Teller

dinsdag 11 oktober 2011

11102011

Op veel plaatsen in onze gemeente wordt er gewerkt aan verbetering van de weg. Gisteren is men begonnen in Muntendam met het frezen van de asfaltlaag van de Middenweg, waarna er opnieuw zal worden geasfalteerd. Door op de foto een muisklik te geven krijgt men een groter exemplaar te zien.

Foto's Arnold

24 opmerkingen:

  1. Goedemorgen. Ja het is nu weleens puzzelen om de juiste locatie te vinden waar je moet zijn. Gelukkig is het allemaal maar tijdelijk
    Iets anders, we zouden deze week nog eens de zon zien. Ik kijk er nu al naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ab,
    een begroting is ook dan sluitend...
    als je bij het sluiten van de bgroting weet en aangeeft hoeveel schulden je gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En alsof het allemaal nog niet genoeg is: er is in Sappemeer een schip tegen de brug over het Winschoterdiep gevaren.
    Hoelang weet ik niet, maar ook daar is de weg gestremd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja de brug in Sappemeer, daar stond ik ook voor vanmorgen. Ben omgereden door over een brug verder. Ik las net dat er een boot tegenaan gevaren is. De schade is behoorlijk(rtvnoord.nl voor foto).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oprit Meeden richting A7 gestremd wegens wegwerkzaamheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukkig kun je vanuit Meeden nog naar Westerlee, vanuit Zuidbroek nog naar H-S en vanuit Noordbroek nog naar Slochteren. En dan gaan ook de tarieven van de zwembaden en andere voorzieningen omhoog. Allemaal om ons alvast te laten wennen aan de herindeling ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, een slimme dubbelslag van het college.
    Door de gemeentelijke tarieven behoorlijk omhoog te trekken is het verschil met de tarieven bij VdV kleiner, waardoor er geen compensatie meer naar de verenigingen hoeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jan, was er niet ook nog € 60000,00 nodig zodat van der Valk het hoofd boven water kan houden?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Weet ik niet Frans, ik ben maar tot pagina 52 van de 104 gekomen gisteravond ;)

    Maar VdV houdt het hoofd wel boven water, het zijn de voorzieningen zoals de "gemeentelijke sporthal" en het "openbare zwembad" die ondersteuning nodig zijn.

    Dat de gemeente regioconforme entreegelden gaat vragen lijkt me wel te billijken, als de geleverde kwaliteit ook vergelijkbaar is. Sommige bedragen schijnen inderdaad "vooroorlogs" te zijn.
    Ik hoop alleen wel dat het niet ten koste gaat van de trouwe gebruikers als ouderen en kinderen. Anders moeten die deze keer maar een compensatie aanvragen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Is de brug bij Sappemeer alweer open??

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Arnold, voor het verkeer of voor de boten?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. voor gemotoriseerd verkeer

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Update: De brug bij Sappemeer is nog afgesloten

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jan, in de begroting staan niet die details. Die staan in een boekwerk wat alleen de fractievoorzitters hebben. Maar die € 60000 herinneren we ons zo wel. Die heeft de raad op 14 juli voor 2012 en 2013 ter beschikking gesteld om vdV te helpen met de exploitatie. Dan is er natuurlijk ook nog de rente en aflossing van die 40-jarige lening waar Otto mee kwam en die ons tot 2025 € 136000 per jaar kost. Dus zeg maar ruwweg 2 ton per jaar voor vdV. Op blz. 32 van de begroting staat wel het totaalbedrag voor sport: € 1,2 miljoen. Ongeveer 1/6 hiervan gaat dus naar vdV.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja, het begint nu enigszins chaotische vormen aan te nemen. De één na de ander (ook vrachtwagenchauffeurs) komt -als ze vastlopen in de Spoorstraat nadat ze bij Sappemeer bij de brug niet verder kwamen- vragen hoe ze bijvoorbeeld naar Noordbroek of Scheemda komen, waarop ik ze via Muntendam en de Oosterweg naar de oprit N33 moest verwijzen.
    Maar gezien de reactie van Roskam zou dat ook wel eens problemen gegeven kunnen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Er zijn van die dagen dat je liever een tweede brug had dan een klaverblad of een buitenweg ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een pont kan ook goed functioneren. Schipper mag ik over varen ja of nee.:):)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Weet je, Er staan ook weinig borden bij de aanrijroutes. Ik had voor de gestremde brug bij sappemeer minimaal een tekstkar verwacht bij Hoogezand op de A7. Maar nee hoor, niks nada. Voor wat betreft de spoorstraat is de bebording ook bagger. Er staat wel een schrikhek, maar verder niks. Dus het verbaast me ook niet dat chauffeurs er in rijden. Wegenbouwers zijn niet echt nauwkeurig met bebording.
    Is er nu niet iemand (directievoerder van gemeente oid) die even een CRS of van der linden belt om even een borden plan te maken? De afzetting moet bij de kruising Spoorstraat gewoon dicht, met een bord er bij "alleen winkels bereikbaar, 100m"
    Is er trouwens wel een omleidingsroute nu om van zuidbroek zuid naar noord te komen(via sappemeer)?

    De middenweg Muntendam is overigens nog gestremd(in tegenstelling tot aankondiging). Ik heb een flauw vermoeden dat het tm maandag duurt (tot nieuwe asfalt er ligt).
    Over de brug in Sappemeer is nergens een bericht verschenen over de stremmingsduur.

    Bij de werkzaamheden aan het Beneden Verlaat ontbreekt goede bebording ook.

    Genoeg slechte berichten. Helaas kan ik aan alle dingen niets veranderen. Gelukkig wordt het naar het einde van de week droger, en zelfs zonniger

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Voor "de leuk" is ook een stuk in zeer goede staat verkerend asfalt ten noorden van de brug in Zuidbroek (Kerkstraat) er uit getrokken. Kun je dus ook het Winschoterdiep en de Trekweg niet meer op. Geen idee welke slimmerik dit nou weer heeft bedacht. Kost een hoop geld.
    Als dit - en daar lijkt het mij erg sterk op - voor de sier is dan moet ik helaas constateren dat we flink geld over de balk smijten. Temeer omdat klinkers voor en na obstakels als bruggen, spoorwegovergangen en stoplichten relatief veel onderhoud behoeven. Een likje verf (bijvoorbeeld een lijnenpatroon) had het ook gedaan. Misschien zelfs wel een hele mooie graffiti tekening. Was je voor een fractie van het bedrag klaar geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Krijgen de ondernemers in de spoorstraat ook nog enige vorm compensatie?
    De bereikbaarheid is ondertussen "naadje". Verwacht dat je de omzet van deze en volgende week ook wel met vergelijkbare termen kunt omschrijven.
    Voor de ondernemers in Muntendam lijken het met de asfaltering op de Middenweg ook geen top weken te worden.
    Misschien heb ik het wel helemaal mis en blijven de mensen liever in eigen dorp met alle verkeersstress in de omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Zolang er hard wordt doorgewerkt hebben ondernemers en winkeliers wel begrip. Zal ook moeten want tegenhouden kun je het niet -mocht je dat willen- en het valt onder het "ondernemersrisico". Maar dat het geld kost is logisch.

    Maar voor de werklui niets dan lof. Er gaat geen onnodige tijd verloren (op het herstellen van fouten en dergelijke na) en het contact is goed.

    Welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Nu naar Lewis kijken op ned.1

    welterusten

    BeantwoordenVerwijderen