Teller

dinsdag 3 mei 2016

03052016

Openluchtzwembad De Kolck in Meeden opende gisterochtend zijn deuren las ik in het DvhN. Het bad verkocht in de voorverkoop meer abonnementen dan de voorgaande jaren.
Wim Glasbergen (67) uit Meeden is een van de eerste trouwe ochtendzwemmers die het bad verlaat. ,,Ik zwem hier met uitzondering van de woensdag elke werkdag maximaal een half uurtje. Het water is met 23 graden Celsius heerlijk", vertelt Glasbergen.
Pas twee weken geleden besloot het college van Menterwolde de Dorpsraadcoöperatie Meeden, die het bad met tientallen vrijwilligers en enkele betaalde krachten nu voor het vierde seizoen runt, de komende twee jaar jaarlijks 35.000 euro te geven. ,,Ik heb er nooit aan getwijfeld dat dit bad open zou blijven. Ik wist dat de gemeente er niet onderuit kon om De Kolck tot de herindeling in 2018 financieelte steunen."Wat er daarna met het bad in Meeden gebeurt, weet Glasbergen ook al. ,,Dan komt er vanuit de nieuwe gemeente Midden-Groningen een charmeoffensief en blijft het bad de eerste twee jaar gewoon open. Ik heb in Rijswijk gewoond. Daar was een herindeling met Katwijk en Valkenburg. Alles wat we graag gedaan wilden krijgen lukte. Na die twee jaar kon niets meer."
Luppo Kruizinga van Dorpsraadcoöperatie Meeden is meer dan tevreden met de verkoop van ruim zestig gezinsabonnementen, vijfenveertig abonnementen voor volwassenen en twaalf stuks voor kinderen. "We zitten daarmee boven het aantal van de voorgaande jaren, dit is boven verwachting." Het aantal verkochte abonnementen aan kinderen houdt niet over, maar daar staat tegenover dat er meer gezinsabonnementen zijn verkocht. Na de meivakantie, zo weet Kruizinga, begint het te lopen met de zwemlessen. De eerste aanmeldingen om te lessen zijn al binnen. Terwijl de trouwe seniorenzwemmers hun baantjes trekken, is de twaalf man sterke onderhoudsploeg druk bezig de puntjes op de i te zetten. Het groen wordt bijgewerkt door Tinus Niebuir. Op de speelweide zijn Geert Lesman, Antjo Tuin, Henk de Vries, Flip Boneschansker en AndréKor druk bezig de nieuwste aanwinst van De Kolck, een springkussen van naar schatting dertig vierkante meter te installeren. Lesman: ,,We moeten commerciëler denken. Met dit springkussen willen we de kinderen langer binnenhouden. Dan consumeren ze iets en misschien blijven ouders ook langer hangen." Zijn grootste angst is dat er tijdens het zwemseizoen iets kapot gaat. En met dat iets doelt hij onder meer op de waterfilter. ,,Apparatuur die hier staat, is oud." De 35.000 euro van de gemeente op jaarbasis is mooi en aardig, maar met dat bedrag moet de coöperatie alles betalen. ,,Op jaarbasis zijn we 4000 euro kwijt aan water. In het dorp vragen ze me of we het badpersoneel ook moeten betalen? Ja, dat moeten we. Gelukkig hebben we sponsors die hun diensten aanbieden." De onderhoudsploeg is al maanden elke maandag in de weer om het zwemcomplex up to date te maken en te houden. ,,Straks komen we hier om de veertien dagen." Lesman verwacht dat De Kolck ook na de herindeling met Hoogezand-Sappemeer en Slochteren openblijft. "We moeten zorgen dat de nieuwe gemeente niet om ons heen kan. Wat is nou 35.000 euro."

3 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, gelukkig komt Meeden nu eens positief in het nieuws. De woorden: Dan komt er vanuit de nieuwe gemeente Midden-Groningen een charmeoffensief en blijft het bad de eerste twee jaar gewoon open. Komt me bekend voor, alleen daarna ben je het kind van de rekening.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Avond, iedereen naar de rookwolken kijken?, ik zag op rtv noord dat men zelfs in Annen kunnen ze de zwartewolken zien..., maar goed kom net van dak af en ik kon niets zien...mss heeft 1 iemand van jullie een foto gemaakt en kan mss naar Appie toegestuurd worden?

    BeantwoordenVerwijderen