Teller

zaterdag 4 februari 2012

04022012

Koud hè?

14 opmerkingen:

  1. Goedemorgen.

    Bar koud, maar toch gaan we de kou in.
    Gelukkig heb ik wolletjes genoeg om aan te trekken.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ja wat is koud? Ik zag gisteren enige Russische vrienden aan het vissen op de rivier de Ob, het was -15 graden. Op de vraag of hij het ook koud vond, antwoordde hij: nee, het maar -15 graden, als het -45 graden is, dan is het pas koud. En hij viste met blote handen rustig verder. Moraal van dit verhaal is, ieder beoordeelt op zijn eigenwijze de gevoelstemperatuur van zijn omgeving.(t'Ís koud!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen.

    Appie, kun je die klok een keer voorzien van nieuwe batterijen? Ik raak er helemaal van in de war...

    En ja, het is best koud, maar gelukkig is er weinig tot geen wind want dan zou het guur worden.

    Nog één dag schaatsen slijpen en dan heb ik een rustdag. Margreet is al geveld door iets wat op griep lijkt, ik hoop dat mij dat bespaard blijft...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Koud he, zei Appie vanmorgen. Appie zolang de ijsberen in het Emmer dierenpark nog geen extra wollen trui aan hebben en de pinguïns nog niet bij ons aan de deur komen om te vragen of ze even bij de kachel mogen zitten om zich op te warmen is er niets aan de hand. Het is hoogstens wat frisjes. Prachtig weer om te scheuvelen zou ik zeggen. En inderdaad Wim het is een beleving. Vanmorgen Thea en Gre op de foto in de krant. Ze gaan zich sterk maken voor het Outlet. Overal komen bussen te staan waar burgers zich kunnen uitspreken voor een Outlet. Tegenstanders mogen gewoon doorlopen en hoeven niets i n de bus te doen. Soms moet je het niet moeilijker maken dan het al is. Een mooie dag toegewenst.

    Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kom nog even terug want wat ik net las is werkelijk het summum. Ook vandaag blijken de treinen last van het winterweer te hebben. Wissels die het niet meer doen en stroom wat schijnbaar niet meer aan komt bij de lampjes van de spoorweg overgangen. Jullie kennen mij als een uiterst tolerant mens die voor elke incompetente bestuurder wel een verzachtende omstandigheid weet aan te voeren. Maar tegen zoveel incompetentie blijft maar oplossing mogelijk. Bestuurder NS op de trein zetten naar Verwegistan en nooit meer terug komen. En dan wel graag op een traject wat blaadjes en sneeuwvrij is. Gisteren had ik nog zoiets, het sneeuwt een beetje kan gebeuren overvalt je excuses geaccepteerd maar vandaag. Lieve mensen dit kan niet waar zijn.
    http://www.ad.nl/ad/nl/9347/De-winter-van-2012/article/detail/3156181/2012/02/04/Treinverkeer-weer-last-van-koude.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Groot artikel DvhN waar de dames de hort op gaan. http://www.henktepper.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat gejeannet van die 'Ollanders over het weer: vrouger, toen wiet't kold!

    Gistermiddag in anderhalf uur van Diegem (waar het NATO HQ ligt) naar Borgerhout gereden. Doe je normaal een kwartier over :(, althans als er geen files zijn. Bij de koffie automaat ergens onderweg korte gesprekken gehad met een aantal mensen, een van hen was 71 die werkte als koerier, Dus waar zeuren we over; laten we er iets aan doen!

    En wat de NS betreft: ik heb vanmorgen een jonge vrouw meegenomen die bij Ede stond te liften naar Apeldoorn. Vrijdagavond had ze een poging gewaagd van een uur of drie van uit Den Haag, en vanmorgen was ze al zo'n twee uur onderweg toen de trein niet verder ging dan Driebergen Zeist. Binnen anderhalf uur was ze thuis....

    Allen bedankt voor de felicitaties maar vandaag is mijn échte feestdag: 30 jaar samen met mijn Lief! Meiden thuis dus plezier in overvloed!

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedenavond, als iedereen dit gaat lezen dan stel ik de vraag waar dient de 114 eingelijk voor toch?

    Kat gered na inzet hoogwerker
    vrijdag, 03 februari 2012 21:25
    Geschreven door Marc ter Steeg
    .
    Hedenavond hebben we na veel vijven en zessen uiteindelijk een kat weten te bevrijden die al dagenlang op een hoogte van 12 meter in een boom zat te mauwen.

    Via landelijk dierenalarmnummer 144 werden wij 's morgens opgeroepen om de bewuste kat te gaan redden, het dier had zich verschanst in een boom bij het buurtschap Schilligeham bij Winsum.

    Eenmaal ter plaatste was ons al snel duidelijk dat wij het niet gingen redden zonder hulp van andere hulpdiensten en dus werd de brandweer van Winsum gebeld en gevraagd of zij het dier uit de boom zouden kunnen redden.

    De brandweer van Winsum wilde graag helpen en ondernam een poging, maar de ladder bleek te kort om bij het dier te kunnen komen. De enige mogelijkheid die de brandweer nog had was inzet van de hoogwerker van brandweer Groningen, maar die bleek alleen te willen komen als wij €180,- per ingezet uur zouden betalen.

    In eerste instantie zijn we daarom ter onverrichte zake weer vertrokken, een jammerende kat hulpeloos achterlatend in de vrieskou, maar we konden niet anders.

    Hoewel wij veel voor dieren over hebben en 24uur per dag klaar staan om hulp te bieden, hebben we eenvoudigweg niet de financiële middelen om dit soort inzet zelf te gaan bekostigen. Een dier in nood zou ons inziens altijd geholpen moeten worden, zeker nu de overheid het alarmnummer 144 heeft ingesteld heeft ze daarin ook een verantwoordelijkheid.

    Naar nu blijkt neemt de overheid toch niet altijd haar verantwoordelijkheid ten aanzien van de 144 meldingen, maar wordt de verantwoordelijkheid, als het puntje bij het paaltje komt, afgeschoven op kleine stichtingen als de onze en laat het een vrijwilligersorganisatie als DE Dierenambulance met het dilemma zitten dat het dier niet geholpen wordt terwijl het wel hulp nodig heeft.

    Gezien de weersomstandigheden en de te verwachten nachttemperatuur van tegen de -20 graden, zat het ons niet lekker. Op de brandweer konden we helaas geen beroep meer doen. Omdat het duidelijk onverantwoord was om de kat nog langer in de boom te laten zitten moest er dringend een ander plan bedacht worden.

    Ons opvangadres De Hooge Hoeve in Zuidhorn schoot ons te hulp door te bellen met hun connectie bij Gjaltema hoogwerker verhuur in Groningen met de vraag of zij ons misschien wilden helpen.

    Gelukkig wilde Gjaltema ons graag en kosteloos helpen en kon er meteen een hoogwerker worden geleend. Een medewerker van Gjaltema, Dirk Hofman uit Winsum, was bereid om zijn vrije avond op te offeren en heeft ons in dichte mist en diepvries omstandigheden geholpen bij het bedienen van de hoogwerker en daardoor is het uiteindelijk na vele uren toch gelukt om het dier uit z’n benarde positie te bevrijden.

    Intussen zit de rode kater lekker warm in de opvang in Zuidhorn bij te komen van het koude avontuur op grote hoogte maar hebben wij nog een appeltje te schillen met de overheid aangaande de (financiële) verantwoordelijkheden ten aanzien van alarmmeldingen via alarmnummer ‘144 red een dier’.

    Rest ons nog de firma Gjaltema uit Groningen en Dirk Hofman uit Winsum heel hartelijk te danken voor hun aangeboden hulp! Zonder hun hulp hadden we het dier aan zijn lot moeten overlaten. En mocht u de rode kater herkennen of u bent de eigenaar? Dan kunt u contact op nemen met De Hooge Hoeve in Zuidhorn voor meer informatie.

    Tja dan mag ik ook de vraag stellen toch? Wie helpt wie?

    Chris een echte rooie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. JP, reizen is avontuurlijk, dat was vroeger zo en komt nu weer. We waren teveel verwend! Vroeger, toen de treinen nog stoom aangedreven waren had men geen last van een beetje sneeuw. En over de weg had je maar 1 knelpunt; Ouderijn, want daar kwamen de verkeersstromen bij elkaar. Noem het maar een verdeelpunt. Dat je bezwijkt voor vrouwelijk schoon is je niet kwalijk te nemen. Als je het resultaat ziet wat er van een rib gemaakt is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wie helpt wie? Onlangs ging een buggy met een kindje van 2 jaar aan de rol in Groningen. Het kwam in de grachtengordel terecht van Groningen, een alerte Hoogkerker sprong er achter aan en redde het kind uit het ijskoude water. Er zullen altijd mensen zijn die de helpen de hand uitsteken, met meestal gevaar voor eigen leven. Maar dat kun je niet van iedereen verwachten.
    Juist zulke acties geven de burger moet.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wim het verhaal is nog veel mooier, Hij mocht na zijn heldendaad onder de douche bij een van de bewoners. Vervolgens mocht hij een paar dagen later op visite bij de burgermeester van Groningen. Kopje thee, koekje er bij, fotootje samen met de burgermeester en een eervolle vermelding in het grote heldenboek van Groningen. Ik bedoel maar, geweldig ze bestaan nog.

    tom

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tuurlijk had deze Hoogkerker het verdiend, maar ik wijs even op de 114 zijn dit de redders in nood? Zoals ik het zie echt niet, zoals jullie het hebben gelezen de gene zonder een kapitaal erop aan spreken?
    Ik zie het anders, iedereen is verplicht om iedereen te redden of je een stropdas om hebt of niet vind ik dat iedereen verplicht is om te redden.
    Doet eentje het niet vind ik dat de schandpaal weer ingevoerd moet worden, kijken of er dan iets gaat veranderen.

    En zo ist en echt nait ans.

    Chris een echte rooie.

    BeantwoordenVerwijderen