Teller

donderdag 1 december 2011

01122011

Ik mis het oude Peerd in meerdere opzichten, daarin zal ik niet de enige zijn. Vooral de laatste reacties die je kon zien, heeft een meerwaarde voor een virtueel discussiecafé. Je kon ook zien als er op de vorige dag nog een reactie kwam. Dat kan nu ook, maar dan moet men wel in het hoofd hebben hoeveel reacties er zijn gegeven en niemand zal dat hebben, althans zeker niet de kroegbaas van het Golden Peerd. Ik krijg via de mail wel melding van een nieuwe reactie, zo ook op eerdere dagen. Zo zag ik zojuist in de mail een reactie van Bloem op een dag eerder en dat levert deze opening op.

Mijn laatste reactie van eergisteren, ja het is nu al 1 December, was: "Tom, ik heb een mobieltje waarmee ik kan internetten zodat ik ook "in den vreemde" het Peerd kan volgen als het werk dat toelaat, reageren dat werkt helaas niet naar behoren en is ook mij te omslachtig, dus dat "probleem" ken ik. Deel je mening dat de kerstbomen te vroeg uit het bos worden gehaald en niet alleen door winkeliersverenigingen. Ben nog van de oude stempel, eerst Sinterklaas terug naar Spanje, dan minimaal een week normaal leven voordat de kerstboom op het toneel kan verschijnen."

Het antwoord van Bloem daarop wat de meesten niet zullen meekrijgen in het nieuwe Peerd: "mee eens ap...."

Deel je de mening van Bloem en de kroegbaas van het Golden Peerd, dat wij zijn doorgeslagen in het vroegtijdig "kerst vieren" of kan het niet vroeg genoeg beginnen?

15 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Peerders, de nieuwsgierigheid naar de inhoud van mijn schoen, heeft het vanochtend gewonnen. Veel te vroeg wakker en de schoen bleek leeg:):)
    Ook ik ben van mening dat we opgejaagd worden als het om kerst-bomen en kerstversiering gaat, maar doen we het niet zelf?
    We hoeven er niet aan mee te doen als we het niet willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Morgenavond 8 uur in Hotel Hulsebos boekpresentatie van Marcella Veldthuis haar boek: 'Boven water'

    Zaterdag as Pakjesbezorgdag in Zuidbroek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goedemorgen, nog even een reactie van mij over de supermarkt te Zuidbroek. Toen in de Pekela's een Poiesz supermarkt kwam, dacht ik de volgende komt in Zuidbroek. Waarom? Het is logistiek beter om meerdere supermarkten te bevoorraden dan enkelen in oost Groningen. En dan de kerstbomen, het kerkelijke nieuwjaar is al begonnen. We zitten in de 30 dagen tijd voor kerst,advent. Voor mijn gevoel overrulet het elkaar wat. Vele volwassenen geven elkaar met kerst een cadeau, dan heeft Sinterklaas geen prioriteit meer. Hoewel Sint Nicolaas met zijn pakjes avond wel weer terug komt.Nederlanders zijn gezelschap mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen Peerders.
    Ambtelijke leiding Menterwolde na Pensioen Klaas Nieland http://www.henktepper.nl/

    Dan even scrollen " wie is Chris Ubels"

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen ...sint en kerst en de supermarkt. tja

    Laten we blij zijn dat er voor de inwoners van Zuidbroek en supermarkt bij komt ...en is dat een POeisz , mooi kan ik verder sparen met mijn zegeltjes ...lol

    Sint heb ik niks mee , nooit gehad ook toen ik 6 was wist ik al dat het niet echt was.....en kerst ja , kerstavond naar de kerk....bijna in slaap vallen dan . want met de kerstperiode voor de boeg met de post,.............

    fijne dag iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Martje, het is een onderbuikgevoel, aangevuld met het gezond verstand.(als ik dat al heb)Het is de wens om enige variatie te brengen in de keuze van de markt. En dan zou, met nadruk op zou,POeisz een aanvulling zijn in het grijze gebied van de supermarkten. Maar voordat Henk reageert, ik heb de wijsheid ook niet in pacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wim . ik vind Poeisz een hele plezierige winkel, vers en goedkoop. Dus van mij mogen ze........

    ik ga er vaak naar toe in Dokkum , als we in de buurt op de camping staan.....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als ze alles maar verkopen wat ik wil kopen.

    Welke formule en welke eigenaar/bedrijfsleider maakt mij niet zo veel uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goedemiddag, een grijze dag vandaag. Als we de weerdeskundigen mogen geloven, dan zal het behoorlijk gaan waaien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wie zoals ik vrij regelmatig over de grens gaat heeft waarschijnlijk gezien dat er op het Nederlandse deel camera’s zijn geplaatst. Deze camera’s zijn door het min. Van Defensie geplaatst in het kader van het project Amigo, en dienen ter vervanging van de grenscontrole. Nu is er met deze camera’s iets bijzonders aan de hand. Deze camera’s kunnen niet alleen zien wie er op de voorbank zitten maar kunnen in ook vrachtauto’s kijken of er illegalen tussen de lading zitten. Heel knap vind ik zelf. Wist niet eens dat die dingen bestonden. Maar zoals zo vaak met supertechniek moet je er wel mee om kunnen gaan. Ik ben er daarom ook een groot voorstander van om autisten achter de camera te zetten want dan gaat het waarschijnlijk niet mis. Nu is het wel misgegaan want er zat een ambtenaar van het ministerie van bespieden achter een beeldschermpje. De beambte heeft mij waarschijnlijk een paar keer heen en weer zien rijden en dat roept bij de beste man of vrouw natuurlijk vragen op. Hij heeft met zijn supercamera gezien dat ik geen illegalen achter in het autootje had en zo,n man of vrouw vreet zich natuurlijk op van nieuwsgierigheid. Ik begrijp dat wel. Deze man of vrouw kon waarschijnlijk niet meer verder leven met de vraag wat dat autootje daar elke keer deed dus zonder gene wordt mij schriftelijk gevraag mee te werken aan een enquête voor grensoverschrijdend verkeer. Hoe bedenk je het. Eerst mij een beetje lopen te filmen in het geniep en dan ook nog vragen wat ik zoal doe. Inmiddels heb ik heel groot mijn nul 6 nummer op de motorkap geschilderd . Kunnen ze gelijk even bellen wanneer ze mij weer zien rijden. Krijgen ze gelijk antwoord.

    Tm

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja dat was je met een autist niet over komen Tom, die interesseren zich niet voor die onbenulligheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zo Zo Tom.......
    Ach RWS doet dat regelmatig. Staat ook eens een infobord langs de snelweg. Ik geloof eigenlijk niet dat die camera's in de auto tussen de lading kunnen kijken. Dan zou je een rontgenportaal neer moeten zetten. Alleen mag dat niet voor doorgaand verkeer. Wel op container terminals voor container controle.
    Controle aan de grens mag van mij. Er loopt genoeg tuig rond dat hier s'nachts de busjes en huizen leeg rooft en dan de grens over vliegt. Ook gestolen voertuigen kun je zo sneller tracen.
    Wie niets te verbergen heeft zal er weinig moeite mee hebben. Ik niet in elk geval. En de enquête ben je niet verplicht in te vullen. Of heb jij wel wat te verbergen Tom?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vergeten te plaatsen

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/11006354/__Autisten_goed_bij_cameratoezicht__.html?p=19,1

    Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Arnold toen in 1991 de dossierkasten van de Stasi opengingen waren de burgers in de DDR ontzet over datgene wat allemaal was geregistreerd over hun doen en laten. Zij gaven aan dat zij dit een inbreuk vonden op hun eigen soevereine bestaansrecht. Zoiets als een inbreker die in jouw kasten loopt te snuffelen zonder jou toestemming.

    Tom

    BeantwoordenVerwijderen