Teller

dinsdag 25 oktober 2011

25102011

Ook vandaag zeg ik goedemorgen tegen iedereen die hier aan de toog plaats neemt. Een deel van de klanten zal antwoorden met een kort "ook een goedemorgen" in gedachten, enkelen wensen mij hetzelfde mag ik hopen, maar de meesten zeggen niets, want het hullen in stilzwijgen is de meest voor de hand liggende optie om anoniem door het leven te gaan. Het is een keus, maar niet de mijne.

15 opmerkingen:

  1. Goedemorgen

    Even terugkomen op de discussie die hier gister gevoerd is. Volgens mij kan de gemeente die 15.ooo euro aan onderzoekskosten wel besparen, het is immers een kwestie van het wiel weer opnieuw uitvinden. De recyclebranche heeft dit onderzoek namelijk al uitvoerig gedaan en staan ook te trappelen om zaken te doen met instanties als de gemeente. http://www.youtube.com/watch?v=hRI8QzkwCpw

    VB

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen,

    Appie is zo onder de indruk van het genoemde bedrag dat hij de datum er op heeft afgestemd ;)

    Ook gisteravond laat een vergelijkbare bijdrage als die van VB vanmorgen. Jammer dat er geen naam bij staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, de opening van vandaag vraagt om een reactie, Gaan we niet allemaal anoniem door het leven? Laten we het achterste van onze tong wel werkelijk zien? Is het niet zo als Therese Steinmets het zingt in het lied; de wereld draait rond? Wij zijn allemaal pionnetjes, ieder met zijn eigen kleur schakering. Het is een zaak van opstaan en weer doorgaan,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wim, in een virtuele kroeg -meer nog dan IRL- is het vooral een kwestie van respect.
    Anoniem zou ik jou wel durven uitschelden of vernederen, maar als mijn identiteit bekend is zal ik er zorgvuldiger over nadenken.

    Het achterste van de tong laten zien vind ik iets anders; dat stel je je egocentrisch op. Juist in een samenleving is zoeken naar de juiste nuance, rekening houdend met andermans ideeën en gevoeligheden, belangrijk.

    Laat iemand zich meeslepen door emoties dan is er door de toehoorder eerder begrip voor op te brengen wanneer deze weet van wie het komt en wat diens achtergrond is.

    JP is bijvoorbeeld goed ingevoerd in het afvalverhaal. Dat hij er emotioneler op reageert kan ik begrijpen; hij heeft hetzelfde waarschijnlijk vaker zien gebeuren en zou het liever anders zien.
    Ik weet er weinig van, dus als ik dezelfde woorden zou gebruiken zouden ze misplaatst zijn.

    Uiteraard is dit een grijs gebied, want niet iedereen kent iedereen, maar toch werkt het wel een beetje zo volgens mij...

    Een beetje vlot getikt, ik moet gaan. Tot later.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En soms te druk bezig met eigen dingen om er aan te denken om goedemorgen te zeggen...

    Goedemorgen allen!
    Angelika

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mogguh lui!

    Jan ik ben niet zozeer emotioneel over het afval gebeuren maar over het klakkeloos inhuren van adviesbureaux uit het westen tegen hogere kosten dan wanneer ze hier uit de buurt komen. Niet alleen in Mwolde maar bijna overal is dat het geval, en zelden zijn kwaliteit en/of specialisme uniek.

    En het begeleiden van een klankbordgroep zou heel goed gedaan kunnen worden met lokale kennis en kunde. Overigens had ik het niet over mezelf, maar dat hadden diegenen die mij kennen al wel begrepen. Ik het het niet zo op zelf promotie....

    Als "uitje" naast allerlei administratief en internet werk ga ik vandaag fiets onderhoud plegen. Dat zal dus wel een vettig toetsenbord worden.

    Wens jullie allemaal een aangenaam en werkzaam dagje toe. Behalve Kammetje en Barteld, die mogen genieten van hun babyboemrust ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jan, van het bedrag was ik niet onder de indruk, maar wel waar het aan wordt besteedt en de wrevel die dat bij mij opwekte deed mij terug gaan in de tijd. Vandaar wellicht de foute datum, maar is inmiddels hersteld dankzij jouw oplettendheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Menterwolmer raadslid bij RTVnoord:
    http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=104564

    Ook hier zorgen om Sinterklaasintocht?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jan, heb het gehoord, maar weet nog de reden niet waarom het geld nog niet bij de dorpsraden is. Had Noord ook niet even kunnen informeren bij het college? Misschien is er iemand van het college of van de ambtenaren die hier in het hoekje zitten die het even kunnen zeggen hoe het zit?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik weet het ook niet Appie. Ben ook wel benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Appie, ik las dat je ook op twitter je afvraagt of de journalist niet bij het college moet informeren.

    Jij snapt het dus nog steeds niet;
    Een journalist moet de krant of de ether vullen, liefst de volgende dag ook weer. Als hij vandaag "de zaak oplost" heeft mogelijk vandaag al geen verhaal meer, maar morgen ook niet ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Herplaatsing/herkansing:

    Op zich is het uitgeven van 15.000 euro best verdedigbaar voor een goed en deugdelijk onderzoek naar een methode om een groot percentage afval om te zetten naar grondstoffen. Er is echter al zoveel onderzoek naar gedaan dat het eigenlijk niet meer is dan kopieer/plak. In dat licht bezien is het meer op zijn plaats in het programma "over de balk". Ten tweede zal toch ondertussen bekend zijn of diftar voor de inwoners van Menterwolde goedkoper zal zijn dan wel duurder zal uitpakken. Als in gemeenten waar diftar wordt toegepast de totale kosten lager zijn zou ik best in kunnen stemmen met 2,50 euro per huishouden als hiermee de gemiddelde bijdrage met meer dan 5 euro per jaar lager wordt. Maar om dat te weten te komen hoeft de wethouder alleen maar een paar telefoontjes te (laten) plegen en ..... dat kost ook geen 15 mile.
    Gaat het alleen om de natte droom van GL dan zeker niet aan beginnen.
    Diftar is veel minder milieuvriendelijk als het op het eerste gezicht lijkt.
    Dat begint al, zoals JP terecht opmerkt, bij de afvalverbranding.
    Verder kunnen veel grondstoffen bij de afvalverwerker uit het afval worden gewonnen. Je zou dus ook mee moeten wegen hoeveel afval er nu werkelijk in de verbrander gaat ten opzichte van diftar. Dit verschil zou nog wel eens tegen kunnen vallen.
    Verder geloof ik veel meer in een vorm van "directe beloning".
    Voorbeeld: je kunt bij alle winkels in de gemeente een "plastic zak" kopen voor bijvoorbeeld 0,25 euro. Gevuld met plastic verpakkingen krijg je er 0,50 euro voor terug. In ieder dorp op strategische punten hiervoor een inzamelplek. Liefst in het centrum en toezicht. Als het goed is betaald dit systeem zichzelf terug doordat de stort/verwerkingskosten voor de gemeente dan lager worden.
    Gewoon iedereen die papier wil inleveren 0,05 euro per kilo betalen.
    Deze 5 cent is een door PRN gegarandeerde prijs en meestal betaalt een oud papier opkoper er veel meer voor. De opbrengst uiteraard direct terug naar het desbetreffende dorp/verenigingen. Kan ook bijvoorbeeld als cadeautje aan bijvoorbeeld een kinderfeest in een dorp. Als dan duidelijk wordt gecommuniceerd dat het feest betaald is van de opbrengsten van ..... Dat gaat werken ......
    Hiervoor hoef je naar mijn idee geen duur bureau uit Verweggistan in te vliegen voor 15 mile maar een paar heldere geesten uit de diverse dorpsraden doet dan ook wonderen.

    LaLuna (op verzoek van Jan, die ..... het eigenlijk wel had kunnen bedenken ...... toch?)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jan, ik snap het wel, maar dacht er even niet aan. Virtueel ben ik wat trager van begrip als in real live, althans dat hou ik mijzelf voor, voordat jij er weer overheen gaat met eentje die aankomt. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een goed plan om iemand in te huren die bij afvalreductie niet onmiddelijk denkt aan afvalverbranding.

    BeantwoordenVerwijderen