Teller

zaterdag 28 mei 2016

28052016

Op N33 rijdt 50 tot 80 procent van de weggebruikers te hard las ik vanmorgen in het DvhN. Dat blijkt uit onderzoek van Rijkswaterstaat en politie. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, willen Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) maatregelen nemen. De komende maanden starten ze een voorlichting om bestuurders te informeren. Omdat het hier om dubbelbaans wegen gaat, veronderstellen Rijkswaterstaat en de politie dat bestuurders denken dat het om autosnelwegen gaat. De partijen willen daarom bewustwording creëren bij de snelheidsovertreders. Dit gebeurt onder meer door middel van grote mottoborden langs de weg. Ook zijn er tijdelijk extra politiecontroles.

Appie denkt: Als je in het bezit bent van een rijbewijs dan behoor je te weten dat een N-weg een autoweg is, waar de limiet 100 km is. Een A-weg een autosnelweg is, waar maximaal 130 km mag worden gereden, maar niet overal. Denk dat het ontbreken van een grote pakkans stimuleert om harder te gaan rijden voor de meeste automobilisten. De beste remedie is, wie niet horen wil, die moet maar voelen. 

12 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, betreft boven staande heb ik weinig problemen mee tijdens de werkdagen 1 keer per dag vanaf Gieten naar Assen, maar denk wel als je Noordelijker gaat naar 2 baanwegen dat in mijn ogen veel gevaarlijker zal zijn qua snelheid. Soms dat ik wel in gehaald word, maar overdreven? ach dit valt wel mee.

  Kasten verplaatsten naar de nieuwe gedeelte en de beuk erin om de oude muur te gaan verwijderen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ab,
  "...N-weg een autoweg is, waar de limiet 100 km is. Een A-weg een autosnelweg is, waar maximaal 130 km mag worden gereden..."

  Met dergelijk beperkte limieten is het maar goed dat we in een klein land leven met korte wegen;

  N33 is met een lengte van 72km geen probleem...,
  maar de A7 is met 242km toch iets te lang.
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. SiKo, waarom dacht ik nu, toen ik de woorden uitsprak vanmorgen, dat jij wel weer met een Sikoriaanse opmerking zou komen op iets wat voor iedereen als normale spreektaal wordt gezien. :( Of zal ik het maar zo tot mij nemen. :)

   Verwijderen
  2. Ab,
   snelheid meet je min meters, mijlen, lichtjaren, duimen, voeten en wat dies meer zij...
   't is een ellenlange lijst.
   Snelheid is gerelateerd aan de afstand die in een bepaalde tijdspanne wordt afgelegd.

   Maar toen ik vanmorgen je opening las dacht ik eerst 'grappig' uit de hoek te komen dat het wel aan de instelling van de diverse snelheidsmeters zou liggen die bij al die snelheidsduivles toevallig en per ongeluk niet op km/h maar m/h zou staan.
   => 100 mijl/uur ≈ 161 km/uur
   Da's meer dan een slok op een borrel...,
   zeker als je er een paar op hebt.

   Verwijderen
 3. In de tijden dat ik me op de N33 bevind,heb je op de rechter rijbaan een bijna een gesloten formatie van vracht auto's. Wil je die voorbij dan gaat de snelheid op de teller al gauw op 115 km want anders mis je de volgende afslag. Het zou bar en boos zijn als daar op werd bekeurd. Of zal het zo zijn als die ex politieman beweerde: wij zijn een verlengstuk van de belastingdienst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je er bij de volgende afslag af moet, ben je gestoord om nog even te gaan inhalen. Voor die seconde tijdwinst!

   Verwijderen
 4. Het gaat niet om de tijdwinst Frans, maar om op een redelijke en veilige manier in te voegen voor de afslag die je wilt nemen. Het schijnt een gewoonte te zijn geworden dat de beroepschauffeurs bij elkaar in de slipstream kruipen. De aanremmingstijd zal wel anders zijn dan vroeger en met schijfremmen zullen deze kolossen ook wel sneller stilstaan dan met trommelremmen. Feit blijft dat je zomaar niet van de linkerbaan kan veranderen naar rechts toe, om dat je dan een gevaarlijke situatie creërd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat doe je op de linker baan als je de volgende afslag wilt nemen? Natuurlijk rijden trucks in elkaars kielzog. Goed voor het milieu en lekker rustig. Als automobilist moet je niet nog even langs zo'n treintje willen als je er zo weer af wilt.

   Verwijderen
 5. Gewoon gas geven , dat gesukkel op de N33 , als je wilt toeren pak dan lekker de fiets

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VB dit moet ieder mens voor zich indelen, maar ik garandeer jou dat ik niet voor de Justitie aan het werk ben, want hier heb ik al genoeg ellende mee gehad :-).....

   Verwijderen
 6. Zojuist gezien een kleine pimpelmees wie is uitgevlogen.

  Een beeld van hoe het toe gaat onlangs de stres wat deze vogeltjes allemaal moeten meemaken door mij met al dit gewerk binnen en buiten en vanmorgen met het gebeuk om de binnenmuur maar om te krijgen...ongeloofgelijk.....

  Pimpelmees

  BeantwoordenVerwijderen