Teller

zaterdag 14 mei 2016

14052016

Ik las in het DvhN dat woningstichting Avondzon haar 82 huurwoningen in Noordbroek en Zuidbroek heeft voorzien van reflecterende huisnummers. Zo wil ze de hulpdiensten en ook Taxi Plus helpen bij het zoeken naar het juiste adres.
,,Veiligheid gaat boven alles. In geval van nood telt elke seconde’’, zegt bestuurslid Piet Wildeboer, initiator van de actie. De reflecterende nummers kostten Stichting Avondzon zo’n 900 euro. Wildeboer kwam op het idee, nadat hij via de media had vernomen dat huisnummers voor hulpdiensten als de dokterspost of de brandweer niet altijd gemakkelijk te vinden zijn.
Het laatste bordje werd gistermorgen door stichtingsvoorzitter Mebus Lolkema symbolisch bevestigd aan de voorgevel van de woning van Gerda Pots-Hollé aan de Prins Bernhardlaan in Zuidbroek. Wim-Jan Rondhuis en Romina Smit van de Ambulancezorg Groningen zijn blij met het initiatief van Avondzon, die alleen seniorenwoningen verhuurt.
Rondhuis: ,,De oude huisnummers zijn witte bordjes met zwarte cijfers. Die hangen op plekken waar je ze niet verwacht. Ik woon in Appingedam en ben hier niet zo bekend. Dan zijn deze bordjes fijner. Hier kunnen ook ambulances van buiten de regio naar toegestuurd worden. De straatnaambordjes zijn ook vaak onleesbaar.’’

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen,in deze tijd van navigatie systemen zal de onleesbare straatnaambordjes geen probleem moeten zijn. Gelukkig maar want die zijn op de meest vreemde plaatsen opgehangen. Wij hebben nog een donkerblauwe huisnummerbordje met witte cijfers, volgen mij zijn die gemaakt in de tijd van trekschepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even terugkomend op gisteren. Menterwolde is in mijn optiek slachtoffer van twintig jaar populisme, vriendjespolitiek en corruptie. De laatste twee bestaan alleen bij de gratie van het eerste. Te veel voorzieningen, schijnbaar sluitende begroting en politiek stokebranden creëren ruimte achter de schermen voor dubbele agenda's. Dat begint al met de stinkende deal met Van der Valk en Schoones, waardoor er een aftands zwembad in Zuidbroek werd gebouwd. En dat ten koste van de eigen dorpsvoorzieningen, die vervolgens toch weer op poten moesten worden gehouden. En over de Gouden Driehoek en de daar zoekgemaakte en zoekgeraakte gouden bergen begin ik maar verder niet. Onze voormalige gemeenteadvocaat kan er over meepraten.

  Eerstverantwoordelijk is nog altijd de eertijds grootste politieke partij en alle meelopers daarbinnen en daarbuiten. Niet omdat ze meededen, maar omdat ze erbij stonden, een plas deden, geen vragen stelden en meehuilden met de wolven in het bos. Die domme onschuld ontbrak bij de voormalige PvdA-wethouders die in mijn ogen een hele kwaadaardige rol speelden omdat ze wel wisten hoe het zat, maar alles ten eigen bate goed praatten.

  Oud zeer? Soms even als de naam van een van hen langskomt. Maar vooral: laten we elkaar geen sprookjes vertellen over het verleden. Menterwolde betaalt nog steeds de rekening. En politieke partijen die krokodillentranen huilen, zitten nog in de vorige show. Kan ook niet anders omdat ze nog steeds met dezelfde oude mensen in één club en in één fractie zitten. De oud-wethouders zijn er nooit uitgebondjourd. In die zin - en daar kan ik wel even kwaad om worden - moet de PvdA-fractie zijn mond eens houden, in plaats van zichzelf achteraf schoon te poetsen en tranen met tuiten te huilen. Of werkelijk schoon schip maken. Geldt overigens ook voor Kritisch Menterwolde.

  En de Muntendammers mogen wel eens beter in de spiegel kijken. Zij hebben zich altijd laten lijmen met sportveld, sporthal en zwembad, terwijl ze meenden dat Zuidbroek de dure cadeautjes kreeg. Maar ook dat was op de pof. En alleen maar om andere spelletjes te maskeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer Otto, dat steeds weer opnieuw oud zeer van 20 jaar geleden of nog langer, je leven zo in z,n greep houdt en daar steeds weer over begint. Zet dat nu eens uit je hoofd en ga nu denken aan de toekomst
   Het leven is zoveel kostbaarder.

   Sikko van Bruggen

   Verwijderen
 3. Ik denk ook dat we veel van de oorzaken moeten zoeken in het verleden. Maar daar kun je alleen wat van leren als je weet wat er mis was. Voor het heden en de toekomst is het vooral op de blaren zitten en besluiten nemen die je niet populair maken maar wel nodig zijn om hoe dom het ook klinkt , de leefbaarheid van de dorpen in de toekomst te waarborgen.

  BeantwoordenVerwijderen