Teller

donderdag 15 december 2011

15122011

Het valt mij op dat politiek Menterwolde wat minder aanwezig is de laatste tijd in het Golden Peerd, meer minder dan de "normale klanten." Hoe zou dat komen, te druk met echt belangrijke zaken of omdat er geen "schandalen" zijn? Kan ook zijn omdat het nog een paar jaartjes duurt voordat er verkiezingen zijn? Of gewoon toeval? Wie het denkt te weten mag het zeggen!

24 opmerkingen:

  1. Goedemorgen. het antwoord op je vraag is heel eenvoudig, we missen de kritische noot van Henk en Otto.In het vorige college zaten figuren die reactie uitlokten. Zeker in de PvdA was het altijd prijs schieten. Daar kwam de perikelen van de supermarkt bij.
    Ook bij O.M. missen we het trio die in de pauze van de raadsvergaderingen genadeloos hun commentaren gaven. De luisteraars zaten met rode oortjes te luisteren wat dit trio weer ten berde bracht. Het heeft sommigen geen windeieren gelegd. Zie ook de top 10 van Henk zijn uitzending gemist. Mijn indruk is dat de VVD nog enige krediet heeft in dit college. En ze nog niet te stevig bekritiseerd wordt. Hoewel daar wel aanleiding voor is. We zullen afwachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogge,

    Daar heb je een punt Wim, de reactie uitlokkers zijn van het toneel verdwenen of zijn op de achtergrond terecht gekomen. Maar wie weet, een nieuw jaar dus ook nieuwe kansen. Als onze dames en heren politici er net zo over denken en tegelijkertijd af en toe hun hart hier weer eens komen luchtten, komt er vast en zeker weer meer leven in de brouwerij, pardon kroeg.
    Dan zullen we ook meemaken wie aanleiding geeft om bekritiseerd te worden en dat zal dan ook echt wel gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen

    @Wim In 2012 zal dit zeker veranderen omdat we dan weer verkiezingen voor de 2e kamer gaan krijgen. De mensen kunnen dan weer kiezen voor een menselijke en sociale regering zonder het Democratisch Appel waar de C al lang van verdwenen is en zonder gedooggedrocht PVV.
    En zonder VVD waar alles bol staat van het eigenbelang. 2012 wordt het jaar van de nieuwe kansen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wim, er is wel aanleiding dat de VVD bekritiseerd zou moeten worden volgens jou. Op welke punt(en)? Als je dat met ons deelt, dat kan de discussie misschien aanzwengelen aan de toog. ;)

    JK, als uitbater ben ik met wat reuring in politiek Menterwolde niet ongelukkig, maar als burger zit ik er niet om te springen. En ik ben meer burger dan uitbater, dus is Appie best een beetje blij.

    VB, wist niet dat er landelijke verkiezingen zijn het volgend jaar, als uitbater heb ik al moeite genoeg om de plaatselijke politiek een beetje te volgen. Denk dat we daar ook meer invloed op hebben hier in de kroeg, als die in Den Haag. Weet het wel zeker. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Appie Als onze lokale politici zich blijven opstellen op de manier zoals ze nu doen dan moet je nu de illusie hebben dat je enige invloed kan uitoefenen...;) Er wordt namelijk niet geluisterd naar wat de mensen willen , men zit er alleen voor eigenbelang en carrierezucht. En als je aan hun raadsvergoeding komt dan zijn de rapen gaar, dus geldelijk gewin is ook een motivatie voor de meesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. VB, oei, dat is nog al een boute uitspraak, die je wel vaker hoort, maar niet verwacht van iemand die zelf ook actief is in het metier. Denk dat het ook niet hard is te maken. Vraag mij ook af of het fout is om carrière te maken. Denk het niet, zo lang het algemeen belang ermee is gediend of je denkt dat het er mee is gediend. Want dat algemeen belang, daar denken de verschillende richtingen natuurlijk niet gelijk over, hoe dat het beste kan worden behartigd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Appie je wilt mij uit de tent lokken. Helaas dat laat ik even aan anderen over, want ik ken mijn mensen. Het blijft je jaren achtervolgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Appie en daar zit hem nou net de kruks, politici zijn in de 1e plaats "volksvertegenwoordiger". Wat je vaak ziet wanneer ze op het pluche neergedaald zijn is dat ze niet meer weten wat er onder de mensen leeft en dat ze zaken zo aanpakken dat er voor hun zelf het meeste gewin te halen valt. Carriere maken in de politiek is ook niet per definitie fout, alleen je geloofwaardigheid als volksvertegenwoordiger komt wel onder zware druk te staan. En ja zoveel mensen zoveel meningen, maar wees dan wel eerlijk in je uitleg ook als je mensen (kiezers) daarmee wegjaagd. Eerlijk duurt het langst en er zijn tal voorbeelden van politici die het spel eerlijk spelen en er voor beloond worden.
    Teruggespiegeld naar de menterwolder politiek: Ik heb een raadslid die nu overigens wethouder is horen zeggen: Ik zal me inzetten voor de menterwolder bevolking en met regelmaat instellingen bezoeken en me op de hoogte stellen van alles wat er leeft. Helaas moeten we constateren dat ze eenmaal in het pluche nergens meer haar hoofd laat zien behalve in het gemeentehuis. De steunpunten, is net zo'n verhaal. Het functioneerd niet volgens de meeste raadsleden, echter hebben ze nooit de moeite genomen om er zelf eens te gaan kijken en met de mensen het gesprek aan te gaan. Arrogantie van de macht is ook in menterwolde actueel. Zolang de coalitie zich blijft verschuilen achter elkaar en aan voorgekookte achterkamertjes politiek doet zal er niks veranderen in Menterwolde. Durf als politici een eigen geluid te laten horen ook als dat indruist tegen het geluid van de partij of tegen het geluid van in dit geval de coalitie. Laat de raadsvergadering een debat zijn waar je van gedachten kan wisselen en meningen kan delen. En als je dan tot de conclussie komt dat het beter is niet in te stemmmen, doe dat dan ook. Ook al vind je eigen wethouder dat het beter is om voor te stemmen, of ook al vinden je coalitiegenoten het beter voor te stemmmen. Ik weet zeker dat dit gedrag beloond gaat worden in 2014.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wim, wil je niet uit de tent lokken,als jij denkt ddat het beter is niets te zeggen, dan zal ik geen nieuwe poging ondernemen. Was ook meer nieuwsgierigheid van mij en als je dat wilt "belonen", dan is de mailboxvan het Golden peerd daarvoor heel geschikt. :)

    VB, eerlijk gezegd ben ik nog niet op een steunpunt geweest, ben nog redelijk mobiel gelukkig, dus ga ik rechtstreeks naar het gemeentehuis. Zag wel in het nieuws van RTV Noord dat er personen zijn die er langs gaan voor een praatje en een kop koffie. Daarvoor zijn ze toch niet in het leven geroepen? Kom dan langs in het Golden Peerd of een kroeg IRL. Of wordt lid van een biljartclub, bejaardensoos om een paar voorbeelden te noemen. Of de steunpunten bestaansrecht hebben kan ik niet beoordelen, maar begreep dat ze elders ondergebracht worden, dus gaan ze niet verdwijnen. Nu lunchen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Appie juist met het "elders" onderbrengen zullen ze verloren gaan. In 2014 zullen we helaas moeten constateren dat we gelijk hebben gekregen. En een eenzijdige belichting van een praatje en een kop koffie geeft geen beeld van het werk wat er wordt verricht op een steunpunt, dus ik zou zeggen ga er eens kijken nu het nog kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. VB, zoals ik al zei, kan niet het bestaansrecht en het nuttig gebruik van de steunpunten beoordelen. Hoef ik ook niet te doen, ben het wel met je eens als je er wel over moet beslissen dat je dan als raadslid/wethouder wel goed moet informeren en ook ter plekke eens komt kijken. Snap alleen niet waarom of een steunpunt niet ondergebracht kan worden bij bijvoorbeeld een MFC. Waarom zou het dan niet goed kunnen functioneren? Volgens mij juist beter, want de drempel wordt lager. Misschien kun jij uitleggen waarom of dat niet zo is?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. He VB, u vraagt wij draaien hoor.
    Vanavond komen we met iets wat indruist tegen...
    Och, wacht maar af.

    Voor de rest laat ik je maar kletsen, wij verschuilen ons nergens achter en laten ons eigen geluid horen.

    Dat neemt niet weg dat altijd geldt: Afspraak is afspraak. Als je met vier partijen je stinkende best doet om deze gemeente te besturen, dan heb je afspraken nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Marc. Ik heb de VVD niet expliciet genoemd, jullie hebben inderdaad een geheel eigen geluid, wie de schoen past.......

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Appie een steunpunt kan prima functioneren in een ander gebouw dat is niet zo zeer de kern van het probleem. De kern van het probleem zit hem in het feit dat ook de mensen die zich inzetten voor het steunpunt moeten gaan uitkijken naar een andere werkplek. Maar als ik wel geinformeerd ben komt de VVD met een voorstel vanavond...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. VB, ik heb je opmerking over raadsleden nog eens nagelezen en op mij laten inwerken. Ik geloof niet dat de meesten er zitten voor eigen belang en geldelijk gewin. Denk zelfs van niemand. Heb vanmorgen daar al op geantwoord dat politiek carrière maken best kan/mag, zoals dat ook niet ongebruikelijk is in de maatschappij. Had daaraan toe moeten voegen dat beschuldigingen zoals hier boven geuit, zeker niet door mij gedeeld worden en als ik ze al in een moment van verstandsverbijstering had gemaakt, zeker mijn excuses zou maken.

    Dan nog even de steunpunten. Komen de mensen die er nu zitten, dan op de nieuwe plek er niet weer voor in aanmerking?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Appie zoals gezegd: wie de schoen past....

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Appie in het voorstel wat in de 1e instantie dooe het college gedaan is , verliezen deze mensen hun functie dan wel baan..

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hé,hé, leven in de brouwerij!!
    vb die achterkamertjespolitiek was ook steeds
    een item toen andere partijen in het verleden de scepter zwaaiden.
    is er niets veranderd of heeft iedere partij zijn eigen achterkamertje ?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb altijd geleerd dat iets wat je doet een functie moet hebben, het moet een doel hebben.
    Werkt dit niet, dan zal je afscheid moeten nemen.
    Dit geld ook voor de steunpunten, voldoen ze aan de verwachting? Ik krijg de indruk van niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wim als je die indruk nou eens op gaat doen door je in de steunpunten en het werk wat er verricht wordt te verdiepen. En welke verwachting heb jij er van dan? misschien moet je die verwachting bijstellen...;)

    @Senior achterkamertjes zijn van alle tijden, alleen is de grote van de kamertjes de laatste tijd aan het veranderen....;)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Tja, achterkamertjes; het is maar net hoe je ze bekijkt! Een van mijn jaargenoten kreeg een "eervolle" vermelding: "Alleen als ik naar het zuiden kijkt klopt mijn naam".

    Er is geen definitie van "gewin"; geldelijk is er slechts één van velen. Maatschappelijk versus eigen belang om er maar een te noemen. Waarbij eigen niet alleen de persoon zelf maar ook zijn sociale netwerken. En dan, met de, of liever één juiste definitie daarvan, kun je ook nog stellen dat je eigen belang maatschappelijk belang is hetgeen opeens "L'état ç'est moi" weer in een heel ander perspectief plaatst. Ook lokaal gebeuren kan dan opeens in een ander licht gezet worden waardoor je je plotsklaps waant in het nederlandse parlement waarbij de opmerking geplaatst dient te worden dat parlement een samentrekking is van parler en mentir; een samentrekking die helaas te vaak het moment van woordgrap al ver voorbij is.
    Of ben ik nu te sikkojaans bezig?

    In dat geval de volgende alternatieven:
    - wat u wilt dat u geschiedt onthoud dat ook een ander niet;
    - zoals de waard is ontvangt hij de waarheid;
    - men ziet eerder de lelijkerd in het oog van de ander dan het schoons in diens gezicht.
    - waar water is kunnen ijs en stoom ontstaan
    - elke koe loeit als hij gemuild is.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. goedenavond...

    ik bezoek deze kroeg nog bijna dagelijks, voel mij dus niet aangesproken door de opening van appie :-)

    bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ben wel enthousiast na de uitleg van wethouder Ter Steege met betrekking tot Steunpunten. Waarom niet eerder duidelijke uitleg? Onnodig om mensen weken in het ongewisse te laten.
    En misschien toch nog duidelijker maken waarvoor je er terecht kunt, de opsomming was best lang.

    Maar waarom wordt die uitzending van de raadsvergadering midden in het vragenuurtje om 0.00 uur afgekapt? Zodat de inwoners genoeg slaap krijgen? Heel ergerlijk.

    Nou, welterusten dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen