Teller

zondag 23 oktober 2011

23102011

Goedemorgen wakker Menterwolde. Vandaag nog geen fotoquiz, ook geen Appie achter de bar overdag, maar laat dat jullie niet weerhouden om een goed gesprek te beginnen.

19 opmerkingen:

  1. Ook een goedemorgen toegewenst,het schijnt ook vandaag een zonnige dag te worden. Ga nu eerst mijn dingetje doen, tot later.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Appie, als de volgende keer je toetsenbord weer zo ontregeld is, probeer dan eens Control + Shift.

    Iets gemakkelijker te onthouden dan alle omwegen die ik tot nu toe steeds gezien heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen fotoquiz vandaag nog een keertje bij mij dan maar. KLIK WEL RECHTS OP MENTERWOLDE FOTOQUIZ

    http://henktepper.ucservice.nl/#home

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogguh lui!

    Hé Henkie, ouwe spammert! Lang niet gezien hier!?
    Alles wel? Hoe gaat het met je neef?

    Allemaal een fijne dag toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenmorgen....

    de rust voor 't huis is weer voorbij :-(
    er zijn al weer automobilisten die er gelijk weer een sport van om zo hard mogelijk over de nieuwe weg te scheuren...
    toen ik vrijdag boodschappen wilde doen en over de brug naar mijn auto liep, heb ik de werkers gevraagd of ik met mijn boodschappen thuis kon komen daarna (17:30 uur), hij zei duidelijk nee, maandag pas....ik dus braaf met mijn zware boodschappenkrat vanaf de andere kant vd brug naar huis, de hekken stonden ook zo geplaatst dat je er niet langs kon, maar dat was blijkbaar zo verholpen door mensen....
    ze hebben keihard gewerkt, hadden nog even pech bij de put in het midden vd weg, die lag veel dieper dan de weg en moest nog aangepast worden, maar het is 'klaar'. het oogt goed.., nu nog afwachten hoe de weg zich houdt met zwaar verkeer....
    ben benieuwd hoe het straks loopt vanuit de pijpstraat, is nu verkeer van rechts, maar je kunt de spoorstraat moeilijk/niet oprijden wanneer er aan de kant vd brug verkeer aankomt, verkeer kan niet uitwijken, want daar ligt een plantenbak, dan moet je het hoekpuntje heel strak trekken, maar als je als voetganger (met bv kinderwagen of rollator, maar ook zonder) op de 'stoep'loopt moet je behoorlijk goed uitkijken, hoop dat dat geen ongelukken geeft (op de info-avond had ik dit al aangegeven).....
    met een mooie kei op de hoek zijn de voetgangers veiliger, maar wordt het verkeer een drama op de drukke momenten...

    de supermarktvloer lijkt ook klaar om gestort te worden, misschien morgen al? ben benieuwd of die er ligt wanneer ik morgen thuiskom.

    zo, nu de tuin in, heel veel achterstallig onderhoud, ongeveer 20cm hoog:-( alleen, yak en veulen hebben mannendag in legoworld (vinden meisjes ook wel leuk, maar portemonnee niet:-( jammer dan...

    bloem

    PS: @wim: oud papier is altijd de 4e zaterdag vd maand....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Bloem, Het storten van de vloer kan nog wel een paar dagen duren. Er is kans op vorst en dan wordt er normaal geen beton gestort omdat het dan in kan vriezen tijdens het uitharden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het college is van plan 14720 euro uit te geven aan het begeleiden van een klankbordgroep welke tot doel heeft een om in de zomer van 2012 een stuk papier te produceren (lees recycle baar afval) waarin staat beschreven welke maatregelen kunnen worden getroffen om te komen tot de reductie van het geproduceerde afval in onze gemeente. (moest mijn eigen zin ook even 2x lezen ;-) )
    Wat eigenlijk bedoeld wordt is een pad te plaveien voor de invoer van diftar.
    Het bureau wat men voor de begeleiding wil inhuren (de Jonge Milieu Advies) wordt door overheden vaker gebruikt om de communicatie met de diverse partijen (bevolking) gladjes te laten verlopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De communicatie met de bevolking loopt een stuk gladder als je hier anoniem post...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. anoniem zal Bloem wel zijn (gokje)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. bloemetje reageert niet anoniem....

    ik was het dus niet...

    BLOEM

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat zijn het toch ook een stelletje k***tviolen. Waarom geen openbare inschijving, of gunnen aan een bedrijf uit de regio? Moeten er voldoende zijn!

    En klankbordgroep? Wie zijn dat? Mensen die weten waar ze over praten of mensen die vaak met een bepaalde groepering praten.

    Zomaar wat gedachten op een mooie zondagmiddag. Nou ja, mooi.... Ajax gelijk tegen 010 en Groningen 0-1 tegen Tukkeranië :( Maar dat kan nog een beetje goed komen!

    Overigens weet ik dus nog wel iemand voor dat klankborden. Hint: als Frans een steen gooit zou hij hem kunnen raken.. Of kun je geen paar honderd meter gooien Frans ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik weet niet of jullie op mij wachten, maar ik ga helemaal niet met stenen gooien. Niet op zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik zat wel op je te wachten :(
    Je weet het niet he? Ik zal je wat hints geven:
    1) als jij voor je huis staat kun je de weg inkijken
    2) hij (want het is een hij) rijdt een dikke, oude volvo
    3) hij was ooit lid van GL
    4) hij komt uit het westen. Al weer wat jaartjes geleden.
    5) laatste: betrokken bij een project om energie uit afval te halen :)

    Wie het raadt mag het zeggen!

    Omdat ik vannacht niet of nauwelijks geslapen heb ga ik vroeg onder het dekbed, dus... slaap lekker en morgen gezond weer op!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha, een zondagquiz....

    Oplossing: http://www.youtube.com/watch?v=nSK4LFrWR-8&noredirect=1

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat ik heb horen fluisteren is trouwens dat, als de raad het plan goedkeurt, in de klankgroep afgevaardigden komen van alle raadsfracties.
    Er zal waarschijnlijk ook overleg zijn met (papier inzamelende) sportverenigingen en dorpsadviesraden. Dit om te nemen maatregelen zo breed mogelijk gedragen te krijgen.

    Het bedrijf De Jonge is al langer voor de gemeente bezig het proces van afvalreductie te begeleiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Een recycleboer in een klankbord groep.... Nee die zit er alleen voor zn eigen brood.
    Daarnaast gaat het niet om de verwerking, maar om het scheiden en inzamelen.
    Een geschikte verwerker moet de inzamelaar maar zoeken. Daar is zijn prijs mede afhankelijk van.
    Nu is de keus; betaald ieder zn eigen afval of betalen we met mekaar voor al het afval. En gaan we ook groen via diftar doen?

    Mijn mening is dat grijs best via diftar zou kunnen(principe van de vervuiler betaald). Groen vind ik niet wenselijk omdat hier geen reductie is te bereiken door betere scheiding. Alles in de groene bak is ja immers groen.(lees groente fruit en tuin afval).

    Wat wel wenselijk is dat de gemeente haar buitengebied, bij diftar, vaker maait. Daardoor is afvalstorten minder aantrekkelijk en valt het sneller op, waardoor het sneller opgeruimd kan worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. De Jonge is geen recycleboer, Arnold, maar een in afvalinzamelijng gespecialiseerd adviesburo http://www.dejongemilieuadvies.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Jan, het meeste is hier op 17 september ook al gezegd. Ik denk dat je gelijk hebt met die klankbordgroep. De raad heeft goede ervaringen met de groep die de nota jeugdbeleid heeft gemaakt. Zoiets zal het dus wel weer worden: een groep uit raad en commissie met ondersteuning van Wilma Middel van bureau de Jonge. Ze zullen vast met allerlei groepen gaan praten. Maar wel over afvalreductie. Subsidie voor verenigingen, werkgelegenheid voor adviseurs en milieuboeren mag niet de hoofdzaak worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mogguh lui

    realiseert iemand zich eigenlijk dat er verschil is tussen afval reductie, afvalscheiding, afvalverwerking en afvalopwerking.

    Op dit moment zit een Maidmer op weg naar een van de grootste Duitse inzamelaars; hij heeft tientallen contacten in "het wereldje" en weet zo ongveer de waarde van afvalstromen uit zijn hoofd.
    Maar ja, hij zal politiek wel gevoelig liggen...

    Maak er het beste van mensen!

    BeantwoordenVerwijderen