Teller

vrijdag 13 mei 2016

13052016

Zat in de mailbox van het Golden Peerd:

Na alle commotie over het sluiten van het DG van den Noortbad voelen wij ons als PvdA Menterwolde toch de behoefte om een reactie te geven op het besluit van het College. Het besluit dat het College heeft genomen, gaat ook de PvdA fractie aan het hart. Immers, wij hebben ons altijd hard gemaakt voor de voorzieningen in de 4 dorpskernen waaronder de zwembaden. Twee jaar geleden zaten we met de werkgroep DG van den Noortbad om tafel en met andere gebruikers om te kijken wat de haalbaarheid tot instandhouding van het zwembad was. Vrijwilligers hebben zich niet aangemeld. Wel is er, een WIFI installatie in het zwembad geplaatst. Dit ging boven het vervangen van het zandfilter. Een besluit van het vorige college, waarvan Menterwolde Gewoon deel uit maakte.. In de afgelopen 8 jaar hebben de toenmalige colleges nagelaten stelposten in de begroting uit te voeren, waardoor het onderhoud van de voorzieningen achterbleef. Hoe graag we ook zouden willen, de ruimte van € 800000 is er niet in de gemeentebegroting. Daar komt bij, dat zoals een ieder weet, dat onze gemeente onder toezicht staat van de Provincie en we dus niet zomaar een investering mogen en kunnen doen.De provincie stelt dat er een sluitende begroting moet zijn voor het jaar 2016. Zo’n tegenvaller van het DG. Van der Noord Bad zal dan nooit geaccepteerd worden. Doordat er in het verleden dus nooit geïnvesteerd is in het bad, moeten we dus nu de rottige boodschap gaan verdedigen. We kunnen niet anders. Maar dat is niet wat we graag zouden willen. Voor alle inwoners, inclusief de fractie PvdA een verdrietig verhaal. Roepen van we gaan ons verzetten tegen de sluiting zoals nu gebeurt, is gemakkelijk , laat men dan eerst komen met een onderbouwing waar we het geld vandaan moeten halen?


8 opmerkingen:

 1. Het gaat niet om het verleden, het gaat om het nu. Nu moeten keuzes gemaakt worden.

  Bad open houden en dan andere zaken schrappen.

  Als bad dicht moet dan zijn andere zaken belangrijker. Dat mag aan de inwoners uitgelegd worden. Aan verleden hebben we niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, dit verhaal stond ook deze ochtend op facebook. Ik heb er maar één woord voor: ze zaten er bij en keken ernaar. Ook bij het uitdiepen van het Winschoterdiep zijn er vele beloftes gedaan aan de omwonende, helaas nu het er op aankomt, geven ze elkaar de schuld en de omwonende worden er de dupe van.
  En dan kun je Menterwolde Gewoon wel de schuld geven, maar daar schiet je niets mee op. Ik nodig de raad uit om eens kritisch naar deze weg te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even een ding ter verduidelijking....we geven MG geen schuld!! Ook zij hebben hard gestreden net als ons voor het Zwembad!!
  Als er in het verleden stoelpoten waren geweest voor onderhoud gebouwen...hadden we nu niet met een groot probleem genad...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er onderhoud in het verleden was geweest, dan was dat weer ten koste gegaan van iets anders. Was en blijft altijd een kwestie van afwegen, je kunt het geld maar een keer uitgeven. Ik blijf er in dat de politiek ernstig in gebreke is gebleven door het pappen en nat houden beleid. Geen knopen durven doorhakken, met als gevolg dat wij straks in dit gedeelte van Midden-Groningen zonder zwembad zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel of geen onderhoud, wel of geen afspraken met vd Valk, ik blijf er bij dat we geen 3 zwembaden open hadden kunnen en moeten houden. Er is geen een gemeente in Nederland die een zwembad heeft wat rendabel is te exploiteren , voor veel gemeenten is het een molensteen om de nek. Het zijn besluiten die je niet populair maken en dat is de reden van de pappen en nat houden politiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij duidelijkheid verschaffen maak je je populair. Keuzes helder kunnen uitleggen.

  Wie kan zeggen welke heldere keuzes door college afgelopen paar jaar zijn gemaakt?

  Laten ze daar nu eens mee beginnen.. (en dat is niet: misschien vinden we nog wel ergens een potje..., dat is zand in ogen strooien)

  Duidelijkheid en helderheid. Laat college daar nu eens mee beginnen. Sluiten zwembad is duidelijk. Waaruit gekozen is is niet helder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Willem is aan een nieuwe carrière begonnen bij RTV-Noord
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen