Teller

maandag 12 december 2011

12122011

Vorige week kreeg de gemeente Menterwolde een nieuwe brandweerauto, een zogenaamde tankautospuit. De brandweeruitrusting is gebouwd op een Volvo, door het bedrijf Ziegler uit Winschoten. Ingekocht dus in de regio, in tegenstelling tot de vorige brandweerauto die uit Engeland kwam. Politiek Menterwolde geeft nu het goede voorbeeld: "Koop toch in den vreemde niet, wat de eigen regio U biedt!"

33 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, het brandweerkorps wens ik een goede tijd toe met deze nieuwe aanwinst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Protesten onder truckers vandaag, ze protesteren tegen de oneerlijke concurrentie door de oostblok collega's.
    Broodrovers zijn het volgens de truckers. Ook hekelen ze de door Europa opgelegde code95 norm. Een nascholingsnorm die er voor moet zorgen dat truckers minder brokken maken. Volgens de truckers kost dit in Nederland al gauw een 2500 euro om het te halen terwijl n Polen 350 Euro en een uurtje rijden volstaat.

    Weer een voorbeeld van zaken die we prima zelf kunnen regelen en waar we Europa niet bij nodig hebben. Of we regelen het uniform, of we regelen het als land zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. gisteravond liet ik nog even de hond uit en het was erg donker. Ik ben benieuwd of er nog iemand een kerstboom met lichtjes buiten zet....
    Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Marlies, was er 'malheur' aan de straatverlichting dan?:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogge,

    Defecte straatverlichting, dat is "mal heur". Verder geen nieuws van deze kant.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. geeft een veilig gevoel zo'n nieuwe auto. RTVnoord bericht net dat Johnny B weer is opgepakt

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Arnold, dacht even wie is dat ook maar weer die Johnie B, maar na het bezoeken van de site van RTV Noord was het mij duidelijk. Vraag mij wel af waarom of dit bericht zo snel de wereld in wordt gestuurd, want je bent pas schuldig als het is bewezen en de rechter uitspraak heeft gedaan. Men zal wel bewijzen hebben, maar toch. Is geen pleidooi om wetsovertreders te beschermen, ben voor aanpakken van iedere vorm van criminaliteit, kan mij niet hard genoeg gebeuren, maar "publieksjustitie" moet men niet aanwakkeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo, een tweede Eva is geboren; denk ik ten minste want er is een stevige rib uit mijn lijf. Aan de andere kant: ik kan weer rijden als de brandweer. Partij rubber aan de auto vervangen, zowel de banden als kweeniewat aan de ophanging. Blauwe gevaar is meteen uitgelijnd en nu is er zo op het oog (en oor) wel "enige" verbetering merkbaar. Ik ben benieuwd hoe het rijdt met wind en 130 km/u.
    Nog even de uitlaat vervangen en Jan Splinter rijdt klaar voor de winter!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat mij opviel; dader Gino P. staat op de foto met een balkje voor de ogen en slachtoffer Ashana Wahl (caissière in Amersfoort) zonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. "Koopt Nederlandsche Waar" was een reclamecampagne uit 1933. In dat jaar kwam Hitler aan de macht en 6 jaar later brak de 2e wereldoorlog uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Frans, moeten wij nu oppassen voor de inwoners van Guildford en omstreken waar de Dennis fabrieken staan? Zal zo'n vaart niet lopen, want die hebben hun eigen pub en komen niet in het Golden Peerd. Je mag rustig om je eigen leefomgeving denken, wat je laat gaan, dat heb je zomaar niet terug. Voorbeelden te over.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Appie, Spiekerdorp is Spakenburg sorry voor de late reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Appie, Ziegler moet gewoon onze klandizie krijgen omdat ze goeie waar leveren tegen een goeie prijs. Dan zijn ze ook buiten de regio aantrekkelijk en dat is wel weer goed voor de regio.
    Lokale leveranciers en producenten moeten hier goedkoper kunnen leveren door lagere transportkosten. Dat is ook weer goed voor het milieu.
    Met protectionisme begeef je je op glad ijs. Eerst koop je niet meer in den vreemde. Vervolgens zijn buitenlandse arbeiders niet meer welkom. Eigenlijk buitenlanders in het algemeen niet. Trouwens alle vreemden niet. Vreemde tongval, vreemde gewoonten, vreemde godsdienst...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. de dader stond ook gewoon in beeld op AD.nl hoor Roskam, ACH EN HYVES EN FACEBOOK nues je maar even en je weet direct alles.....


    mijn huis in kerstsfeer brengen, maar de kids hebben een alternatieve boom bedacht , met theezakjes.......

    fijne avond allemaal , nieuwsgierig wie de sportman etc van het jaar wordt, maar ja dan moet ik VI missen...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Frans, maar die lokale leveranciers zitten wel weer verder van de importeurs af, de haven van Rotterdam, dus die transportkosten zijn er zowiezo en worden doorberekend. Volgens mij is er niets fout aan dat je de werkgelegenheid in eigen regio in de benen wilt houden die er al is en waar mogelijk uitbreiden om jongeren hier aan werk te helpen, zodat ze niet naar het Westen hoeven te verhuizen. De vergrijzing is hier al hoog genoeg en niet alleen door nestvlieders. Er komen ook rustzoekers op oudere leeftijd hier naar toe, dus gaat het dubbelop. Wie zet ons straks onder de douche in het bejaardentehuis?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Appie, wat een mooi woord "nestvlieders" nooit eerder gehoord of gelezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Appie, er is hier krimp doordat er meer mensen doodgaan dan geboren worden. Dat is al tientallen jaren zo. Dat is lang opgevangen door import, maar dat lukt niet meer. Met lokale werkgelegenheid heeft dat weinig te maken. Menterwolde is altijd al een forensengemeente geweest met de goede auto-verbindingen met Stad en Assen. Je kunt het de kinderen van die forensen, die van hun twaalfde buiten de gemeente op school zitten, niet kwalijk nemen dat ze tegen hun twintigste vertrekken. Hopelijk komen ze dan terug tegen de tijd dat ze aan nestbouw beginnen. Maar voor ze dan de verzorging in gaan, zullen de lonen daar toch iets omhoog moeten. Anders gaan of blijven ze in de stad accounts managen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Roskam, bij vogels heb je nestvlieders en nestblijvers. Nestvlieders vliegen uit zodra ze dat kunnen. Soms al eerder, met noodlottige gevolgen. Mezen zijn bekende nestvlieders. Per nest een stuk of 12 waarvan de meeste binnen de kortste keren dood zijn. Roofvogels zijn nestblijvers, een paar per nest, die daar blijven tot ze zelfstandig zijn. Ik zou geen vergelijkingen met mensen durven maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Roskam, nee de lantaarns waren gewoon aan, maar ik hoopte een van mijn buurmannen een hint te geven ;-)
    Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  20. -Marlies- Welke buurmannen heb jij op het oog? Je kunt zelf -of Jacob- natuurlijk ook een boom plaatsen in de duisternis. Voorlopig komt er geen in de wei te staan. De hele week gaat het stormen en dan zou het boompje toch omwaaien. Misschien dat die van de voorgaande jaren nog dienst kan doen maar die heeft wel ingeleverd op zijn gesteldheid door de vele verplantingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. vandaag rampenplan B in werking,vrouw ziek,ik moest koken.
    tot mijn stomme verbazing leeft iedereen nog !

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Senior, ja die dokters kunnen wat tegenwoordig. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. appie.hoe bedoel je? doktoren? je neemt de griepspuit en krijgt prompt griep.
    goede reclame !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Senior, als doktoren patiënten doen overleven die jouw voedsel tot zich namen, dan zijn het wonderdokters. En die griepspuit? Toch leuk dat je zelf kunt bepalen wanneer of je griep krijgt, anders komt het later misschien totaal ongelegen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik zie dat we niet meer zien met hoevelen we aan de bar gezien kunnen worden. Had het script ook op deze plek geplaatst van WIE, maar die lijkt nu toch de geest te hebben gegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Appie, je kunt het ons ook even vertellen natuurlijk.

    Senior, wens je eega maar beterschap van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Roskam, ik kan moeilijk iedere vijf minuten komen vertellen hoeveel er aan de bar zitten, als ik dat al ergens zou kunnen zien. Het was het viltje met een automatische melding van het aantal, was van WIE online, of zoiets waar ik over sprak. Dat werkt niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Appie, je hoeft niet vertellen hoeveel er aan de bar zitten, maar wie er aan de bar zitten.:):)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Roskam, het spijt me, kan het je niet zeggen, niet omdat ik het niet zou willen, maar omdat ik het niet weet. Jammer he? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. De bar zit waarschijnlijk vol met Groningers. Maar, om met Herman Sandman te spreken: die zeggen niet veel, en het meeste slikken ze in...

    BeantwoordenVerwijderen
  31. mooie brandweerauto vanmorgen;ik hoop dat hij ongebruikt wegroest,maar ben bang dat dat ijdele hoop is.

    BeantwoordenVerwijderen