Gisteren was het de dag van de arbeid, maar vandaag ga ik aan de arbeid, daarom een vroege opening met weinig tekst.

14 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ja werken is leven, en leven is werken. Het geeft structuur aan je leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Meeden hebben we veel mensen leren kennen en sommigen daarvan hebben een diepe en mooie herinnering gekweekt.
  Uit onze manegetijd, de tijd dat we hulp nodig hadden met het gedrag van een "te mannelijke pony" en gewoon zo maar. Helaas verwatert het en zie je elkaar nog maar zelden. Tot je op een morgen hoort dat hij is overleden. Jonger dan ik, zomaar weggevallen.

  Dan realiseer ik me een paar dingen:
  Leven is beperkt houdbaar;
  "we moeten toch weer eens een afspraak maken met..." is iets wat je niet te lang moet uitstellen;
  en
  De besten gaan het eerste.

  Er zullen weinig peerders in hun vriendenkring zitten maar indien wel dan sterkte. Ik neem er vanavond maar een borrel op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hest geliek JP !, zo zit het leven in elkaar veels te vroeg veels te jong waarom? ja waarom hij of zij....krijgen wij ooit een antwoord hierop?....,zoals mijn gedachten gaan wel als wij ooit eens gaan "overlijden" zullen wij de waarheid weten met de vraag waarom.

   Verwijderen
 3. @ Appie,

  De website van "weer Zuidbroek Zuid" is niet meer bereikbaar. De link mag je wel verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @John,
   stop je ermee of is de boel defect?

   Verwijderen
  2. Spul werkt nog wel, maar ik moet data opnieuw koppelen met een website. Heeft nu niet mijn topprioriteit.

   Verwijderen
  3. In het verleden keek ik er vaak op om te kijken hoeveel mm er was gevallen na een regenbui. De laatste tijd klopte het al niet meer. Jammer dat het niet meer werkt.

   Verwijderen
  4. @John,
   Zelfde verhaal als Willem...;Maar op zich moet dat koppelen toch niet zo lastig zijn? Update nodig van de dedicated software?

   Verwijderen
  5. Het programmaatje draaide op een netbook en data werd doorgezet naar zuidbroek.net

   Netbook is in ruste en zuidbroek.net gebruik ik niet meer.

   Dus moet ik 2 alternatieven zoeken.

   Dus ja, een update van hardware nodig dat dag en nacht zonder teveel stroom kan draaien.   Verwijderen
 4. Hopelijk levert onderstaande link interessant leesvoer op voor alle bezoekers van ’t Golden Peerd.
  Zandfonteinen - niet elke molshoop, in de schuur, is een molshoop

  ’t Gaat over zandfonteinen aan de Klingenweg/Uiterburen.
  Dit zou volgens een aantal geraadpleegde (NAM-onafhankelijke) geologen wel eens de sleutel met breekijzer kunnen blijken te zijn om de NAM ertoe te dwingen ook z.g. zettingsschades (C-schades) alsnog te moeten erkennen als aardbevingsschades en niet meer af te doen als achterstallig onderhoud, waterschapsschade etc..

  Reacties graag ook hier aan de toog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Avond, tja Appie wat gisteren aanging moet eerlijk zeggen dat toen ik in M'dam woonde heel vaak door deze straten heen gereden ben en ook zeer veel werk verzet ja ook de Jan Bakkerstr. bij vroeger wat men zij een hoofd school Meester of eerlijk gezegd zij woonden nu naast elkaar 1 van M'dam en 1 van Brouk.

  Tja wat zal ik ervan zeggen SiKo volgens mij heb je gelijk....., maar wat ik vind van de waterschap schade is dit ook helemaal juist, want als vanaf november tot april onder de vloer kijk ligt er minimaal 10 cm. water onder de vloer.....vanaf nu is het droog, maar de leidingen, de balken en ga zo maar door kan ik deze schade achterhalen? Dit dacht ik niet....
  En nu komen ze met verhalen dat de nabij Lauwersoog dat de waterpeiling hoger moest blijven m.a.w. dan rot je toch letterlijk je huis uit....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mss foutje of woonden toen nog naast elkaar bovenste.... de tijd staat nooit stil.... tja in mijn gedachten dan, want als men m'n leeftijd vraagt zeg altijd nog dat 19 ben, mss wel blijven hangen :-).

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Chris,
   als de bodem daalt, daalt of stijgt niet gelijk ook het gemiddelde waterpeil…,
   het daalt in principe zelfs helemaal niet of nauwelijks als het omliggende gebied aanvankelijk een vergelijkbaar peil had/handhaafde als het niet gedaalde gebied.
   Dus als gevolg van bodemdaling zal normaal gesproken het peil in absolute zin min of meer gelijk blijven maar t.o.v. het maaiveld in relatieve zin dus wel 'stijgen'.

   Waterschappen staan wat dat betreft voor een vrijwel onmogelijke opgaven om relatieve peilveranderingen als gevolg van bodemdaling ten gevolge van de gaswinning op zodanige wijze op te lossen dat niemand daar last/overlast van heeft.

   Wat betreft het water in kelders, kruipruimtes e.d.; Dat zijn zaken die min of meer losstaan met de algehele peilhandhaving. 's Winters is de grond sneller waterverzadigd door de relatief lage verdampingsquote; Dat valt niet eenvoudig op te lossen door meer te bemalen. Sterker nog het valt mij al jaren op dat het waterpeil in veel van de bemalen sloten en vaarten 's winters vaak extreem laag staat terwel het omliggende land volledig dras (met plassen er op) is en blijft.
   Pas als de zonnekracht en duur toeneemt neemt ook de relatieve verdampingsquote toe en wordt het land droger (terwijl tegelijkertijd vaak het peil in de sloot weer wat stijgt.

   M.b.t tot de gaswinningsproblematiek is het polderpeil minder van belang. Overal i het land is men eerder bang voor verzakkingen bij dalend polderpeil dan wanneer het zoals hier relatief weinig daalt of zelfs her en der wat is gestegen (met klagende boeren tot gevolg).

   Verwijderen