Teller

vrijdag 7 oktober 2011

07102011

Ik las in het DvhN dat Zeldenrust Zand en Grint een nieuwe ontgrondings-
vergunning heeft aangevraagd bij de provincie Groningen voor het Botjeszandgat. Het gaat om een gebied van vijf hectare nabij de locatie, aan de noordkant van de plas,  waar zich enkele jaren geleden inbressing heeft voorgedaan. Tot nu toe heeft de zandwinner gegraven tot een diepte van 35 meter. Wanneer de vergunning binnen is, mag Zeldenrust Zand en Grint tot een diepte van 60 meter graven. Dit geldt echter slechts voor een paar hectare van de plas, die een totale oppervlakte heeft van 63 hectare. De zandwinner mag dit dan doen in het midden van de plas. Dat is op voldoende afstand van de zuidwesthoek waar sinds een paar maanden de Botjes Zwembaai is gesitueerd. De locatie waar dagrecreatie mogelijk is. De bevolking van Zuidbroek wordt door de gemeente Menterwolde over deze plannen bijgepraat op maandag 17 Oktober. De raadscommissie is gisteravond geïnformeerd. Het zwemmen in Botjes Zwembaai blijft ook na de vaststelling van het bestemmingsplan Botjeszandgat voor eigen risico. Als alles volgens plan verloopt neemt de gemeenteraad hierover op 17 Mei volgend jaar een besluit. De provincie is verantwoordelijk voor de gevolgen wanneer er wederom een inbressing plaats zou vinden. Deskundigen sluiten een herhaling echter uit.

11 opmerkingen:

  1. goedemorgen, daar zijn geen woorden voor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Roskam:
    http://www.nu.nl/internet/2635053/twitter-kampt-met-storing.html
    Twitter kampt met wat storingen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Peerdeweer, maar ondanks dat, niemand die wat zegt. Iedereen zit voor zich uit te staren. Wat is er aan de hand?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. -Wim- Met de huidige vergunning mocht men ook al tot 60 meter diepte zuigen maar daar is men nog niet aan toe gekomen. In de nieuwe vergunning zal men een andere methode van zuigen toepassen en een andere helling -minder steil- gaan aanhouden en dus zal het veiliger zijn dan in de vergunning die nu nog geldig is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was geen peerdenweer vandaag. paarden houden niet zo van regen. Engelsen hebben er een mooie benaming voor: it rains cats and dogs.
    Maar in het nederlands kan het regende pijpenstelen ook wel. Ik had bijna 20mm in nog geen kwartier. Terras stond blank en water op straat wou niet meer weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Arnold, geen weer om buiten te zijn, maar wel om eens lekker in het Peerd te zitten, dus Peerdeweer, zonder n.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ondanks de aandacht van Appie gisteren, voor de veilig in menterwolde facebook pagina van de burgemeester, zijn er nog niet echt veel reacties gekomen.
    Al vind ik de communicatie strategie van de BM nog niet helemaal top. Maar dat heb ik al eens eerder geschreven. Sociale media zijn ter ondersteuning van reguliere communicatiemiddelen, niet als vervanging. De communicatiestrategie mis ik nog

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Arnold, Appie, communicatiestrategie? Communicatie is zelden een doel. Meestal een middel. Behalve in een virtuele kroeg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een gein die plas-zak van de NS, echt vooruitstrevend.:):)

    Hoor heli overkomen.

    welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen