Teller

woensdag 19 oktober 2011

19102011

Het Golden Peerd is weer geopend, maar de uitbater staat niet achter de toog vandaag. Nieuwtjes zullen zullen dus niet van mij komen. Verwacht dat er wel wat in de krant zal staan over het nieuws dat gisteren werd gebracht door Radio Noord over de wijzigingen in het personele bestand op het gemeentehuis en het bericht van dezelfde omroep dat de PvdA nog langer onder curatele staat van het landelijke bestuur, maar de krant is er nog niet, dus is het gissen. Tot later vandaag.

24 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, de deur van dit lokaal gaat vanmorgen moeizaam open. Net zoals de posting op locatie, dat wordt alleen geplaatst op anoniem.
    k'Heb ook geen nieuws, wel veel geruchten,maar daar kun je geen huizen opbouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In het DvhN: Menterwolde zoekt gemeentesecretaris
    De inhoud is al wel bekend

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, ik zou gisteravond een reactie geven maar dit mocht niet lukken wegens de stroomstoring vanaf 18.40/00.35.u. maakt mij ook niets uit want het kaars licht breng ook weer iets vrolijks mee naatuurlijk.
    Maar goed lees mee zou ik zeggen zou het idd dat iedereen gelijk is?respecteert ieder mens op deze aarde? geen verschil in arm of rijk? Ik denk dat het op deze manier wel gaat lukken het begin komt eraan.
    Occupy bezet steeds meer plaatsen
    DVHN | Gepubliceerd op 18 oktober 2011, 22:21 RIJSWIJK - Occupy verbreidt zich over Nederland. Op steeds meer plaatsen beginnen mensen te demonstreren tegen wat zij noemen de uitwassen van het financiële systeem, zoals de graaicultuur op de financiële markten en de macht van de banken.

    In Nederland begon Occupy zaterdag met demonstraties op het Beursplein in Amsterdam en op het Malieveld in Den Haag. De acties in ons land worden gehouden in navolging van het protest, dat op 17 september op Wall Street in New York begon onder de naam Occupy Wall Street (OWS). Ook in andere Europese steden bezetten mensen straten en pleinen. Niet voor een dag, maar ze zijn gekomen om voorlopig te blijven, en slapen in tenten.

    De steeds kouder wordende nachten, wind en regen, houden de betogers niet tegen. In Amsterdam staat het hele Beursplein inmiddels vol, zei een woordvoerder dinsdagavond. Woensdag komen er twee grote partytenten, om het actiegebied zoveel mogelijk overkapt te krijgen en de kou te weren. “Het begint steeds meer te leven, er komen nog steeds mensen bij. Het structureert zich. Er zijn workshops over economie en discussiegroepjes om te praten over oplossingen.”

    In Den Haag staan ongeveer 30 tenten, waaronder twee grote legertenten die onder meer dienen als vergaderruimte. In de luwte van de grote tenten staan de slaaptentjes. Ook hier sluiten zich nog steeds mensen aan. “Het begint een microsamenleving te worden”, zei een woordvoerder dinsdagavond.

    De demonstranten in de hoofdstad mogen voorlopig blijven waar ze zijn; die in Den Haag mogen in ieder geval tot en met vrijdag op het Malieveld bivakkeren. Er vindt overleg plaats tussen de gemeente en de organisatie hoe en wat daarna, aldus een gemeentewoordvoerder dinsdagavond.

    Mensen in Utrecht sloten zich dinsdag bij de Occupybeweging aan. Tussen de 10 en 15 mensen zetten vier tentjes neer op het plein voor de ingang van het stadhuis.

    Niet alleen mensen in het westen willen actievoeren om hun ongenoegen te uiten over het kapitalistische systeem dat de financiële crisis heeft veroorzaakt. Ook Groningen gaat demonstreren. Zaterdag zijn er bijeenkomsten op de Grote Markt in de stad Groningen en bij het bankgebouw van ING in Winschoten. (ANP)
    Bron DvhN,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Chris, denk jij dat de zakkenvullers zich ook maar iets aantrekken van deze demomtraties.
    Er is iets heel anders aan de hand. De onderwereld heeft de bovenwereld verdrongen, en speelt zijn verderfelijke spel.En zo lang zij(de onderwereld)daar op hun geriefelijke plaatsen zitten, ziet het er voor de gewone man niet goed uit. Oplossing? De top die het nu voor hetzeggen heeft vervangen door betrouwbare mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogguh lui!

    Hete koffie, nieuws bijgelezen, even denken aan Occupy Menterwolde, glimlach en weer vort uutPeerd!

    Occupy Peerd wordt wat lastig maar een IRL bijeenkomst? Occupy Valk? Of de nieuwe koepel?

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen.

    Hé Appie, kun je die gebruiksaanwijzing om een linkje te plaatsen aan de muur hangen? Ik weet het niet meer.

    Anders kun ik met een linkje laten zien dat Menterwolde geen vacatures open heeft staan, tenminste niet openbaar. http://www.menterwolde.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=15&fontsize=12

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 3 van de 10 top/leidinggevenden die een andere functie krijgen is dus 30% van de top/leidinggevenden. plus daarbij het pensioen van de gem.secr zou dan neerkomen op 40% verandering in top/leidingegevenden van gemeente menterwolde.

    lijkt me behoorlijk veel toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. "Anoniem", ik weet dat het voor sommigen nog een beetje lastig is om de naam kwijt te kunnen, maar je kunt die, mocht je er problemen mee hebben, altijd onder je reactie kwijt. Mooier is het om eerst het profiel te selecteren, naam in te vullen en dan op doorgaan te klikken, waarna de reactie ingevuld kan worden. Je conclusie is niet geheel bezijdens de waarheid, maar in het Peerd is het een goede gewoonte dat we elkaar aanspreken met de voornaam, maar dat gaat helaas niet als die niet wordt ingevuld. Kwetsende anonieme reacties, wat deze niet is, worden zoals gebruikelijk verwijderd als ik het Golden Peerd via de pc binnenkom. Via mijn mobieltje gaat het helaas niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. sorry, is idd niet handig dat ik niet naam eronder heb gezet Appie ;-)
    dus bij deze:
    anoniem 12:54 is van Christine

    @dinges bedoel je 20% bovenop de 30%
    of is het 20% vacature van nog vanuit 2010, 10% nu andere functie?

    groetjes Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem spreekt over top/leidinggevende die een ander functie krijgen. Maar hoe zit het dan met de mensen onderaan in onze samenleving die te werk gesteld zijn bij diverse organisaties? Ik hoorde vanmorgen dat hun werkcontracten ook niet meer verlengd wordt. Terug naar achter de Geraniums, Is dat de oplossing? Of zeggen we met Rutte zijn partij: eigenschuld dikke bult.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @ Wim

    daar is de SP al langere tijd mee bezig onder de naam "armoede werkt niet"

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoeveel Elegantiezalf je ook op open zenuwen smeert, het blijft pijnlijk die gordelroos.

    ervaringsdeskundige.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nee het is een kwestie van tijd Gre, en hopelijk komt het niet terug. En ook hier is het spreekwoord: niet klagen maar dragen, van toepsssing.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Rosje, al eens reiki geprobeerd?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Christine, van de 10 leidinggevende functies zijn al lang 2 vacatures, 1 binnenkort met pensioen en 3 momenteel ter discussie. Bij elkaar dus 5. Aan de andere kant zijn er 4 wethouders en een burgemeester. Dus dat maakt weer veel goed ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. 6 dus. Van begrotingen krijg ik altijd dyscalculie.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ach Wim zal jij het toestaan dat de Grieken 200 miljard parkeren en Zwitserland? Dat zijn mijn gedachten echt niet en ik weet dat heel veel mensen mijn mening zullen steunen.

    En zo ist en echt nait ans.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. en moet natuurlijk in zijn :) accu bijna leeg....
    De Chris.

    BeantwoordenVerwijderen